• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci üniversiteyi düşünüyorum ama..

OFFPOFFF

çok özledim...
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
3.757
10
116
40
İzmir
merhaba herkese,
liseden 2002 de mezun oldum ve ossden düşük puan aldığım için iki yıllık bı okula gittim..doğru dürüst çalışmadım araştırmadım..açıkcası hiç bı şey yapmadım ÖSS için..öyle böyle derken iki yıllığa girdim..girdikten snr öğrendim ki aldığım puanla 4yillik moda tasarıma da girebiliyorum..ama çok gecti artık..çok pişman oldum..hazırlık okudum snr bölüm değiştirdim fln iki yıllık okulu 4yil da bitirdim bu yüzden..mezun olduktan snr çalıştım ama sevemedim yaptıgım ısı ve o yüzdende çalışmadım..3senedir evde oturuyorum..
gecen sene mezun oldugum üniversitenin Mutfak sanatları diye 4yillik bir yukseklisans programı açtığını öğrendim..ikinci üniversiteyi beceremem diye ilgilenmedim..yemek yapmayı veya pastacilik kursları araştırdım çok istiyorum sef olmak yemek alanında bir seyler yapmak..bu bölüm gecen seneden beri aklımda..şimdi yine araştırdım ÖSS-1 den 165 ham puan istiyor ama ben hiç bı şey hatırlamıyorum ÖSS ye dair..korkuyorum..bı daha dershane fln diyemem bizimkilere..
25 yaşındayım gencim ne yapsam bilemedim..sanırım biraz yureklendirilmeye ihtiyacım var..yapabilirmiyim??4yil daha okumak için yasım geç değil di mı?
çok kafam karıştı..özel univesite olduğu için de korkuyorum kalma gibi bı lüksüm yok,yapabilirmiyim ki..bu yeni sistemi de bilmiyorum ne bu ÖSS 1 bu 165 puan zor alınacak bı puan mı..
kafam çok karışık...

Son düzenleme:
bir an önce karar verip bir yerlerden başla..ha şu var,öss için harcayacağın zamanı kpss için harcayabilirsin..açıkcası mutfak sanatlarında öyle çok zor dersler olacağını sanmıyorum..yani mutfağı seviyorsan,ayrıca daha önceden üniv okuduğun için ortak dersleri saydırabilirsin..4 yıl yerine mesela 32 yılda biter okul..seviyorsan git,keşke öyle bişi olsa burada da bende giderdim,seviyyorum yemek yapmasını
ya da mutfakla ilgili 2 yıllık bişide oalbilir

bir an önce karar verip bir yerlerden başla..ha şu var,öss için harcayacağın zamanı kpss için harcayabilirsin..açıkcası mutfak sanatlarında öyle çok zor dersler olacağını sanmıyorum..yani mutfağı seviyorsan,ayrıca daha önceden üniv okuduğun için ortak dersleri saydırabilirsin..4 yıl yerine mesela 32 yılda biter okul..seviyorsan git,keşke öyle bişi olsa burada da bende giderdim,seviyyorum yemek yapmasını
ya da mutfakla ilgili 2 yıllık bişide oalbilir

ızmır de cok kurs arastırdım ıkı yıldır arastırıyorum ama maalesef ızmır de ıstedıgım gıbı guzel kurslar bulamadım..hep hobı olarak acılan kurslar var ben daha profosyonel olarak ogrenmek ıstıyorum bu ısı..bı restaurant nasıl ısletılırden mutfakta yemek yapmaya tatlı tuzlu yapmaya kadar..a dan z ye..ıstanbul da cok guzel ıkı yıllık bır kurs buldum MEB onaylı sertıfıka verıyorlar ama ıkı yıl ıstanbul da yasamam lazım..buldugum ıkı yıllık okul da paralı..astarı yuzunden pahalıya gelıcek..o yuzden hıc dusunmedım..
ıs bakıyorum bır yandan da ama bulamıyorum tabıı..bende acaba bu sekılde bır sey mı yapsam dıye dusundum..ama bılemedım...

tvde bir kurs vardı..pastacılık yanlış hatırlamıyorsam 8000-10000 tl falandı...eğer ki normal yemek yapma kursuna gidiyorsan o a 12000 tl falandı..ama bitirenler çok iyi yerlerde aylık 3000-4000 tlye çalışıyormuş...çok pahalı..bence 2 yıllık bir okul düşünebilirsin..yada 4 yıllık olacak,dediğim gibi dersleri saydırsan 3 yuıldada biter

tvde bir kurs vardı..pastacılık yanlış hatırlamıyorsam 8000-10000 tl falandı...eğer ki normal yemek yapma kursuna gidiyorsan o a 12000 tl falandı..ama bitirenler çok iyi yerlerde aylık 3000-4000 tlye çalışıyormuş...çok pahalı..bence 2 yıllık bir okul düşünebilirsin..yada 4 yıllık olacak,dediğim gibi dersleri saydırsan 3 yuıldada biter

