• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk korkusu

Alyaecrin

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2020
4
2
1
36
Merhaba arkadaşlar bu mesajı ağlaya ağlaya yazıyorum 2. Çocuğuma hamileyim ilk çocuğumda 5 yaşında. Aslında ikinci çocuğuma isteyerek hamile kaldım ama aradan bir kaç gün geçti ki ağlamaktan stresten ayakta duramıyorum çok korkuyorum ben nasıl bakacağım bu çocuğa diye acaba hata mı yaptım diye.
Bana bir akıl verin lütfen benim durumumda olan var mı acaba

• Beğen
Reactions: Z P
Merhaba arkadaşlar bu mesajı ağlaya ağlaya yazıyorum 2. Çocuğuma hamileyim ilk çocuğumda 5 yaşında. Aslında ikinci çocuğuma isteyerek hamile kaldım ama aradan bir kaç gün geçti ki ağlamaktan stresten ayakta duramıyorum çok korkuyorum ben nasıl bakacağım bu çocuğa diye acaba hata mı yaptım diye.
Bu kadar çocuk isteyenler varken şu yazdiklariniz olacak şey değil.. bebek bir nimettir..özeldir.. önemlidir.. aileyi aile yapan en güzel şeydir.. umarım bu düşünceleriniz hormonlardan dolayıdır..çünkü diğer çocuğunuz zaten belli bir yaşta bebeklik dönemini geçmiş sonuç itibariyle kardeşinin olması ilk çocuğunuz içinde olumlu bir şey.. benimde bir çocuğum var ve ikinci olsun diye uğraşırken bugün negatif sonuç aldım elime..Bence şükretmek için çok güzel nedenleriniz var..

Bu kadar çocuk isteyenler varken şu yazdiklariniz olacak şey değil.. bebek bir nimettir..özeldir.. önemlidir.. aileyi aile yapan en güzel şeydir.. umarım bu düşünceleriniz hormonlardan dolayıdır..çünkü diğer çocuğunuz zaten belli bir yaşta bebeklik dönemini geçmiş sonuç itibariyle kardeşinin olması ilk çocuğunuz içinde olumlu bir şey.. benimde bir çocuğum var ve ikinci olsun diye uğraşırken bugün negatif sonuç aldım elime..Bence şükretmek için çok güzel nedenleriniz var..
Haklısınız inanın bende bunu sürekli kendime söylüyorum ama elimde değil Rabbim gönlünüze göre versin

Oğlum 5yaşında ikinci çocuğum olması için Allaha yalvarıyorum. Ne güzel bir nimet. İlk çocuğun kocaman olmuş bak buda büyür gider inşallah

Yapmadan önce iyi düşünseydiniz madem. Yaptiktan sonra ağlamanin Bi faydası yok artık.Hayırlısı olsun inşallah.

Oğlum 5yaşında ikinci çocuğum olması için Allaha yalvarıyorum. Ne güzel bir nimet. İlk çocuğun kocaman olmuş bak buda büyür gider inşallah
Bende başlarda senin gibiydim çocuk olsun diye yalvarıyorum şimdi neden böyle oldum hiç bilmiyorum hem kendime kızıyorum hem kafam allak bullak bana da duanda yer ver lütfen 🙏

Hormonlardan dolayı böyle düşünüyorsunuz bence. Benim kızım da 5 yaşında ve şuan 2.ye hamileyim. Bu günler geçer dua edin, güzel şeyler telkin edin kendinize.

Haklısınız inanın bende bunu sürekli kendime söylüyorum ama elimde değil Rabbim gönlünüze göre versin
Amin cümlemizin..Ben sizi anlıyorum aslında belki de sizin korkunuz yetememek korkusu olabilir.. Ama yaşları çok yakın hatta ikiz ucuz bebeklere bakan anneler var biz anneler çok güçlüyüz :) ..

