İkinci üniversiteyi düşünüyorum ama..

ÖSS-1den 165 Alman yeterli dediler..bende bilmiyorum ki bu yeni sistemi..bizde 4yilliklar için 120ydi baraj şimdiki sistemde bu 165 mı oluyo?

canım sen bı ösym nın sıtesıne gırıp 2009 tavan taban yerleştırme puanları klavuzunu ındır.

öss 1 derken Sözel 1 kastedıyosun sanırım.
bu durumda kitapçıktakı ilk 120 sorudan sorumlusun demektır.

30 türkçe
30 matematik
30 fen
30 sosyal

bu durumda ortalama konuşuyorum : 25 türkçe , 20-25 sosyal, 5-10 arası matematık yaparsan sanırım o puana ulaşırsın gıbı. ınternetten puan hesaplayıcı bulup bı dene bence. lıse dıploma notun da etkılı bu duruma.

ama zor değil, bıraz emek verırsen olur

İstanbulda milli eğitimin kursu var 6 ay falan 120 lira toplam..
720 saate tamamlarsan bi belge veriyorlarmış.
bir araştır istersen izmirdede vardır mutlaka..

ben bı dedıgın kıtapcıgı ındıreyım bır de dersaneyle konusıyım daha once gıttıgım dersaneyle..
eger olursa zaten 2 dersten muhaf olucam tarıh ve turkce ıkısınıde almıstım ben hazırlıkta okumustum herhalde ondan da muhaf olurum..oyle olursa daha az ders alıcam zaten ders sayısı normalde de az..anladıgım kadarıyla bu aslında kurs gıbı bı sey de nıye ılla oss ıstıyorlar onu anlamadım sınır oldum

ya şimdi ben de baktım internetten ama bi bilgiye ulaşamadım.
bi arkadaşım başlamış 120 lira toplam ücret dediğinde çok şaşırdım her türlü pasta zeytinyağlı et börek yemeklerini öğreniyorlar hem de açık büfeye hitap ettiği için görselliğe önem vererek şekilli yapıyorlar süslüyorlar..ben ilk defa duydum milli eğitime bağlıymış ama açıkçası internette bi bilgi yok
...

yok maalesef..ben 2 senedır bu tarz seylerı arastırıyorum..ama dogru durust bır tane kurs bulamadım..bu ısı profosyonel anlamda yapan yanı..ıstanbul da buldum hep :sinifsinif:

galiba özel üniversitede önlisans 2 yıllık okudunuz mezun oldunuz değil mi puanlar özel okullarda bayağ düşük oluyor katolokları çok incelerdim çünkü biliyorum.bence puan sıkıntınız olmasın özel üniversitede okuyacaksınız.devlet okulların 2 yıllık önlisansların puanları daha yüksek oluyor.yaşınızda gayet güzel çok normal takılmayın yaşa başarılar.
benimde sosyal bilgiler öğretmenliğine puanım tutuyordu devlet üniversitesini seçmiştim önlisans 2 sene muhasebe okumuştum nasip bence.

evet 2 yıllık okudum..zaten suan ıstedıgım bolum yukseklısans programı..herhangı bır fakultenın bolumu degıl..o yuzden de baya dusuk ıstıyorlar..ama soyle bır durum var,ben lıse sonda bıle derslerın bu kadar ıcındeyken dershaneye fln gıderken bıle 120 barajını gecememıs bır ınsanım..sımdı herseyı unuttum..sıstemde degıstı..o zmn gecemedıgım barajı sımdı nasıl gecıcem..:sinifsinif:

27 yaşındayım,halen okuyorum,
herkesin üstüne vazifeymiş gibi her gören ikinci çocuğu doğur diyor,ama ben ne istediğimi ve hayatıma kendim şekil vermem gerektiğini biliyorum....
sen istedikten sonra herşey kolay..........geriside teferruat....

4 yıl okumak bır daha..hıc sorun degıl..bı gırdım mı ne yapar eder bıtırırım..annemle konustum o ztn destek bana..erkek arkadasıma soyledım o da hemen gaza geldı ozel ders alırsın dershane sınavlarına gırersın dıye..ama kendıme hıc guvenmıyorum..o zmn yapamadım sımdı nasıl yapıyım..dershaneye gıdemem..daha fazla maddı yardım ısteyemem aılemden..bı de gıderım dershaneye kazanamazsam cok uzulurum..o yuzden kendım bır sekılde hazırlanmalıyım..ama hıc hatırlamıyorum..hıc bır sey hatırlamıyorum..tek basıma nasıl calısıyım hatırlamadıgım bır seyı..

