bir an önce karar verip bir yerlerden başla..ha şu var,öss için harcayacağın zamanı kpss için harcayabilirsin..açıkcası mutfak sanatlarında öyle çok zor dersler olacağını sanmıyorum..yani mutfağı seviyorsan,ayrıca daha önceden üniv okuduğun için ortak dersleri saydırabilirsin..4 yıl yerine mesela 32 yılda biter okul..seviyorsan git,keşke öyle bişi olsa burada da bende giderdim,seviyyorum yemek yapmasını
ya da mutfakla ilgili 2 yıllık bişide oalbilir
tvde bir kurs vardı..pastacılık yanlış hatırlamıyorsam 8000-10000 tl falandı...eğer ki normal yemek yapma kursuna gidiyorsan o a 12000 tl falandı..ama bitirenler çok iyi yerlerde aylık 3000-4000 tlye çalışıyormuş...çok pahalı..bence 2 yıllık bir okul düşünebilirsin..yada 4 yıllık olacak,dediğim gibi dersleri saydırsan 3 yuıldada biter
sanki hala kafan karışık gibi
yani ne olmak istediğini nasıl bi mesleği seçmen gerektiğini netleştirememişsin gibi.
eğer yeme içme alanında ısrarlıysan ve bunun için öss ye girmen gerekiyorsa ve dahi yaşım 25 geç mi kaldım diyorsan.
hayır geç kalmadın.
insan bi şeyi yürekten istediğinde bütün evren ona hizmet eder.
bana etmişti ordan biliyorum.
ünvye başladığımda 26 yaşındaydım ve dersaneye hiç gitmedim
4 yıl da sene kaybı olmadan bitirdim.
bununla da yetinmedim, halen master yapmaktayım
var yaşımı sen hesapla
sonra da yüreklen
Neden yapamayasın yaparsın. Baktın ki öss olmuyor iyi bir restoranta başvur de ki para almıycam ama işi öğretin de. Neden olmasın hem çalışmıyorsan 4 yılda da biter okulun boş oturacağına okula gider gelirsin. Hiçbir şey için geç değil. Ben staj yaparken 60 yaşındaki bir teyze de staj yapıyordu hukuk bitirmiş kadın düşün artık.
Sen össden korkuyorsun ben alesten korkuyorumo kadar zor geliyor ki oturup başına çalışmak ama basit basit konulardan başla ilk önce bir test çöz seviyeni gör. Güvenin yerine zamanla gelir
merhaba herkese,
liseden 2002 de mezun oldum ve ossden düşük puan aldığım için iki yıllık bı okula gittim..doğru dürüst çalışmadım araştırmadım..açıkcası hiç bı şey yapmadım ÖSS için..öyle böyle derken iki yıllığa girdim..girdikten snr öğrendim ki aldığım puanla 4yillik moda tasarıma da girebiliyorum..ama çok gecti artık..çok pişman oldum..hazırlık okudum snr bölüm değiştirdim fln iki yıllık okulu 4yil da bitirdim bu yüzden..mezun olduktan snr çalıştım ama sevemedim yaptıgım ısı ve o yüzdende çalışmadım..3senedir evde oturuyorum..
gecen sene mezun oldugum üniversitenin Mutfak sanatları diye 4yillik bir yukseklisans programı açtığını öğrendim..ikinci üniversiteyi beceremem diye ilgilenmedim..yemek yapmayı veya pastacilik kursları araştırdım çok istiyorum sef olmak yemek alanında bir seyler yapmak..bu bölüm gecen seneden beri aklımda..şimdi yine araştırdım ÖSS-1 den 165 ham puan istiyor ama ben hiç bı şey hatırlamıyorum ÖSS ye dair..korkuyorum..bı daha dershane fln diyemem bizimkilere..
25 yaşındayım gencim ne yapsam bilemedim..sanırım biraz yureklendirilmeye ihtiyacım var..yapabilirmiyim??4yil daha okumak için yasım geç değil di mı?
çok kafam karıştı..özel univesite olduğu için de korkuyorum kalma gibi bı lüksüm yok,yapabilirmiyim ki..bu yeni sistemi de bilmiyorum ne bu ÖSS 1 bu 165 puan zor alınacak bı puan mı..
kafam çok karışık...
benim kafamı kurcalayan puan iste..
bizim zamanımızda 4 yıllık unı ye girmek için baraj 120idi..ben 116 almıştım..açık öğretim ve iki yıllıklara kayıt yaptirabiliyordum..bu 165 4yillik barajının altında bı puan mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?