İkiz anneleri hangi yolla doğumunuz oldu?

NuRuM_29

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2008
399
3
96
İstanbul
Doğum yapmış :49: ikiz anneler.. Hangi yolla doğum yaptınız? Sezeryan mı Normal doğum mu?:emir_bebek:

Birde kaçıncı haftalarınızda doğumunuz oldu? Siz anneler tecrübelerinizi bizimle yaplaşayabilir misiniz? Bizlerin daha doğumlarımıza çok var ama hepte merak ediyoruz. Bizleri bilgilendirirseniz çok seviniriz....:42:

Son düzenleme:
cnm öncelikle hayırlı ve zamanında bi doğum yaparsın inşallah..bnm doğumum 37.haftada sezeryanla oldu bebeklerimin ikiside tersti doktor anca ikiside düz olsaydı normal olabilirdi dedi..bebeğimin birinin suyu azalmıştı yoksa sanırım daha beklerlerdi...

hayırlı amanda hayırlı yolla doğurmanı diliyorum...
ama ikizleri normal doğurmak bence akıllıca değil. sezeryanda bile büyük riski varken normal doğum çok çok tehlikeli...
ben 36. hafta içinde planlı spinal anestezi ile doğum yapdım. ama tavsiyem genel anesteziden yana ben çok zorluk yaşadım....

Çok teşekkür ederim, hepimiz için inş. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin. Birde erken doğum olup yaşamayanları okuyunca çok üzülüyorum, ister istemez bizde de korkular oluyor.Egem07 hanım sizinkilerde çift yumurta ikizi öylemi.. Allah bağışlasın.
Normal doğum yapanlar galiba eskilerde, çoğunluk sanki sezeryan. Güzel iyi haftalarda doğumlarınızı yapmışsınız maşallah. dorukk Spinal anestezide mesela ne gibi zorluklarınız oldu?

Çok teşekkür ederim, hepimiz için inş. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin. Birde erken doğum olup yaşamayanları okuyunca çok üzülüyorum, ister istemez bizde de korkular oluyor.Egem07 hanım sizinkilerde çift yumurta ikizi öylemi.. Allah bağışlasın.
Normal doğum yapanlar galiba eskilerde, çoğunluk sanki sezeryan. Güzel iyi haftalarda doğumlarınızı yapmışsınız maşallah. dorukk Spinal anestezide mesela ne gibi zorluklarınız oldu?

doğum sonrası tansiyonum düşdü ve bayıldım. felç geçiriyormuşum az daha. ameliyatın yarısında genele çevirmişler... kendime geldim geldikden sonra gene bayıldım.çok nadirkişilerde olabilen bi sendrom geçirmişim. şiddetli kanama tansiyon yerlerde. ve 12 saatten fazla ayaklarımı hissedemedim...

bende 37 haftalıkken sezeryan oldum bebekler tersti zaten bende sezeryan istiyodum.spinal aanesteziyle oldu..çok şükür hiçbir problemim olmadı.
hayırlı doğümlar diliyorum

sipinal anesteziden bende genele çevirildim ameliyatım başladığında daha uyuşmamıştım canlı kesildim dorukla benzer şikayetleri yaşadım kabuş gibiydi ve ayıldığımda 14 saat hissizdim 16.saat hareke başlayabildim
ama güzel ve mucize olan 28 haftada doğan ikizlerim yaşadılar ve yanımdalar tüm çektiklerime değdi
Allah sana vakitli hayırlı sorunsuz doğum verir inşallah

34+1 de spinalle doğum yapacaktım güya ama doğumda plesenta previa olunca spinalden genele çevirdiler.. çok zor bi doğumum oldu. sabah 8 de girdim sezeyana akşam 6 da açtım gözlerimi..

ikiz doğumlar sezeryan ve genel anestezili olmalı bence...

inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız...

amin ecmain Allah herkese vakitli hayırlı sorunsuz doğum versin, tşk ederim.
sizlerin yazılarını okudukca daha bi korkar oldum. aslında şuan bunlar için çok erken ama yinede düşünüyor insan.
anneler sizlere geçmiş olsun bebişlerinizi güle güle büyütün inş. maşallah tebarekeallah :emir_bebek:
bakıyorum hep sezeryan sezeryan gerçekten gerektiği için mi yoksa dr.ların işine geldiği için mi sezeryan yapıyolar bilmem..:50:

