İkinci Üniversite

audreyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2010
224
0
Kızlar ben şu an Türkçe Öğretmenliği okuyorum; fakat hep radyo sinema televizyon okuma hayalim vardı.Bölümün iş imkanları çok kısıtlı olduğu için öğretmenliği tercih ettim; ama hep içimde kalacak.Gerçekten tarifsiz bir sinema aşkı var bende.Mutlaka bunun eğitimini almalıyım.
Şimdi sorularıma geliyorum.İkinci bölümü okumak için son senemde öss ye mi girmem gerekiyor.Malum 4 senenin sonunda bir de kpssye gireceğim.Diyelim ki İstanbul Ünv Radyo Sinema Tv bölümünü kazandım.Peki öğretmenlik ne olacak?Yani tayinim başka bir şehire çıkarsa,üniversite okumam göz önünde bulundurulacak mı? Bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin.Günlerdir bunu düşünüyorum

Tayinin yine başka biyere çıkabilir buna dikkat edilmez, sırada bekleyen o kadar kişi varken kimse senin özel durumunu düşünmez, bulmuş da bunuyo derler. ve istanbula çıksa bile ders saatleri muhtemelen çakışıcak. bi de sinema tv'ciler gece yarılarına kadar film çekip proje yapıyolar, ders saatleri ayarlansa bile ikisini bir arada götürmek çok zor. hemen atanabilicek misin ama? bence o sırada zaten bekliceksen gir oku.

tabi ki sırada bekleyen bir çok kişi olduğunun farkındayım.bu yüzden sordum zaten bu soruyu.ilk yıl atanabilme fırsatını kim kaçırmak ister ki? özel durumlar demişsiniz ama eş durumundan ötürü atamalar ayarlanabiliyor.bu dikkate alınıyorsa benim söylediğim de alınabilir diye düşünmüştüm.tabi çok yeniyim ben.öğreneceğim çok şey var.cevap için teşekkür ederim.mutlaka okuyacağım zaten

Mesajı geç okuduğum için o kadar üzüldüm ki anlatamam Tatlım 2. üniversite okumak istiyorsan istediğin bölüm şu an AÖF'de mevcut ve bu programa yerleşebilmek için öss ye yeniden girmene gerek yok.Ben geçen yıl örgün eğitim işletmeye başladım ve aynı anda aöf laborant veteriner sağlık programınada kaydoldum.Eğer istersen şu linkten takip et ve gelecek yıl kayıt tarihini kaçırma.

Sınavsız İkinci Üniversite - Anadolu Üniversitesi

Bunun haricinde örgün eğitime başvurmak istersen yeniden öss ye gireceksin gibi görünüyor ve ne yazık ki okul durumun atamanda göz önüne alınmayacak.Yerinde olsam AÖF'de radyo tv ye başlar daha sonrasında ise atama yapıldığın şehirde bir tv kanalında işi öğrenmek için staj yapardım.Böylece hem işi öğrenir hem acemiliği atarsın ve şu an bulunduğun şehre geri dönme ihtimalin olduğunda ise bonservisin olur.

Son düzenleme:
Ben de ne yazık ki geç gördüm bu başlığı audreyy ben biyoloji mezunuyum, iki sene oldu mezun olalı. Senin radyo televizyon istemen gibi, benim içimde de her zaman bir sosyal bilim okumak vardı. Sonra aöf de sosyoloji açıldı. Çok severek okuyorum. Şimdi ikinci sınıfa geçtim. Bu sene kayıtlar geçti sanıyorum ama seneye sınava girmeden açıköğretime kayıt yaptırabilirsin.

arkadaslar yapmayın allah aşkına, sosyoloji halkla ilişkiler gbi agırlıklı teorik bilgi içeren bölümler tabiki aöf'den okunurda, bu arkadas illa diplomam olsun diye değil, bu işi sevdiği için istiyo bunu, bu kadar pratiğe ve yaratmaya dayalı bi bölüm aöfden niye okunur ki elimde bi diploma olsun derdinden başka? ben bildiğim halde söyleme gereği duymadım, o atölye ve stüdyo tadını tatmadan, o grup çalışmalarını yapmadan tadı cıkar mı bunun? yaptıgı yanlışlar sadece ''kaldın/gectin'' şeklinde değerlendirilirken nasıl kusursuz bi eser çıkarabilir ki? sanatcı akademiden, konservatuardan, güzel sanatlar fakültesinden yetişir, yoksa internetten baksın teknikleri methodları öğrensin bitsin. ne den uğraşıcakki 4 yıl daha okulla sınavla?

