İkinci Üniversite için hangi bölümü seçmeliyim?

soslusarma

hep Deniz kenarında...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
5.269
2.006
arkadaşlar ikinci üniversite kapsamında hangi bölümü okursam özel sektörde daha kolay iş bulurum? bunun dışında da işletme mezunuyum. ne önerirsiniz?

İkinci Üniversite kapsamında Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin birinci sınıfına kayıt yaptırılabilecek önlisans programları/lisans bölümleri

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ (ÖNLİSANS)
ADALET
BANKACILIK VE SİGORTACILIK
BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI*
ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETLERİ
DIŞ TİCARET
ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM, İLETİM VE DAĞITIMI*
EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ
EV İDARESİ
FOTOĞRAFÇILIK VE KAMERAMANLIK
HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM
İLAHİYAT
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
İŞLETME YÖNETİMİ
KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM
LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK*
LOJİSTİK
MARKA İLETİŞİMİ
MEDYA VE İLETİŞİM
MENKUL KIYMETLER VE SERMAYE PİYASASI
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI
ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA***
PERAKENDE SATIŞ VE MAĞAZA YÖNETİMİ
RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI
SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ
SOSYAL BİLİMLER
SOSYAL HİZMETLER*
SPOR YÖNETİMİ
TARIM
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ*
TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ*
YEREL YÖNETİMLER

aynı şeyi bende düşünüyorum
insan kaynakları
bankacılık ve sosyal hizmetler arasında daha çok yogunlaşıyorum

bende istiyorum soslusırma

işten daha çok bişiler okumak adına o yüzden sosyoloji veya felsefe düşünüyorum.

canım kpss düşüünyorsan adalet şu sıralar popüler özel sektörü bilmiyorum maalasef

ben de hep sağlık kurumları işletmeciliği düşünüyorum. aslında aynı alanda yüksek lisans istiyorum ama şu anda mümkün değil maalesef. o yüzden kararsız kaldım :26:

kpss için kendi alanımdan tercih yapacağım limoncum, işletmeden yani. o yüzden özel sektörde avantajım olsun istedim. 2 yıl olunca da çabuk biter atanmayı beklersem daha çok bekleyeceğim sanırım

Atatürk üniversitesinin aöf den çocuk gelişimi. Ben ön kayıt yaptırdım. Bu sene açılmış sanırım

ygs ye girmeden de başvurulabiliyor mu? sizin dediğiniz uzaktan eğitim sanırım. :26:

Her hangi bir üni den önlisans veya lisans mezunuysan. Ya da önlisans ya da lisans kayıtlı okuyorsan sinavsiz alıyor. Bu sene açılmış bölüm. Anadolu universtesinin değil, atatürk unîverstesinin aöf de. Atatürk universtesinin resmi sitesinden bakabilirsin. Bence suan okunacak (sağlık dışında) en güzel bölüm

iyiymiş o zaman. teşekkür ediyorum bakacağım

Pek emin değilim ama avukatın yanında falan çalışabilirsin. Devlette o kadar yüksek puan istemiyordur heralde :26:

şimdi şöyle bir durum var: zaten lisans mezunu olduğum için kpss ile önlisanstan atanmam mümkün değil.
avukat yanında çalışmak içinse lise mezunu olmak bile yetiyor benim yaşadığım yerde. avukat yanı deyip aldanma, 400- 500 tl verip sigortasız eleman çalıştırıyorlar.

Kötü o zaman her halükarda devlete kapak atmak lazım desene
Benim eşim sağlık kurumları işletmeciliğine kayıt olmuştu, devam edemedi ama çok zormuş

Kötü o zaman her halükarda devlete kapak atmak lazım desene
Benim eşim sağlık kurumları işletmeciliğine kayıt olmuştu, devam edemedi ama çok zormuş

evet canım sağlık düşünüyorum ben de ama karar veremedim daha. zaten ekim sonu gibi olur kayıtlar

Ben ikinci üniversite olarak iktisat okuyorum. Normalde mühendislik okuyorum ve işletme, iktisat gibi bölümlerin katkı sağlayacağını düşünüyorum. Okuduğun bölüme göre seçebilirsin sen de. Kararsızsan sağlık sektörü iyidir derim. :)

Bende ikiinci ünv. olarak uluslarası ilişkiler okumaya çalışıyorumda beceremiyorum canım ya.
Sen ikisini nasıl götürüyorsun?
Ben kitapları 1 kez bile acıp okumadım.
Ciddi ciddi çalışıyor musun yani iktisatın derslerine de?
Gerçi çalışmadan nasıl olacak desene...

ben de öyle düşünüyorum. ve hala düşünüyorum karar verebilmiş değilim

Malesef her ikisinin de sınavları aynı haftaya denk geliyor bu yüzden iktisata çalışamıyorum. 1-2 kitabı açıp bakıyorum sonra yine kendi derslerime dönüyorum. Zaten aöf derslerinin yarısından kaldım ama çok önemsemiyorum. Çünkü kendi derslerim daha önemli. Aöf uzasa da olur ne yapalım artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…