oof cok pahalıymıs gercekten...
2 yıllık yok ızmır de maalesef..problem o zaten ıkı yıllık olsa hıc dusunmem...
4 yıl olması benı cok dusunuruyo..bı de hazırlık sınavına gırmek gerekıyormus ben zaten o okulda hazırlık okudum gectım de..onu sayarlar mı acaba?baska ortak ders oldugunu sanmıyorum..ben grafık tasarım okudum cunku..bu bolumdekı dersler daha cok ısletmeyle gastronomıyle fln alakalı..o kadar guzel dersler var kı bakıp bakıp cıldırasım gelıyo..oof keske benım zamanımda acsalardı su bolumu...:gitme:

sanki hala kafan karışık gibi
yani ne olmak istediğini nasıl bi mesleği seçmen gerektiğini netleştirememişsin gibi.
eğer yeme içme alanında ısrarlıysan ve bunun için öss ye girmen gerekiyorsa ve dahi yaşım 25 geç mi kaldım diyorsan.
hayır geç kalmadın.
insan bi şeyi yürekten istediğinde bütün evren ona hizmet eder.
bana etmişti ordan biliyorum.
ünvye başladığımda 26 yaşındaydım ve dersaneye hiç gitmedim
4 yıl da sene kaybı olmadan bitirdim.
bununla da yetinmedim, halen master yapmaktayım
var yaşımı sen hesapla
sonra da yüreklen

yaşa hiç takılmayın. 25 asla geç değil.
önemli olan o mesleği severek yapabilecek misiniz? buna karar verin ve ardından çalışmaya başlayın bir an önce. yeterli emek verirseniz karşılığını alacağınızı düşünüyorum.

Neden yapamayasın yaparsın. Baktın ki öss olmuyor iyi bir restoranta başvur de ki para almıycam ama işi öğretin de. Neden olmasın hem çalışmıyorsan 4 yılda da biter okulun boş oturacağına okula gider gelirsin. Hiçbir şey için geç değil. Ben staj yaparken 60 yaşındaki bir teyze de staj yapıyordu hukuk bitirmiş kadın düşün artık.

sanki hala kafan karışık gibi
yani ne olmak istediğini nasıl bi mesleği seçmen gerektiğini netleştirememişsin gibi.
eğer yeme içme alanında ısrarlıysan ve bunun için öss ye girmen gerekiyorsa ve dahi yaşım 25 geç mi kaldım diyorsan.
hayır geç kalmadın.
insan bi şeyi yürekten istediğinde bütün evren ona hizmet eder.
bana etmişti ordan biliyorum.
ünvye başladığımda 26 yaşındaydım ve dersaneye hiç gitmedim
4 yıl da sene kaybı olmadan bitirdim.
bununla da yetinmedim, halen master yapmaktayım
var yaşımı sen hesapla
sonra da yüreklen

evet hala kafam cok karısık aslında..
ben son 3 yıldır sardım bu yemek kursu pastacılık kursu ıslerıne..bu 3 yıl ıcınde bı anda ılgı duymaya basladım..son ıkı yıldırda hep bu tarz kurslar arastırdım ama dedıgım gıbı bulamadım..meslegımı de severek okudum aslında ama mezun olduktan snr calısmaya baslayınca sevemedım hayalımdekı gıbı olmadıgını ogrendım..ve iş te bulamadım zaten oyle evde oturdum..
bu bolum cok hosuma gıttı..annem cafe fln acmıstı eskıden..sımdı hep annemle bır yer acmak hayalım..kucuk bır pastacı dukkanı veya kucuk bır cafe gıbı..veya evde pastalar yapıp ınternet uzerınden satablırım..bu tarz hayaller kurmaya basladım..
cok ıyı bır ogrencı daha dogrusu calıskan bır ogrencı degıldım lısede ama unıversıtede dereceyle mezun oldum..sevdıgım bır seyı dort dortluk yaparım..4 yıllık ama buyuk ıhtmal bende uzatmadan sınıfta kalmadan halledebılırım..o sorumluluga sahıbım..
bu yenı oss sıstemını hıc bılmıyorum..165 puan en dusuk puan dedıler ama neye gore dusuk onu anlamadım..nasıl hazırlanmam lazım evde nasıl hazırlanabılırım..sıfır bılgıyle yapabılırmıyım?