Son düzenleme:

2 Senelik aöf'den sonra dgs ile örgün eğitime geçebilme şansları var, sen ,ben şanslı azınlıktanız bu yüzden insanların hayallerinin ocağına incir ağacı dikmek yerine sanatı sevdikleri için onları takdir edip desteklemen gerekir.tabii herşeyden evvel her fırsatta aldığın eğitimi ön plana çıkartmak yerine ilk önce hazmetmen şart canım...unutma sende bir zamanlar resim eğitimi için yanıp tutuşan bir öğrenciydin, sonra bizim okula geldin uğraştın didindin ve mezun oldun, tüm bunlar bir rüya bir hayal ve bir adımla başladı, adım atmasaydın hiç bir şeye sahip olamazdın...Bu yüzden hayal kuranları destekle ve hayallerine kavuşma yolunda onlara yol göster...Ablam hayvanları çok sevdiğimiz için zamanında açılan aöf laborant ve veteriner sağlık bölümüne kaydoldu, eh tabii ne yarar sağlayabilir ki uzaktan veterinerlik değil mi? Sonuç, aöf'ü bitirip dgs ile veterinerlik fakültesini kazandı, intibak programından sonra 3. sınıftan devam etti, son dönemi okulu bitmek üzere...zamanında ona gülen ukalalık yapan veteriner arkadaşlarımızın kahkahalarını dinleseydi bu gün bu gururu yaşayamazdı o yüzden lütfen biraz hassasiyet...

ben bölümü 4 yıllık sanıyodum orda başlayıp orda bitiricek gbi yani. sonra üzerine örgünden tamamlama şansı varsa pekala olabilir ama bence yine de özendirilmesi gereken bu değil
dene uğras atandıgın yerde kazanma ayarlama gibi bi şans yoksa en son düşün
ama bunun aldıgım eğitimi hazmedip hazmedememle ne alakası var anlayamadım
radyo sinema tv, kontenjanı resime göre cok daha fazla olan çok daha fazla üniversitede bulunan, ve en azından giriş için yetenek gerektirmeyen bi bölüm, bence bu yüzden senin benim şanslı azınlıktan olmamızla alakası yok bunun, yarıştığımız kulvar aynı değilki
amacım ocagına incir acagı dikmek falan değilki, sanat adına bişeyler yapmak isteyen insanı daha düzgününe teşvik etmek

Senin amacın düzgününe teşvik etmek değil çünkü bu kız zaten şu an bir bölümde okuyor amacı vakit kaybetmeden hayaline devam edebilmek, bir yandanda şu anki eğitimini tamamlayarak Türkçe öğretmeni olabilmek, ne yani düzgününe yönlendirmek diye okulu mu bıraksın kız ?seninle bu konuda hiç anlaşamayacağız canım yanlışsın kusura bakma ve düşünmeden yazıyorsun.

Son düzenleme:

bana göre de sen yanlışsın canım ama seni eleştirmiyorum yani iki insanın farklı düşünmesi cok normal
tartışmak falan değil yani amacım beni yanlış anlamıyosundur umarım
ama garip geldi beni böyle yargılaman cünkü ben ablana yapılan gibi kahkahalarla falan karsılamadım ki

"bu kadar pratiğe ve yaratmaya dayalı bi bölüm aöfden niye okunur ki elimde bi diploma olsun derdinden başka?" söylediklerinde tezat var , ha bu arada şu an veterinerliği bitirmek üzere olan ablam aynı zamanda çok başarılı bir ağır ceza avukatı, kendisi ile dün hukuk topicinde epey bir laflamışsınız

kendisine de söylediğim gibi ben orda konu sahibine illa aç yap alırsın demedim ki ama belki burda bişey yakalarsın git baraodan bi avukatla konuş dedim fikir olsun diye
lakin kendisi illa olur tabi olur git ac davanı demişim gbi algıladı nedense
bu arada 4 yılı aöfden okunucaksa hala o söylediğimin arkasındayım cünkü malesef yaptıgı yanlışın ne oldugunu bile görme şansı yok :26: ama dalga gecmek başka şey, hatayı belirtmek başka şey

canım benim, ben de açtığım başlığı takip etmediğime o kadar pişmanım ki.yorumların bana cesaret verdi.seneye bu açıköğretim fırsatını değerlendireceğim.

bu benim hayalimdi; ancak o kadar zor bir zamanda yaşıyoruz ki...hayaller karın doyurmuyor.meslek edinebileceğimiz, ilerde iyi veya kötü çalışma garantisine sahip olabileceğimiz mesleklere yönelmek durumunda kalıyoruz.bu nedenle Türkçe öğretmenliğini seçtim.bölümümü seviyorum fakat dediğim gibi sinema her zaman hayalim olacak.bu alanda gelişmek için elimden geleni yapacağım.sevdikten sonra,başarmaya inandıktan sonra neden olmasın değil mi ? şu an ülkemizde başka alanlardan mezun olup da sinemaya yönelen başarılı yönetmenlerimiz var. her neyse, ben hayalimin peşinden koşacağım ve bu anlamda bana gerçekten cesaret verdin ve yol gösterdin KilicBaligi.sana çok teşekkür ediyorum canım.

martagon, sağol canım.böyle örneklerin var olması daha da teşvik ediyor beni

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…