İkinci üniversiteyi düşünüyorum ama..

hhiiç yaşa takılma hemen napılcaksa yapmaya başla yap
bende 2 nüi.okuorm zorlanıorm ama yapılmıycak bişe asla değil...
azim ve şefk olunca olur
sende össye çalışmaya başla hemen sınavı kazan git,yaparsın nie yapamıycaksın..
yapan nasıl yapıorkaydirigubbakcemile

beni düşündüren 4 yıl olması ve paralı olması..özel üniversite..kazanırsam eğer yapamama gibi bı lüksüm veya kalma gibi bı lüksüm olmiycak..ve artık ordan da mezun olduğumda evde oturur,çalışmazsam çalışamazsam daha dogrusu ailem hoş karşılamaz..
istediğim bölüm mutfak sanatları..çok çok çok güzel bir bölüm..benim zamanımda yoktu is bulabilirmiyim mezun olduktan sonra onu düşünüyorum..kafam o yüzden de çok karışık..
teyzem bir mail atmış online üniversite diye..ıstanbul da özel bir kurs var yine ahsicilik üzerine orada internet üzerinden aylık kurslar alıyorsun ve sonunda uluslararası gecen bir sertifika veriyormuş..ama online üniversite ye pek kafam basmadı..nasıl oluyor nedir fln bilemedim..maddi acıdan da daha mantıklı..aylık kurs ücreti verdigin için hem istediğin kurslara katılıyorsun hemde fiyatı daha uygun..
kafam yine karıştı yani

Bir şeye odaklan bence. Şimdi online falan kafanı karıştırma. Sınava hazırlan kazanamazsan onu düşünürsün seçeneğin olur.

cekhu tüm sayfaları okumadım ama isteğinle ilgili şunları söyleyebilirim.

ben hep mimarlık ya da endüstriyel ürün tasarımı okumak istedim, ama suç bende ki yeterince çalışmadım ve mimarlığı birkaç puanla kaçırdım. 2. kere sınava hazırlanma lüksüm yoktu ve mecburen bir yere girmek zorundaydım. işletmeye girdim. okudum bitti ve çalışıyorum. çok mu mutluyum, hayallerimdeki meslek mi? hayır asla değil...

dedim ki biraz çalışayım para biriktireyim. tekrar gireyim sınava. belki bu sefer olur. ama istediğim bölüm malum puanları biraz yüksek ve özelde okuma gibi bir imkanım da yok. ayrıca 4 sene okurken bana finansal destek sağlayabilecek durumda da değil ailem. ve ben bu sevdadan vazgeçtim. onun yerine biraz daha para biriktirdikten sonra 3d çizim kursuna gitmeye ve bir şekilde internet ya da ders kitaplarından malzeme bilgisi öğrenmeye karar verdim. şimdilik planım bu yönde.

senin istediğin mutfak sanatları kısmına gelince. bunun okulunu okumak pratik bilgileri öğrenmek açısından gıda bilgisi bakımından önemli olabilir. ama bu biraz yaratıcılıkla ilgili. yani yaratıcılık yoksa sana bunu okul bile veremez. yok ben yaratıcıyımdır, becerikliyimdir diyorsan o zaman kendi kendini de geliştirebilirsin. emin ol bugün bu mesleği yapan insanların bir çoğu bir okul mezunu falan değil. belki sonradan elimde belgem olsun diye kurslara katılmış insanlar. bu işlerde yaratıcılık önce geliyor. annem pasta işiyle ilgileniyor, 10 numara pasta yapar, hayatında tek bir kursa bile gitmedi. cafede pastacı olarak çalıştı, sipariş üzerine pasta yapmaya da devam ediyor. hatta sermayemiz olsa cafe açmayı bile düşünüyoruz. bir arkadaşım Turizm Otel işletmeciliği mezunu 4 yıllık. aşçı olmaktı hayali. okurken ayarladığı stajlar sayesinde şu an çok iyi bir firmada istediği alanda çalışıyor.

demem o ki okumak güzel şey, 25 yaşındasın geç değil. ama bu işi yapmak için okul şart değil. yaratıcılık ve el becerisi gerekli. maddi durumunun elverdiğince kurslara da gidersin bazı pratik bilgileri kapmak için. Kısacası önündeki 5 yıl içindeki planların neler, nerde olmak istiyorsun onları düşün, öyle karar ver.

