İkinci öğretime burs yok diyorlar...Doğrumu...

BAHARI BEKLXIXYORUM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2007
45
0
arkadaşlar merhaba
ben gazi üniversitesi muhasebe ve finansman öğretmenliği bölümü ikinci öğretime yerleştim.
ikinci öğretime devletten burs yokmuş sadece kredi varmış
bilgisi olan arkadaşlar lütfen bu konuda yardımcı olabilirmi
ayrıca gazi gölbaşında ikinci öğretimde zorluklar olurmu(gidiş geliş saatleri ortam) bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirima.s.

bende gazi ikinci öğretim mezunuyum canım katkı kredisi dışında herseyi alabiirsin sadece o krediyi vermiolar gidiş gelişin zor olabilir ama genelde o saatlere dolmuş koyarlar merak atme hayırlı olsun gazi çok güzeldir

öğrenim kredisi alabilirsin...
birde devletin verdiği bursu alabilirsin...
ama dönem uzayınca ve alttan dersin olunca kesiliyor...
bende 2.öğretim okudum
bazen yeri geliyor sabah 9 dan gece 23 ' e kadar derslere giriyordum haftada 2 günüm böyle geçerdi...
resmen okulda yaşıyordum...

Canım bende 2. öğretim de okudum ,
Ben değil ama ev arkadaşım ve sınıf arkadaşlarım hep aldılar..
İyice araştır bence veriyolar...
Başarılar bu arada!

çok sağolun kızlar inşallah alırım gölbaşında okulum ve gazi kız yurdu varmış 15 dk mesafe ile orda kalmayı düşünüyorum biraz pahalı ama yakın
birde yurt hakkında bilgisi olan varmı yurt ortamımı ii yoksa ev ortamımı
bilgisi olan varsa çok ama çok sevinirim

arkadaşlar merhaba
ben gazi üniversitesi muhasebe ve finansman öğretmenliği bölümü ikinci öğretime yerleştim.
ikinci öğretime devletten burs yokmuş sadece kredi varmış
bilgisi olan arkadaşlar lütfen bu konuda yardımcı olabilirmi
ayrıca gazi gölbaşında ikinci öğretimde zorluklar olurmu(gidiş geliş saatleri ortam) bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirima.s.

canım başbakanlık bursu ve öğrenim kredisi dısında diğer burslar verilmiyo diye biliyorum bende :1no2:
bauarada hayrlı olsun a.s.

ben 2 sene gazi yurdunda kaldım ev tabi ki daha iyi ama gazi yurdu da iyidir dua et gazinin yanındaki sabancı yurdu çıkmasın 23 katlı ve asansör 5 katta bir duruyor orda kalan arkadaşlarım çok şikayetçiydi
bende ikinci öğretimdim ben kredi aldım burs vermediler ama bizim bölümden ikinci öğretim olup burs alan da duymadım
ayrıca benim oda arkadaşım gölbaşında okuyordu ortamın yani semtin güzel olmadığından rahat edemediklerinden bahsetmişti

benim de ikinci öğretim arkadaşlarım vardı gaziden..
ikisini de alabiliyorlarmış.
ama siz zenginsiniz diyen hocalarımız oluyor diyorlardı-ne alakaysa- -tatlicadiarzu-

bir de yaz okulu ücretleri baya pahalı oluyor,normal eğitime göre..

Benim ablamda gazi ikinci öğretimi bitirdi katkı kredisini alamıyorsun sadece ayrıca benim gazi yurdunda kalan arkadaşlarım vardı gayette memnundu.