Bizim millet nerde ustune vazife olmayan sey var ona karisir, sizene kardesim
benim doguracagim cocuktan, karnini sen mi doyuracaksin, sen mi analik-babalik yapacaksin, istersem omur boyu dogurmam sanane, sizene !!!

Harbi klL oluyorum bu mevzulara, asin be kardesim asin artik!

Konuya gelince canim istiyorsan (!) gercekten yaparsin, yas konusuna hic takilma,
sen istedikten sonra gerisi onemli degil...

Kendine guvenmiyorsan, yapacagim demiyorsan, yapacagina inanmiyorsan,
bastan vazgec cidden yapamazsin (!)

Kendine guvenmiyorsan, yapacagim demiyorsan, yapacagina inanmiyorsan,
bastan vazgec cidden yapamazsin (!)

ÖSS acısından güvenmiyorum kendime..demin 2008 in türkce 1ini çözdüm 30 soruda 21 doğru 9 yanlış yaptım :) zamirler özneler tumlecler silinmiş resmen bende..şimdi tarih ve coğrafyayı da cozucem bakalım ne cikicak hiç umutlu değilim gerçi ama :)

belkı o zaman azımlı değildınız bu kadar, belkı aklınız başka şeylerle daha meşguldü. belkı yeterlı temelı sağlamadan başarılı olmayı bekledınız... emın olun zorluğu yok öss ılk basamağın... sorular çok zorlayıcı değil. kaç yılında gırdınız bılmıyorum ama artık ezber bılgı sormuyorlar sosyalde vs. yorum sorusu soruyorlar. mantığı bı kavrayınca gerısı hemen gelır

2008 ın sorularına baktım demın..sosyallerı de cozdum..eeeh cokta kotu degıl..dedıgınız gıbı mantık olmus..
2002 de gırmıstım ben sınava
ama matematıge elımı suremedım sımdı o zmn da surememıstım zaten
bı dershaneyle konuscm yrn bakalım ne dıyecekler..belkı bır kac test kıtabı alıp bu sekılde coze coze bır seyler oturur kafamda..ama matematık destek almadan ımkansız...

Yaş olarak tedirginsen kesinlikle okumanın yaşı yoktur.
Yeter ki içinde azmin, isteğin olsun.
Sözel dersleri kendin çalışabilirsin, sayısalı da yardımla yaparsın.
Kazananların senden bir üstünlükleri yok.
Sadece unuttuklarını hatırlayacaksın o kadar.:hulya:

sozellerı yapabılırım gıbı gelıyor bana da coze coze..
ıste matematık tek sorun..
onu da bı dershane ye danısıcam..nasıl halledebılırım dıye..ozel ders ıcın veya dershande ıcın para veremem..belkı baska bır cozumu vardır..belkı sozelı ıyı yaparsam tutturabılırım..bılmıyorum hepsını rehber ogretmene sorup ogrenmem lazım..ınsallah olur..

dün 2008 in sorularını cozdum..sadece oss 1 i..turkce de 21 dogru yaptım sosyal de 16 yaptım matematık fen yapmadım..puan hesaplama yaptım eşit ağırlıklı puanım 174,348 bu mumkun mu???kafamçokkarıştı

evli değilsin,çocuğun yok (yanlış anlamadıysam),niye okumayasın ki,bence çok da güzel okursun,yani ben olsam kesinlikle okurdum.

her ne kadar fikirlerimiz uyşmasadayerimseniben bende yorumumu paylaşmak istedim:1rolleyes:
öncelikle şunu belirtiyim okumanın yaşı yoktur..
öss konularını unuttum diyorsan bi tavsiyem var..
bu sene açıköğretime 22 yeni bölüm açıldı açıköğretimden okuyabilirsin yüksek puan almanda gerekmiyor barajı geçmen yeterli.. yada 2 yıllık üniversiteyi 4 yılığa açıktan tamamlayabilirsen..
yok ben üniversite okucam diyorsanda çok ders çalışıp bunu başarabilirsin..
seni çok iyi anlıyorum..bende össye hazırlanırken çok sıkı çalışmadım tercihleride hocalara yaptırdım puan önemli değilmiş yüzdelik sıralama önemliymiş yerleştirmede bunuda yeni öğrendim..
ben iyi kötü 4 yıllık üniversite okudum tercihleri hocalara yaptırmasaydım bende gidemiyodum hiç biyereyerimseniben
bu sene açıköğretimden ikinci üniveresiyi okucam..
sanada tavsiye ederim açıköğretimiopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…