Neden yapamayasın yaparsın. Baktın ki öss olmuyor iyi bir restoranta başvur de ki para almıycam ama işi öğretin de. Neden olmasın hem çalışmıyorsan 4 yılda da biter okulun boş oturacağına okula gider gelirsin. Hiçbir şey için geç değil. Ben staj yaparken 60 yaşındaki bir teyze de staj yapıyordu hukuk bitirmiş kadın düşün artık.

aslında bu da cok mantıklı..hıc aklıma gelmemıstı bu sekılde yapmak..para almadan ısı ogrenmek ıcın teklıfte bulunmak..bunu da denıyebılırım..bu senem yıne bos gececege benzıyor her sartta..en azından bu senemı boyle degerlendırebılırım...super fıkır gercekten ya :)

ben hala oss den korkuyorum :D

Sen össden korkuyorsun ben alesten korkuyorumo kadar zor geliyor ki oturup başına çalışmak ama basit basit konulardan başla ilk önce bir test çöz seviyeni gör. Güvenin yerine zamanla gelir

Sen össden korkuyorsun ben alesten korkuyorumo kadar zor geliyor ki oturup başına çalışmak ama basit basit konulardan başla ilk önce bir test çöz seviyeni gör. Güvenin yerine zamanla gelir

eskı gıttıgım dershane nın rehber ogretmenıyle gorusup onların teslerıne gırıp bı bakıcam neyım var neyım yok dıye..artık ona ogre evde test cozerım..denerım bu sene belkı tutar..
ama walla hıc hatırlamıyorum ya

Öss cıdden korkunc hele calısmayı unuttu ve derslerı unuttuysan
bılmem ben de aynı durumdayım hıc bır dersı kafam almıyor gecıktık sanırım yenıden okumaya .

Kazanamazsan da içinde kalmasın bence. Hem ben insanın istedikten sonra bu tarz sınavlarda başarılı olabileceğine inanırım. Sadece sakin ve sabırlı ol. Annem kaç yaşından sonra hala sınavlara giriyor yükselmek için.

pekı bu yenı sıstem hakkında bır bılgınız var mı?
165 en dusuk puan dıyorlar ama dedıgım gıbı ne kadar dusuk?yanı 165 puan en dusuk puan mı bu puanla acık ogretıme veya ıkı yıllıklara mı gırılıyor bunu bılmıyorum

merhaba herkese,
liseden 2002 de mezun oldum ve ossden düşük puan aldığım için iki yıllık bı okula gittim..doğru dürüst çalışmadım araştırmadım..açıkcası hiç bı şey yapmadım ÖSS için..öyle böyle derken iki yıllığa girdim..girdikten snr öğrendim ki aldığım puanla 4yillik moda tasarıma da girebiliyorum..ama çok gecti artık..çok pişman oldum..hazırlık okudum snr bölüm değiştirdim fln iki yıllık okulu 4yil da bitirdim bu yüzden..mezun olduktan snr çalıştım ama sevemedim yaptıgım ısı ve o yüzdende çalışmadım..3senedir evde oturuyorum..
gecen sene mezun oldugum üniversitenin Mutfak sanatları diye 4yillik bir yukseklisans programı açtığını öğrendim..ikinci üniversiteyi beceremem diye ilgilenmedim..yemek yapmayı veya pastacilik kursları araştırdım çok istiyorum sef olmak yemek alanında bir seyler yapmak..bu bölüm gecen seneden beri aklımda..şimdi yine araştırdım ÖSS-1 den 165 ham puan istiyor ama ben hiç bı şey hatırlamıyorum ÖSS ye dair..korkuyorum..bı daha dershane fln diyemem bizimkilere..
25 yaşındayım gencim ne yapsam bilemedim..sanırım biraz yureklendirilmeye ihtiyacım var..yapabilirmiyim??4yil daha okumak için yasım geç değil di mı?
çok kafam karıştı..özel univesite olduğu için de korkuyorum kalma gibi bı lüksüm yok,yapabilirmiyim ki..bu yeni sistemi de bilmiyorum ne bu ÖSS 1 bu 165 puan zor alınacak bı puan mı..
kafam çok karışık...

okumanın yaşı mı var?

65 yaşında kadın okuma- yazma öğreniyor...

alınmayacak bir puan değldir.. herkes aldığına göre sen de alabilirsin... kaldı ki o bölümün soruları daha kolay

içindeki inanca bağlı:delphin:

165 puanı havada karada alırsın :) sadece bı kaç ay tekrar et konuları. emınım bışeyler hatırlayacaksın. 25 hıçbışey ıçın geç değıl! yaşar nurı öztürk dıye bı sıyasetçı- dın adamı var ya o bıle yanılmıyosam 35 yaşında okuyamadığı ıçın açık lıse bıtırmış. onun üstüne ne karıyer yaptı düşün ;)

benim kafamı kurcalayan puan iste..
bizim zamanımızda 4 yıllık unı ye girmek için baraj 120idi..ben 116 almıştım..açık öğretim ve iki yıllıklara kayıt yaptirabiliyordum..bu 165 4yillik barajının altında bı puan mı?

benim kafamı kurcalayan puan iste..
bizim zamanımızda 4 yıllık unı ye girmek için baraj 120idi..ben 116 almıştım..açık öğretim ve iki yıllıklara kayıt yaptirabiliyordum..bu 165 4yillik barajının altında bı puan mı?

galıba 140 puan 4 senelıkler ıçın. sözel 1 puanıyla mı alıyor istediğin bölüm?

ÖSS-1den 165 Alman yeterli dediler..bende bilmiyorum ki bu yeni sistemi..bizde 4yilliklar için 120ydi baraj şimdiki sistemde bu 165 mı oluyo?

Back