İkinci Tüp Bebek Denememizde de Aşırı Kanama ve Parça Geldi. Başına Gelen Var mı?

duaedin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2013
62
20
98
Ankara
Bizde erkek faktörü var. Sperm sayısı 5-6 milyon. Halimize şükrederek ilk tüp bebek denememizi Ocak 2013'te yapmıştık. O zaman iki embriyo OPU'nun 5. gününde transfer edilmiş ve transferin 10. günü adet kanaması ve ağrısı şeklinde bir durum ortaya çıkmıştı. 12. günü yapılan b-hcg 75 çıktı ancak kanamalarım haftalarca devam ettikten sonra iki ayda tamamen kesilerek b-hcg sıfırlandı. Düşük yaptığım söylendi. Daha sonra ikinci bir deneme için kolları sıvadık ve 5 temmuzda yine OPU'nun 5. gününde üç embriyo transfer edildi. Ancak bu defa transferin 7. gününde aynı şekilde adet kanaması ve ağrısı gibi durumlar ortaya çıktı ve topak topak kan pıhtısı şeklinde parçalar gelmeye başladı, halen devam ediyor. Doktor 15 temmuzda b-hcg ye bakacak, umutsuz vaka biliyorum ancak ikidir henüz test günü gelmeden adet kanaması ve ağrısı olması acaba başka bir faktör mü var sorusunu aklımıza getiriyor. Başına böyle bir durum gelen arkadaşımız var mı, en azından bir dahaki denememizde aynı hatayı yapmamak adına cevaplarınızı birde dualarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.

Yarın beta hcg vereceğiz, doktor gelin bir bakalım dedi. İnşallah önemsizdir ve bundan sonraki denemelerimizde aynı durumla karşılaşmayız.

beta hcg 0,1 çıktı, sonuç olumsuz yani... kullandığımız ilaçları bırakmamız istendi ve neden tutmadığıyla ilgili laboratuvarda yapılacak araştırmanın sonunda 10 gün içinde bize bilgi verileceği söylendi.

12. gün ne olur ne olmaz diye tekrar betaya baktırdık, 12 çıktı, crinone tekrar başladık, iki gün sonra testi tekrarlayacağız, hayırlısı inşallah

12. gün ne olur ne olmaz diye tekrar betaya baktırdık, 12 çıktı, crinone tekrar başladık, iki gün sonra testi tekrarlayacağız, hayırlısı inşallah

Cok gecmis olsun.Benim basima benzer bir durum geldi. Bizde erkek faktoru yuzunden tup bebek tedavisine basladik, 5. Gun embriyosu transfer edildi anca transferin 2. Gunun sabahi tuvalete gittigimde oluk oluk kan geldi pihti parcasi dustu. Bayilacaktim korkudan, adet oldugunu dusundum ve aglamaya basladim.Wc de gelen kanama devam etmedi dr u aradim adet olman mumkun degil kullandigin ilaclari test gunune kadar devam ettir dedi.Kanama gunduz duruyor sabaha karsi sanki rahimde birikip disari atiliyor, 3 gun yasadim bunu allah kimseye gostermesin, ilk deneme hevesim ikinci gunden kursagimizda kaldi. İkinci denemeyi bu ay adetimden sonra yapicaz ama icten ice korkmuyor degilim.İlk denemede yasanan kanamadan sonra drum histeroskopi yapti, rahim temiz sorun yok dedi.Ananasin suyunu icmistim transferin ilk gunu, sonradan internette okudum saf ananas suyunu yurtdisinda bazi ulkelerdeki kadinlar, istenmeyen erken gevelikleri sonlandirma icin iciyorlarmis.Hala acaba mi ? diyorum..

bu bizim ikidir oluyor. ilk denememizde ve ikinci denememizde.. doktorla telefonla görüştüm, haftasonu laboratuvara inip embriyoların gelişim sürecini inceleyeceğini ve pazartesi günü telefonla bu kanamaların nedeniyle ilgili bir bilgilendirme yapacağını söyledi. elimizde 2 tane dondurulmuş var, bundan sonraki süreçte onları kullanacağız, birbirimize dualarımızı esirgemeyelim inşallah... (bu arada 14. gün beta hcg değeri 14,41 ve 17. gün 2,60 çıkarak hamile olunmadığı netleşmiş oldu)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…