kızlar valla benim şimdiki aklım olsa eğer maddi durumunuz çok kötü değilse hiç almayın kredi falan derim.neden ama bu bizim hakkımız derseniz size şöyle açklayayım: ben sivasta kamuyönetimi okudum.2007 yılında mezun oldum.çalışmıyorum.istediğim gibi bir iş bulamadım.bu ay ödemem gereken kredi borcum geldi.ne kadar dersiniz tam 6 milyar(eski para ile) alırken iyi bu krediyi.gerekli gereksiz herşeye harcama yapabiliyorsun.ama ödemeye gelince,bir de henüz işe girmediysen devlet senin işe girdip girmediğine bakmıyor.hemen borcun var öde diyor.işe girmeyen insan nasıl ödeyecek bu parayı?ancak babası ödeyecek.taksitleri dahi çok skat.en düşük taksit 700 ytl den başlıyor.asgari ücretle geçinen ya da emekli aylığı ile geçinenler nasıl ödeyecekler bu parayı anlam veremiyorum.o yüzden ben bu krediyi aldığıma alacağıma pişman oldum.sizleri kötü etkilemek istemem fakat düşüncelerimi yazdım

çok sağolun kızlar inşallah alırım gölbaşında okulum ve gazi kız yurdu varmış 15 dk mesafe ile orda kalmayı düşünüyorum biraz pahalı ama yakın
birde yurt hakkında bilgisi olan varmı yurt ortamımı ii yoksa ev ortamımı
bilgisi olan varsa çok ama çok sevinirim

hayırlı olsun öncelikle..en azından ilk sene arkadaş ortamını iyi seçmeden ev düşünme. çünkü çok sorun yaşarsın. düşünsene yeri geldimi insan aynı evde kardeşiyle bile yapamıyorken hiç tanımadığı bilmediği yabancı biriyle nasıl olacak. sonra işin maddi boyutunda her ay faturaları kim yatırdı, sen verdin ben vermedim, bu ay beni idare edin muhabbetleri dönecek. senin sınav zamnaın arkadaşın eve arkadaşlarını toplayacak. bulaşık kimdeydi, tuvaleti temiz tut, lavaboda saç bırakma vs. vs. vs. kavgaları olacak. iyi düşün. çok iyi biliyorum kanki olup hatta ilkokuldan beri arkadaş olup aynı eve çıktıktan sonra kanlı bıçaklı olanları... ben ilk sene yurt derim.ama devlet yurdu değil, orada ( bazı şehirler harici) daha fazla sorun yaşarsın. . tabi iyi bir yurtta. özellikle MEB'e bağlı olmasına dikkat et. boş odaları mutlaka olsun, oda arkadaşınla anlaşmazlık durumunda oda değiştirme şansın olsun. temizliği iyi olsun. aklıma ilk gelenler bunlar....

şimdi yanımda yaz okuluna kalan bi öğrencimize sordum, normalde devlet bursu verilmiyormuş ama bir arkadaşlarına çıkmış. istisnalar olabiliyo demek ki...genelde vermiyorlar dedi.

ikinci öğretim biyoloji son sınıf bi öğrencimizede İzmir Büyükşehir belediyesinden burs çıkmıştı ama son senesinde. biliyorum çünkü çıkıp çıkmadığını benim pc den bakıyordu. valla bence sen heryerden şansını dene. ne zararı olur ki...

Canım bende gazi üniversitesi ikinci öğretim öğrencisiydim bitti benim bu yıl.Katkı kredisi hariç burslardan yararlanabiliyorsun ayrıca belediyenin burslarından falanda alabiliyorsun başvur benim alan arkadaşlarım vardı ayrıca başka yerlerden alan arkadaşlarımda vardı öyle ikinci öğretime burs yok gibi bi ayrım yok.Benim arkadaşlarımdan kalanlar vardı gazi yurdunda çokta memnundular.Ders saatlerine gelince o hocalarına kalmış ben ikinci öğetimde okumamama rağmen sabah 8:30 da derse girdiğim de oldu ama eğitim dersleri hep akşam oluyor

arkdaşlar mrb bn gazi işletme iö kazandım nolur ii bilen birileri cvplasın ben iö.im ama istersem derslere hep sabahtan girebilrmiim annemin arkdaşının çocuu 4sene hiç gece gtmeden okumuş?? böle bi imkanım varmı gerçekten bide iö.lern dersleri kaçta başlıo kaçta bitio? özeldende msj atablrsnz bekliorum şimdiden tşkrler

arkadaşlarında dediği gibi katkı kredisi hariç öğrenim kredisinden faydalanabiliyorsun
ama soracak olsan alma derim, çünkü benimki yeni bitti ve öderken baya zorlandım, alırken iyi de öderken berbat çilesi var. Devlet sana verirken 100 - 100 veriyor (laf gelimi / ki ben alırken aylık 120 milyondu) ben öderken 3 ayda 700 milyonluk taksitler halinde yatırdım.