Bunu ilk cocukta yasasaydiniz normal derdim de heralde , ama bile isteye yapmışsınız acaba hamile olduğunuz için mi stress oldunuz

Bende başlarda senin gibiydim çocuk olsun diye yalvarıyorum şimdi neden böyle oldum hiç bilmiyorum hem kendime kızıyorum hem kafam allak bullak bana da duanda yer ver lütfen 🙏
Korkma sakın. İlk çocuğuda büyüten biziz Allahın izniyle unutma. Çok normal böyle boşluğa düşmen arada olur. Gebeliğinin keyfini sür. Sende bana dua et lütfen banada nasip etsin Rabbim🤲

Son düzenleme:
Demin ki yorumu düzeltiyorum yanlış okumuşum.
Bebek nimettir. Allah verdiği için şükretmelisiniz.
İlk çocuğunuz küçükte değil. Zorlanmazsınız.
Bu kadar strese gerek yok bence tadını çıkarın

Hormonlardan dolayı böyle düşünüyorsunuz bence. Benim kızım da 5 yaşında ve şuan 2.ye hamileyim. Bu günler geçer dua edin, güzel şeyler telkin edin kendinize.
Sende başlarda hiç böyle korkular yaşadın mı nasıl büyütürüm zorlanır mıyım acaba ilk çocuğum nasıl yapacak diye

Hormonlardan kaynaklanıyor bu duygularınız çünkü isteyerek hamile kalmışsınız bir tane evladınız var yetememekten korkuyorsunuz birde çocuğunuz artık büyümüş biraz rahatladıniz tekrar küçük bebek bakımı zorlanacaksınız bunların hepsi üst üste gelmiştir.Ama geçecek hepsi evladinizla birlikte bir melek daha büyüteceksiniz kardeşler oynarken siz iyiki diyeceksiniz.

Bende ikinciye hamileyim ve çok isteyerek yaptım asla da bir hata olduğunu düşünmem bir oğlum var ve şimdi de kızım olacak benden mutlusu yok,iki çocuk zor evet kabul ama bir tanesini büyüten de biziz ikinciyi de büyütürüz şüphesiz, lütfen daha fazla ağlayıp kendini yıpratma bebeğini üzme ne güzel bir çocuğun daha olacak işte daha ne istiyorsun:))

Bende ikinci için niyet ettim yeni yeni deniyoruz ama şimdiden hevesi isteği içimi ısıtıyor üstelik oğlumda 21 aylık. Başta iyi düşünmek lazım. Yaptıktan sonra ağlamak Allah ın gücüne gider. Kaza ile olsaydı neyse ama istedikten sonra olunca ağlamak olmaz.

Sende başlarda hiç böyle korkular yaşadın mı nasıl büyütürüm zorlanır mıyım acaba ilk çocuğum nasıl yapacak diye
Hayır düşünmedim ve düşünmüyorum da(korku olarak) Çünkü planlı bir gebelikti . Kendimizi hem manevi hem de maddi olarak yeterli gördükten sonra karar verdik. İlk çocuğumu da bu fikre alıştırdık sürekli soruyor ne zaman gelecek, artık gelsin kardeşim diyor.
Kendinizi hiç sıkmayın, her şey güzellikle olur. Eşiniz de bakım olarak size yardım ediyorsa sorun yok. Hamileliğinizi bu düşüncelerle zehir etmeyin. Zaten korona denen illet var eve hapsolduk. Günlerinizi güzel geçirin.

Hayır düşünmedim ve düşünmüyorum da(korku olarak) Çünkü planlı bir gebelikti . Kendimizi hem manevi hem de maddi olarak yeterli gördükten sonra karar verdik. İlk çocuğumu da bu fikre alıştırdık sürekli soruyor ne zaman gelecek, artık gelsin kardeşim diyor.
Kendinizi hiç sıkmayın, her şey güzellikle olur. Eşiniz de bakım olarak size yardım ediyorsa sorun yok. Hamileliğinizi bu düşüncelerle zehir etmeyin. Zaten korona denen illet var eve hapsolduk. Günlerinizi güzel geçirin.
Senin adını sevsinler 🥰 benim de annen göreleli. Allah sağlıkla kucağına versin iniallah 🤲

Back