• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci miyom ameliyatı

sinciv

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Mart 2013
143
108
303
İstanbul
Merhaba. 2017 yılında ilk miyom ameliyatını geçirdim. Çok fazla miyom alındı ama birini alamadılar. Embolizasyon yaptılar. 9 santimden 6 santime kadar küçüldü. Fakat tüp bebek yaptirdigimda tekrar büyüdü. Tüp bebek doktoru bebeğin tutunacagi bölgeye baskı yapmaz dedi ama tüp bebek tutmadı. Şimdi ikinci miyom ameliyatı için çok kararsızım. Yumurta sayısi, kalitesi veya rahimin kalınlığında sıkıntı yaşayan oldu mu?

Merhaba. 2017 yılında ilk miyom ameliyatını geçirdim. Çok fazla miyom alındı ama birini alamadılar. Embolizasyon yaptılar. 9 santimden 6 santime kadar küçüldü. Fakat tüp bebek yaptirdigimda tekrar büyüdü. Tüp bebek doktoru bebeğin tutunacagi bölgeye baskı yapmaz dedi ama tüp bebek tutmadı. Şimdi ikinci miyom ameliyatı için çok kararsızım. Yumurta sayısi, kalitesi veya rahimin kalınlığında sıkıntı yaşayan oldu mu?
Şuan miyom kaç cm benimde tüp bebek öncesi 6. 5 cm rahmin dışına doğru büyüyen saplı miyom var. Tüp bebek denedim olmadı. Şuan kaç cm bilmiyorum bugün kontrole gidecem kaç cm bakalım duruma göre tekrar tedavşye başlıcam veya aldıracam. Daha önce ameliyat olmadım olursam ilk olacak.

Benimki tüp bebek sonrası 8 cm oldu. Kesin ameliyat dediler. Haftaya olucam inşallah. Sizinki kaç cm olmuş.

Benimki tüp bebek sonrası 8 cm oldu. Kesin ameliyat dediler. Haftaya olucam inşallah. Sizinki kaç cm olmuş.
Dün kontrole gittim çok ilginç şekilde küçülmüş 4.5 cm dedi doktor tekrar tedavşye başlıcam virüs durulunca

Merhaba,benim durumum da sizinki ile benzer.2012 de miyom ameliyatı 2017 de miyom embolizyonu yapıldı.şu an tüp bebek tedavisi görüyorum,yumurta rezervim az olduğu için havuz yapılıyor.transfer öncesi miyom ameliyatı olucam tekrar.Hala subseroz 6 cm lik miyomum var ve baskı yapıyor.yaşım 38 ameliyat öncesi toplayabildiğimiz kadar yumurta elde etmeye çalışıyoruz.

Doktorunuz miyom ameliyatinin veya embolizasyonun yumurta kalitesini etkilediğine dair bir bilgi verdi mi peki? Ben sordum alakası olmadığını söyledi. Bende de yumurta sayısı yaşıma göre düşük.

Doktorunuz miyom ameliyatinin veya embolizasyonun yumurta kalitesini etkilediğine dair bir bilgi verdi mi peki? Ben sordum alakası olmadığını söyledi. Bende de yumurta sayısı yaşıma göre düşük.
Benim sağ yumurtalığımda yumurta oluşmuyor sadece bir doktor embolizasyon sebebiyle olabileceğini söyledi.gittiğim dr lar genelde embolizasyon için yorum yapmadılar ama iyi olmuşta demediler.şimdi ikinci ameliyatı olucam.süreç çok uzun sabır istiyor

Benim sağ yumurtalığımda yumurta oluşmuyor sadece bir doktor embolizasyon sebebiyle olabileceğini söyledi.gittiğim dr lar genelde embolizasyon için yorum yapmadılar ama iyi olmuşta demediler.şimdi ikinci ameliyatı olucam.süreç çok uzun sabır istiyor
Allah yardımcımız olsun. Ben çok pişman oldum embolizasyon yaptirdigima kimseye de tavsiye etmiyorum. En iyisi kökten çözüm. Bu hafta ameliyat olucam inşallah.

Allah yardımcımız olsun. Ben çok pişman oldum embolizasyon yaptirdigima kimseye de tavsiye etmiyorum. En iyisi kökten çözüm. Bu hafta ameliyat olucam inşallah.
Amin.ben de negatif her durumda embolizasyona yoruyorum artık.önümüzdeki ay ameliyat olucam,rahime 3.kez müdahale olucak..size de şimdiden çok geçmiş olsun,Allah kısmet ederse olucak,ben neye endişeleneceğimi şaşırdım,biz elimizden geleni yapalım🙏

Merhaba,ameliyat oldunuz mu,nasılsınız..
Merhaba. Oldum geçen cuma. Temizlendi tüm miyomlar. Hsg filmi cektirmistim üstüne histeroskopi yapıldı yapışıklık yok denilmişti ama doktorum arap saçı gibiydi rahiminiz dedi. Yumurtalıklar bile rahime yapisikmis. Kurtuldum çok şükür. Şimdi çok ağrım yok yatarken kalkarken oluyor sadece. Şimdilik iyi ki olmuşum diyorum. Siz ne yaptınız?