Bu arada pasta konusunda bir tavsiye, türkçe değil yabancı pasta tarifi kitapları al. biz türkçe hiçbir kitapta bulamadığımız bir bilgiyi yabancı bir kitapta bulmuştuk. eminim daha başka şeyler de vardır yerimseniben

canım kfana koyduktan sonra yapılmıycak şey yok..
elbette 4 yılda bitirirsin ve bu tür okullardan mezun olanlar rahatlıkla otellerde,güzel restorantlarda rahatlıklı iş bulabiliyor..çünkü bu yemek içmekle ilgili bir iş ve insanlar bunlar olmadan yaşayamaz illahaki bulursun...
ailen fedakarlık edip seni okutucaksa sende bir çok şeyden feragat edip derslerini ihmal etmemelisin ve birincil amacın bu olmalı..

joeycim aslında dediğin doğru yaratıcılığa bakıyor bu bölüm ve beceriye..
ama derslerin iceriklerine baktim aslında çok fazla hadi yemek pasta yapalım seklinde dersler yok..
işletme var mesela gastronomi var daha bu gibi pek çok ders var..anladığım kadarıyla bir Cafe nin veya restaurant in işletmesinden tut garsonluga ve mutfağa kadar a dan z ye öğretiyor..
izmir de kurs var fakat daha çok hobi gibi..yani ciddi ciddi çalışan kurs yok..ıstanbul da buldum ama ona da git gel çok masraf olucak..staj düşündüm hatta bir kaç tanıdığa söyledim ama hiç bir tecrübem bilgim yok..kabul edeceklerini sanmıyorum..dediğin gibi yemek ve pasta kitapları dolu,yurtdışından getirtmistik hepsini..annemin Cafe si vardı,yemekleri annem yapardı o zamanlar getirtmisti..kitap dolu fakat onlarda gram değil cl fln var..birimler farklı ya oz cl kafam allak bullak oldu bakınca..
maddi acıdan aileme yüklenmek istemiyorum artık..25 yasında ben okuycam hemde özel üniversite de bana para verin demek istemiyorum bende..zaten özel üniversiteye gittim yeteri kadar yük oldum..bir daha bu yasta yük olmak istemiyorum..o yüzden online olan daha mantıklı geldi ama kafam almadı hiç..bilgisayarı mutfağa götürüp yemek mı yapicam??nasıl bir sistemi var çözemedim..sözel ders değil ki geçiyim bgisayarin basına adam anlatsın not aliyim..anlamadım yani..
zamanında yan gelip yattım iste..ne güzel moda tasarım okuycaktim en azından 4 yıllık fakülte hem zevkli de..ama iste aklım bı karış hava da gezdim(( şimdide cezasını çekiyorum..grafik tasarım da güzel ama bilgisayar basında oturmak bana göre değil..bütün gün bilgisayarda çizim yapmak..ben hareketi seviyorum..ordan oraya kosturmayi..yemek yapmaya da bayılırım..o yüzden çok aklıma yattı ama para istemek simariklik gibi geliyo..

minicik1peri aslında girsem yaparım..yani ders bırakmamak için kalmamak için gerekirse eve kapatır kendimi ders çalışırım..böyle bir sorumluluğu aldıktan sonra ne yapar eder başarırım..nedense o konuda kendime güvenim tam..dediğin gibi yemek olmazsa olmaz öyle böyle bir is bulurum..en kötü online pasta siparişleri alır satarım günlere bir seyler yaparım vs..
ama ailemin benden beklentisi çok daha fazla olucaktir..ister istemez..2. üniversiteyi de okudun e hadi ahsci ol en kral yerde diye bir beklentileri olucak eminim ve bu olmadıgı zamanda bana caktirmiycaklar ama uzulcekler..
oof çok kafam karışık çok karamsarim..
sanki tasın altına elimi koysam o tas elime dusucek gibi..
ÖSS yi yaparim,okulu da bitiririm..ama ailemin beklentilerini karsilayabilirmiyim..mahcup olurmuyum..hemde 2. kez..(((