Son düzenleme:
benimkiler sezaryen ama eltim normal yapmış....... özel doktora gidersen normal yapıyor..ama tıp fakülteleri önce normal doğum yoluna gidiyor

35.haftada genel anestesi ile sezeryan oldum. bebeklerimden biri gövde gelişi biride bacak gelişi pozisyonundaydı ..yani normal doğum olma imkanı yoktu..
saat 10.15 civarı uyudum. 11 de ayıldım. ayıldığımda ameliyat masasındaydım..herşey bitmişti. odama çıkartıldım hemen bebeklerim geldi başladılar emmeye..

ben sezeryan oldum..genel anestezi istedim nerdeyse haberim bile olmadan epudral yapacaklardı iğneyi görünce kıyameti kopardım da kurtuldum:1:..doğuma girerken ne olacağımız belli değildi..bebeğimin biri için yaşamaz demiş doktorlar,diğeri ve benim durumum ise riskliydi..33 haftalık doğum yaptım ama Şükürler olsunki oğluşlarım yanımda..darısı başına canım..

Cevap yazan tüm arkadaşların en fazla 34. haftaya kadar. Geçen doktoruma sordum bende;
-İkizler sezeryan mı normal mi doğum olacak diye?
-İkizleri sezeryanla alıyoruz 37. haftalarına kadar dedi....
Bu durumda demekki 40. haftaya kadar durmuyorlar açılma vs. olmadan 37. haftalarına geldimi doktorların kendileri alıyor.:44:

İkizlerin cinsiyetlerini 16. haftada mı söylüyorlar? Mesela daha erken 13. haftada öğrenen var mı?

Cevap yazan tüm arkadaşların en fazla 34. haftaya kadar. Geçen doktoruma sordum bende;
Bu durumda demekki 40. haftaya kadar durmuyorlar açılma vs. olmadan 37. haftalarına geldimi doktorların kendileri alıyor.:44:

İkizlerin cinsiyetlerini 16. haftada mı söylüyorlar? Mesela daha erken 13. haftada öğrenen var mı?

ben 37.haftada doğum yaptım spinal anestesili demişti doktor ama yapamayınca genel anestesi ile oldum.doktoruma kalsa 1 hafta daha beklicekti ama ben çok ağırlaşmıştım ve olsun demiştim.küvezede girmedi bebekler sağlık durumları iyiydi

12. haftamda 2 erkek dedi dr umuz 16. haftaya kadar öyel bilidik. 16. hafta aa kızlar dedi:)))

Yani normal gebelikte olduğu gibi e bunlarda da yanılma var tabi. cuma günü dr. gideceğim ama bencede büyük ihtimal söylemez diyorum:50: Birde sizin yanılıp söylerse hepten sinir bozucu açıkcası :-) :47:
Neyse öyle böyle engec 1aya kadar öğreniriz artık...

genel anestezi ile 38. haftamda doğum yaptım..hiç bir sıkıntı yaşamadım şükür..
cinsiyetlerini de 13+2 de bir kız bir oğlan olarak öğrendim ve bir kızım bir de oğlum oldu..iyi doktorlar genelde erkenden görürler cinsiyetlerini kimisi hemen söyler kimisi emin olmak için 16. haftayı bekler..bende yanılma olmadı ama tek bebeklerde bile olabiliyor tabi yanılma..herşey netleşmeden alışverişe başlama derim..ben 20. haftamda başladım alışverişe ve 25. haftada herşeyimiz tamamdı..sonra da gönül rahatlığıyla dinlendim işte..
sağlıklı ve vakitli bir doğum dilerim..

:emir_bebek:merhaba ikiz anneleri benimde ikiz bebeklerim olacak 9 gün sonra bebekleriniz kaç haftalıkken doğdu kaç kiloydular ben 34+6 haftalıkken doğum yapıcam:emir_bebek::emir_bebek:

37+3 de epidural doğum yaptım. çok korktum. aklımda o iğne felç olma tehlikesi falan ama allahım yardım etti. gayet güzel geçti bi sorun olmadı. çocuklarımın ağladığını görünce bende başladım ağlamaya. çok güzel duyguydu.................

Back
X