Tekrar geçmiş olsun,ne güzel kurtuldunuz.benim son yumurta toplamam yapıldı.önümüzdeki ay ameliyatım,dr ilk ameliyatında yapışıklık olduysa riskli,önceden birşey söyleyemem dedi,açık öneriyor.siz açık mı kapalı mı yaptırdınız ameliyatı..bana da histeroskopi yapılacak,biraz şekil verilecek rahime.sonrasında 3 ay da dinlenme süresi veriyor.

Benimki açık yapıldı. İlk ameliyatta kapalı başladı 5 miyom çıkarıldı en son bir miyom daha farkedilince açığa geçmiş. Çok kanamam olduğu içinde alamamış son miyomu. Dolayısıyla kesinlikle açığı tavsiye ediyorum. Dokunun tamamen temizlenmesi ve daha hassas çalışılması açısından. Suanki doktorumda doğum yapmamış kadınlarda kesinlikle açık ameliyat yapılması gerekli dedi çünkü rahim duvarı incelebiliyor işlemden dolayı. Benim tüp bebek denememde rahim kalınlaşmasi az oldu. Yarın kontrolüm var doktora sorarım tekrar yapışıklık olur mu diye.

Benimki açık yapıldı. İlk ameliyatta kapalı başladı 5 miyom çıkarıldı en son bir miyom daha farkedilince açığa geçmiş. Çok kanamam olduğu içinde alamamış son miyomu. Dolayısıyla kesinlikle açığı tavsiye ediyorum. Dokunun tamamen temizlenmesi ve daha hassas çalışılması açısından. Suanki doktorumda doğum yapmamış kadınlarda kesinlikle açık ameliyat yapılması gerekli dedi çünkü rahim duvarı incelebiliyor işlemden dolayı. Benim tüp bebek denememde rahim kalınlaşmasi az oldu. Yarın kontrolüm var doktora sorarım tekrar yapışıklık olur mu diye.
Benim ilk ameliyatım kapalıydı ama çok kısa sürede tekrarladı miyomlar.acaba temizleyemediler mi diye düşünüyorum şimdi,açık ameliyatın iyileşme süresi daha uzun ama dert etmiyorum artık.iz kalırsa da kalır.sizin miyomunuz embolizasyon sonrası ölmüş müydü,ameliyat sonrası bir yorumu oldu mu dr nuzun embolizasyon için.rahim duvarı için bazen ince bazen normal diyorlar transfer aşamasına gelince önemli tabii.

Miyomum embolizasyon sonrasi 6cm e kadar küçüldü ama tekrar 8 cme çıktı. Doktorum direk embolizasyon için birşey demedi ama rahimimin Arap saçına döndüğünü söylemişti. Sezaryen kesigini dert etmeyin estetik olarak kötü durmuyor.

Merhaba. Oldum geçen cuma. Temizlendi tüm miyomlar. Hsg filmi cektirmistim üstüne histeroskopi yapıldı yapışıklık yok denilmişti ama doktorum arap saçı gibiydi rahiminiz dedi. Yumurtalıklar bile rahime yapisikmis. Kurtuldum çok şükür. Şimdi çok ağrım yok yatarken kalkarken oluyor sadece. Şimdilik iyi ki olmuşum diyorum. Siz ne yaptınız?
Merhaba , ameliyat nerde oldunuz isterseniz ozelden de yazabilirsiniz ? yerlesim nasildi miyomun kac cm di ?

Merhaba , ameliyat nerde oldunuz isterseniz ozelden de yazabilirsiniz ? yerlesim nasildi miyomun kac cm di ?
Doktorum Hadi Atamandi. Bahçelievler medicanada yaptık. Miyomum 8 cmdi ve rahimin alt bölgesinde vajina bağlantısına doğruydu. Ama endometriuma da basi yapıyordu.

Merhaba,sizin ile süreçlerimiz benzerdi,açık miyom ameliyatı oldum geçen hafta,bana da dr çok yapışıklık vardı dedi,tüp bebek tedaviniz devam ediyor mu denemeye başladınız mı, bana 3 ayda ancak iyileşirsin dendi

Merhaba,sizin ile süreçlerimiz benzerdi,açık miyom ameliyatı oldum geçen hafta,bana da dr çok yapışıklık vardı dedi,tüp bebek tedaviniz devam ediyor mu denemeye başladınız mı, bana 3 ayda ancak iyileşirsin dendi
Ben ameliyat olalı iki ay oldu. Tüp bebek doktoru ikinci aydan sonra yumurta toplanabilir demişti. Önümüzdeki ay reglide gidicem. Yumurta toplatip 6. aydan sonra transferi düşünüyoruz.

Back