sen her nekadar sallamasanda, sen başlık açtıkça ben bişey yazmadan duramıyorumhihoyyyt
ne yapacaksan yap, önemli olan karar vermek, sen de şimdiye kadar 25 yaşında olup da gördüğüm en kararsız insansın. bi işe girsem evlenince problem olur mu diyosun bi çıkıyosun diyosun 2.ünive mi gitsem. burda da millet doğmamış çocuğa don biçmeye çalışıyor. bi de eğer ilerde çalışmayı düşünmüyosan ki düşünmüyosun heralde pastacılık vs. iyi de yok çalışıcam dersen oradan bir kariyer çıkarmayı beceremezsin. 25 yaş da az buz bi yaş değil sonra oturup döversin dizleirini en verimli zamanlarımı kararsızlıkla geçirdim diyelaelaelaelaelae. 25den sonra yıllar daha bi çabuk geçiyo ona göredelikafadulden

canım ya gastronomi dersleri cidden güzel de işletme falan emin ol ki derste gördüğün gibi olmuyor hiçbirşey. annenin cafesi de varmış vaktiyle hala var mı anlayamadım ama keşke orada devam etsen, kendini orada geliştirsen, hatta kendi konseptine göre düzenlesen, belki annen işlerin çoğunu sana devrederdi.

annemin çalıştığı yerin sahibi Almandı. kimya mühendisi miydi neydi öyle birşey. geldi annemle anlaştı, burada bir cafe açtı. bak adam alman, türkiyedeki sistemden bir haber, vergisi zartı zurtu hiçbirşey bilmez. ama bilenlerden destek aldı, muhasebeci tuttu, işi götürdü. ama maymun iştahlı olduğu için 6 ay sonra sıkıldı ve kapattı o ayrı mesele. demem o ki cafe işletmesi nasıl olur diye gideyim dersen, gerek yok. kaldı ki annen de yapmış bu işi biliyordur. gastronomi dersen burda biraz araştırmacı olman gerek. bir sürü kitap ve internetten bir sürü bilgiye ulaşabilirsin. emin ol zevkin için öğreneceğin şey, okulda sınavlarda başarılı olmak için öğreneceklerinden çok daha kalıcı olur. cl hesabına da takılma, bir çizelge hazırlarsın, bir kere öğrenirsin sonrası tamam. o da olmazsa cl cinsinden ölçek alırsın yerimseniben

bence param var ya da ailem karşılayabilir dersen, hobi için oku. ama yok olmaz dersen, okumadan kendini geliştiremeyip, istediğin bu işi yapamaman için hiçbir sebep yok...

çekhu okuduğum kararıyla hala karar verememişsin.başlık ekimde açılmış hala çalışmaya başlamadın sanırım? şu karasızlık gerçekten kötü bi şey...
ben iktisat mezunuyum ve 22 yaşındayım..çalışmıyorum.bu sene aklıma koydum össye giricem.katsayı problemi beni engelliyordu.farklı bi alandan tercih yapacağım..
demem o ki ben aylardır çalışmaya devam ediyorum ve kararlıyım..olmadı 23,24,25,26.... yaşına kadar ne zaman başarırsam o zaman rahatlıcam.okumanın yaşı yok.
kendine güvenmelisin ve kararlı olmalısın..dersaneye gitmek zorunda değilsin..o sadece yol gösterici aslında.kararlı olursan dersaneye de gerek yok..sınava sadece 3 ay kaldı hatırlatırım.umarım kazanırsın...

kesinlik hiç bişey için geç değil öss1 den 165 almak hele hiç zor bişey değil...
ben Türk Dili ve.Edebiyatı bölümü mezunuyum 24 yaşındayım ve 6 aylık bi kızım var ve bende düşünüyorum yeniden öss ye girmeyi önemli olan kararlı olup istemek ve biraz çaba göstermek...

