ikinci yabancı dil

gultenpretty

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
16
4
29
Merhaba kızlar yabancı dil olarak çok iyi ingilizce biliyorum. Ancak orta düzeyde olsa iknci bir yabacı dil istiyorum fakat karar vermek çok zor sizce hangi dili niçin öğrenmeliyim

Bence ikinci dili nicin istedigin onemli.is icin kullanirim diyorsan,isinin ihtiyac duydugu bir dili secebilirsin.Zevk icin ogreneceksen de kulturune ilgi duydugun bir ulke dilini sec.Ben ingilizceden baska dilleri denedim.Lisede fransizca gormustum.Ama devam ettirmek istemedim.Almancanin gramerine baktim,ilgimi cekmedi.Universite sonrasi baslangic seviyesinde italyanca ogrenmistim.O zaman internet imkani yoktu.Kitaplardan kendi kendime calisiyordum.Is nedeniyle kesintili calisinca, verimli olmadi.simdilerde ispanyolcayla ilgileniyorum.Bu sefer internet kaynaklari cok,yine kendi kendime ogreniyorum.eskiden telaffuz calisma imkani yoktu.Simdi internet sagolsun.

Daha önceki yorumlarda söylenildiği gibi hangi amaçla öğrenmek istediğine bağlı. İş için ise mesela makine mühedisliği okumuş birisi için Almanca öne çıkabilir. Arapça veya Rusça nın inşaat alanında özellikle önem kazandığını görüyorum. Daha sosyal bir işiniz varsa ya da kendinizi geliştirmek için istiyorsanız Fransızca , İspanyolca ya da İtalyanca yı düşünebilirsiniz.

İyi derecede ingilizce biliyorum ve şu an üniversitede Fransızca okuyorum.
Tabii ki Fransızca'yı önereceğim sana.
O kadar çok ortak kelime var ki bizim dilimizle...Tabii İngilizce bildiğinden yine kelimeleri anlama yönünden şanslı olacaksın.
Ancak gramer olarak ingilizce kadar kolay değil. Ancak gerçekten çok eğlenceli.Fransızca okumamın sayesinde ben İspanyolca,Latince ve Portekizce yazılı metni anlayabiliyorum.Tabii eğer Fransızca'yı halledip bunların üstüne düşersen gerçekten çok rahat öğrenirsin.Aralarındaki benzerlik Azerice ile Türkçe gibi.
Bu arada telaffuzu çok zevkli. Hem kelimeler yan yana geldiğinde hangi harf olduğunu biliyorsan telaffuzda hiç hata yapmıyorsun.Gırtlaktan 'R' harfini çıkarmak o kadar da zor değil ama beni biraz zorlayan nazal n.
N harfini genizden çıkartman gerekiyor...
Öğrenmek istediğin şeyler olursa sorularını severek cevaplarım :)

İkinci dil olarak İspanyolcayı seçmelisin. Avrupa'da en çok konuşulan ikinci dil ve Amerika başta olmak üzere, dünyanın çeşitli bölgelerinde de ikinci resmi yazışma dilidir. İyice araştırmanı tavsiye ederim . Dil önemli, dilde doğru tercih de önemli :)

vay arkadaş ya biz burda bir dili yarım yamalak bilicez diye ters takla atıyoruz

kıskandım seni

edit: fransızca bence çok seksi geliyor kulağa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…