Yurt mu ev mi diye sormuşsun. İlk sene zaten yurtta kalırsın sonraki seneleri bilemem ama bana sorarsan hep yurtta kal derim. dhilek inde dediği gibi senelerdir dost olanların eve çıkınca kanlı bıçaklı olduklarını biliyorum. Ayrıca evin temizlik derdi yemek derdi filan var. Yurtta kalırsan temizliğin yapılır, yemeğini paraylada alıyor olsan hazır pişmiş yemek olur. Odan da biriyle anlaşamıcak olursan en fazla odanı değiştirirsin.

Devlet yurdu özel yurt ayrımını bilmicem. Çünkü ben Mersinde devlet yurdunda kalıyordum kalabalık olması dışında hiç bir dezavantaj görmedim. Her gün odalar temizlenir, her odada banyo ve wc mevcuttu, her daim sıcak su vardı. Yemekler özel şirketle anlaşmalıydı ve çok güzeldi. İnş sana da böyle güzel bir yurt düşer. Çünkü şu an üniversiteye giden arkadaşlarımdan hiç iç açıcı şeyler duymuyorum :S

yazan arkadaşlara teşekkür ederim
arkadaşlar gazi kız yurdunda kalmayı düşünüyorum sizce yurt ücreti ve oluşabilcek toplam(yurt ve okuldaki) masrafı yaklaşık olarak bana söyleyebilirmisiniz
eğer yaklaşık olacak masrafı öğrenebilrsem ve bütcem yeterli gelirse kredileri almamayı düşünüyorum.
gazi kız yurdu ve okulda ikinci öğretimde giriş çıkış saatleri hakkındada bilginiz varsa ve yazarsanız çok sevinirim şimdikten teşekkür ederima.s.

arkdaşlar mrb bn gazi işletme iö kazandım nolur ii bilen birileri cvplasın ben iö.im ama istersem derslere hep sabahtan girebilrmiim annemin arkdaşının çocuu 4sene hiç gece gtmeden okumuş?? böle bi imkanım varmı gerçekten bide iö.lern dersleri kaçta başlıo kaçta bitio? özeldende msj atablrsnz bekliorum şimdiden tşkrler

Canım sabah bildiğim kadarı ile şöyle girebilirsin 1.öğretime giren hocalar size giren hocalar ile aynı olursa gidip hocalarınla konuşursun makul bi dille gece geç çıkmanın zorluğundan,ulaşımın senin için zor olacağından falan bahsedersen 1. öğretimle derslere girebilirsin.Ayrıca belki derslerin akşam olmayacak bende ikinci öğretimdim ama sabahtı genelde benim derslerim bu genelde hocalara,bölüme kalmış bişey.

ikinci öğretimin dersler 16,00 da başlar en geç 22,00 de biter.bir arkadaş gündüzlerle girebilirsin yazmış ama bu pek mümkün olmuyor.neden dersen:hocalar razı olsalar dahi öğrenciler istemiyorlar.bizim zamanımızda bizim sınıfta böyle bir durum olmuştu.gündüzden birkaç kişi bu durumu üst makama bildirmişti ve herkes kendi devresiyle derslere girecek diye çizelge asılmıştı panolara.ondan sonrada yoklama zorunluluğu getirilmişti.

devletin verdiği öğrenim kredisini ve bursu alabiliyorsun ama katkı kredisini vermiyolar.özellerden de 2.öretim olarak burs almak çok zor malesef...

bu arada bölümün hayırlı olsun :)

X