joeycim suan Cafe yok maalesef..kapatmak zorunda kaldı..ama hala annemde çok istiyor bı Cafe acmak..aslında dediklerin çok mantıklı..ben de çok düşündüm onları..okumak istesem bir daha hayır demez ailem ama ben artık yük olmak istemiyorum..zaten is arıyorum,bulamıyorum..yani bu ikinci üniversite simariklik mı olur onu bilemiyorum..
ama yinede ÖSS ye giricem..bölümün istediği puan zaten çok değil..dershanelerin açıktan sınavlarına girip ÖSS yi bı deniyim diyorum..bu arada is ararım ve dediğin gibi kendimi geliştiririm..
anneme çok yakın bir tanıdığımızdan Çeşme de Cafe işletmeciliği teklifi geldi aslında..ama daha kesin hiç bir şey yok..annemle çok konusuk zaten eğer olursa mutlaka bende bütün yazımı orda geciricem..olmazsa da evde dediğin gibi kendimi gelistirip bir yerlerde staj yapmaya calisicam..
aklımın karışmasına sebep olan şey yasım veya okuyamamak değil..parayı sorun yapıyorum..çünkü eğer olursa okul masrafımı annem babam değil anneannem ve dedem karsiliycak..onlara yük olucam yani..zaten annemle bana onlar bakıyor..yani bu yüzden aklım karıştı..gecen gün anneanneme bahsettim hiç bir şey demedi destek oldu..ama oof bilmiyorum (
ben yine bı giriyim bu sene ÖSS ye sonucları goriyim,okulla gidip konuşayım..zaten okul eğer okuduğum dersleri ve hazırlığı sayarsa düşünürüm..yoksa bir daha hazırlık atlama sınavına giremem..

canım öncelikle takdir ettim seni bu fikrinden dolayı zemuszemus
25 yaş geç değil 2. üniv okumak için..ben de 25 yaşındayım ve 3 yıl önce üniv mezun oldum ama atanamadım hala geçici öğretmenlik yapıyorum :bbo: tam anlamıyla işime kavuşamadım ve hala ders çalışıyorum kpss için laelaelaelaelae yani ben geç olduğunu düşünmüyorum artık herkes böyle, düzen değişti...
öss den taban puanı zor olmaz heralde..matematik yapamıyosan bile sözele ağırlık verdiğinde bile alınabilir sanırım.kendin çalışabilirsin aslında, dersane şart değil. hiç bişe bilmiyo değilsin sonuçta..yerimseniben
eğer napsam diye düşünmeye devam edersen asıl o zaman geç olcak..tam zamanı işte, bir an önce yön ver hayatına..30 umuza geldiğimizde hiç canımız istemez bu tür şeyleri valla.

dumanistcim yas olarak bencede geç değil aslında..30 yasında mezun olmuş olurum..30 da geç bı yas değil..inan 4 yıl okumak gözümde hiç buyumuyo..
ÖSS nin gecmis sorularını çözdüğümde sıfır matematikle 175 yaptım..su halimle hemde..test kitabı alıp evde çözüp,dershanelerin sınavlarına girsem bile yeter..öyle yapicam zaten..sınava giricem bu sene mutlaka..zaten evde oturuyorum,is yok..bari şansımı deniyim..puanı tutturusam asıl o zaman oturup düşünmem lazım..tek problem para..anlattığım gibi..onu da oturup dogru dürüst konuşurum ailemle..eğer yük olmiycaksam girerim..
tabii bu arada ÖSS için başvuruda geç kalmadım umarım..henüz o konuda bilgi edinmedim ( biraz rahata bağladım( ins kacirmamisimdir..

zor değiıl bence ıstıyorsan sımdıden basla calısmaya sık kendını bıraz ılersını dusun gelecegını ve sevdıgın meslegı yapmanın mutluulugunu once kendıne ınan bence ve basla=) nelerı var herseye ragmen basaranlr falan sende yapabılırsınkaydirigubbakcemile2

konunun tarihine de baksaydınız keşke !!

nasil cikariyorlar eski konulari anlamam acan kisi bile unutmustur acitgi konuyu,son günlerde moda oldu eski konular okunur pat öne alinir

evet ya görünce sok oldum bende :)
bu benim konum değil miydi ya diye :)
neyse yinede yorum için teşekkürler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…