İkinci öğretim ?

ikinci öğretim akşam eğitimidir. yani dersler genelde akşam beş ile on arasında olur. eğitim aynıdır. fakat harç miktarı örgün eğitime göre daha fazladır. ikinci öğretim bu demek işte

yukardaki arkadaşın da dediği gibi :

ikinci öğretim; devlet üniversitelerinde akşam saat 4-5 gibi başlar gece 11-1'de bitebilir.

dönem başına ödenen harç parası, normal öğretimin kat kat üstünde olur.

hocalar tolerans gösterirse birinci öğretimlerle derse girmek mümkündür.

bir de bildiğim kadarı ile eğer bölümünde dönem birincisi olursan harç parasını normal öğretimlerle aynı ödüyorsun. ama her üniversitede var mıdır bu bilmiyorum.

ikinci öğretimde okuyan bir çok arkadaşımdan gözlemlediklerim ise şunlar :

- değişen uyku saatleri : gece saat 4-5 gibi yatma sabah 12-13 gibi kalkma
- değişen beslenme saatleri
- gece okuldan dönme zorluğu

bence ikinci ogretim okadarda kötü değil. en azından kısın sabahın 8:30 unda derste olmak zorunda degilsin yerimseniben ben tüm tercihlerimi ikinci ögretim yapmıştım. cokta guzeldiii maximum 22:30 da biter dersin

bende ikinci öğretim okudum ama hiç bi zorluğunu görmedim çok şükür,üstelik saat 10dan sonra kocaeli'den servisle istanbul'a gidiyordum birde...sınav zamanları iyi oluyor, okula gidene kadar çalışabiliyorsun,ayrıca çok özledimm o ortamı mı yaa

evet normalde dersler 17.30 den sonra başlıyor. ama programda öyle olmuyor. 13.30 da ders olduğu da olur 21.30 da da. gece saat 1 e kadar hiçbir üniversite açık kalmaz. en geç 11.30 da kapatırlar.
hocalar çok geçe bırakmıyorlar zaten. kendileri de evlerine geç gidiyor nihayetinde :icecream:
tek sorun şu olabilir yurtta kalırsan akşam geldiğinde yemek yiyemeyebilirsin. ve de 1. öğretimin öğrediği harcın 2 katı harç ödüyorsun.:smiley-cool:
değişen uyku saatleri kişiye bağlı. gece arkadaşlarınla muhabbete dalarsan istersen 1.. öğretim ol gecenin bir yarısı uyursun. a.s

eğer pdr tutuyorsa 1. ya da 2. öğretim farketmez kesinlikle yaz.:1rolleyes:

harçları hafifletmek için katkı kredisi var ama onu 1. öğretimlere veriyorlar. öğrenim kredisi var birde bunu herkese veriyorlar. bunlar kredi mezun olduktan sonra 2. yıl geri ödemeye başlaman gerekiyor.

yüklü miktarda harç ödüyorsun ama ara dönem zorlanırsın. bahar dönemi için yazın yatan öğrenim kredisine dokunmazsan bahar dönemi harcını rahatlıkla yatırırsın.

ailenin durumu nedir?

pdr yazmazsan ne yazacaksın?

fırsat varken pdr okumak gelecek için iyi olacak.

ayrıca il-ilçedeki belediyeye başvur onlarda genelde burs veriyorlar. okul ilk açıldığında rektörlük bursuna başvur. bunlar yükünü hafifletir. burslar kesin çıkacak diye bir şart yok yani bunlara bel bağlama.

Ben 1. öğretim okumuş biri olarak, 2. öğretim okuyan yurttaki arkadaşlarıma hep özendim...
Resmen yata yata okul bitirdiler...
Ailenin durumu müsaitse oku derim hiç durma yerimseniben
Benim arkadaşlar 17.00-17.30 gibi derse girip, en geç 22.00 de çıkıyorlardı.
Kebap valla kebap!!!

akşam 4 ten 5 ten sonra gidilir okula
9 10 11 gibi çıkarsın
genelde hiç bi hoca son dakıkıya kadar desr işlemez yarım saat önce falan biterr
1.öğretim 100 mlyon gbı harç yatırırken sen 500 yatırırsın
yaz okulunda onlar kredi başı 15 verirken sen 35 verirsin
sabah erken kalkma derdi olmadığı için uyur gezer rahat rahat ders çalışabilirsin
kışın çıkışlarda biraz soğuk olabilir
aslında çok güzeldir hocalar falan rahat olur ve dersler esprli geçer zevklı geçer
hoca öğrencinin suratından anlar bazen hadi acıktınız uykunuz geldi diyp dersi bitirr
tek sorun maddi açıdan zorlanır ailen ama pdr tutuyosa KEESİNLİKLE YAZ tutulan bi meslek

burs derken hangi burs? başbakanlık mı?
çoğu burs 2. öğretimlere çıkmıyor ama bir arkadaşım 2. öğretim olduğu halde belediyeden burs almıştı

ha bu arada maddi durumunuz çok kötü değilse o burslar zaten çıkmıyor. burs çıkma ihtimali yüzünden 2. öğretim yazmayayım deme. önemli olan diplomanda ne yazdığı. para elbet bulunuyor okunuyor.

Yine tercih yapsam yine 2.öğretimi tercih ederdim.
İnsan biraz terettüt ediyo başta nasıl olur falan diye ama cidden tavsiye ederim neden mi ?
erken kalkma derdin yok vize -final zamanlarında sınava girmeden çalışıcak bir sürü vaktin var.
Zaman zaman örgünlerin derslerine giriyoduk tekrar amaçlı valla şükrediyodum 2. öğr olduğuma .
Bide ben manisada okuyorum izmire gelip gidiyorum düşün böyle bi rahatım =)
Oyüzden tercih edicek eden arkadaşlar pişman olmazlar sanmıyorum
5te başlar dersleriniz en geç 10 da biter evde olursunuz:

Arkadaşlar bende ikinci öğretim yazdım hep iknci öğrtm konusunda bir derdim yk çoğu sorduugm kişi sizinde dediğiniz gibi çok zevkli geçtiğini sölediler ama ben şunu merka ediyrm eğer ikinci öğrtm olursak başbakanlık bursu çıkıyormu?

yalnız ikinci öğretim okuldan okula göre değişir haberiniz olsun :) ben gazideyim, ikinci öğretim okuyorum ama derslerim sabah 8:30da başlıyo en geç de 6:30da bitiyo. gazide sadece daha fazla harç verirsiniz tek fark bu :)

o burs kolay kolay kimseye çıkmıyor zaten. bildiğim kadarıyla ikinci öğretime de çıkmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…