İkinci çocuk istemiyorum ama eşim çok istiyor.

Hanniball

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2023
36
20
31
Merhaba hanımlar ben 8 yıllık evliyim 6 yaşına bir kizim var. İkinci çocuğu uzun zamandır eşim çok istiyor aslında hep istiyordu ama ben hep bir bahane bulup erteledim. Yani tabiki bizim elimizde olan bişey değil ama aile planlaması diye birşey var sonuçta. Yani ben bu konuya o kadar uzağım ki fikri bile ürkütüyor. Aile baskisida çok fazla artık çok bunaldım bu konudan. Son zamanlarda eşimle aramız çok iyi de değil. Hep bir tartışma geçimsizlik söz konusu. Sonradan pişman olacağım şeyleri yapmak istemiyorum. Aranızda benim gibi düşünen bir varsa konuşmayı çok isterim.

Eşinizle sorunları çözmeden bebek sahibi olmayın derim. Bir de eş istediği için değil de kendiniz çok istiyorsanız olsun. Kim ne derse desin hamilelik, emzirme vs annede olduğu için anne çok çok daha hazır hissetmeli bana kalırsa. Benim de 6 yaşında oğlum var eşim bir bebek daha istiyor ama ben hazır hissetmiyorum mesela. Zorunluluk değil.

Kendini düşün ilerde iki cocukla kalma ortada erkek koy süreçte ne işi yarıyor bir sperm veriyor tmm sonra si hep sende dogsa da sende en ufak kavgada evden çekip gitse iki cocukla evde kalırısnz canı sıklsa yorgunum der bakmaz.dışarı çıkacağım ben der yine size kalır bovşerin sorunlu bir evlilikte ikinciyi boşverin benim eşimde diyor ınanın o kadar kötü günler yaşıyorum ki bir kızım var bunları yaşaxagımı bilsem hiç cocuk istemezdim o kadar pişmanım rabbimin gücüne gitmesin

Eşinizin dışında kimin ne istediği çok umrunuzda olmasın. Sizi anlıyorum elbette, ancak sizin istememeniz kadar eşinizin de isteme hakkı var. Tabi çoğunlukla gebelik , doğum ve sonrası sorumluluk sizin omuzlarınızda. Belki biraz daha zamana ihtiyacınz var. Yalnız şuan en önemlisi eşiniz ile aranız kötü iken asla ikinci bir çocuk yapmamanız.

Gerçekten mi? Neden pişman oldunuz? Başa dönmek mi çok zor? Ben de bir iki seneye belki diyordum o yüzden soruyorum.
Benim esimin işi geregi çok yoğun biri ve ne kadar yardımcı olsada benimde yoğun tam gezip tozacakken zorlaniyorsun. Mesela ben kizimla araba atlar hadi gezelim parka bahçeye derdim. 2.kizimla pazara gidemiyorum. Dışarı markete çıkasım gelmiyor çok gezen tozan biriyim. Bayagi zorlukları var he kardeşi olsun diye doğurdum ama 4 5 yaştan sonrası cidden hayal kırıklığı. Çocuğum tam ergenliğe girdi 11 yaşında zorlukları dersleri vs var küçük yok çiş egitmi yok geliyor ısırıyor. Kitap okuyacağım çocuğum ders çalışcak illa durtukluyor.

Mesela kapı pencere açamıyorum. Neler neler konforunu bozmayın konfordan ziyade çok zor yapışık bi cocuk😅
11 de uyusunda keyif yspayim yok.
Uykusunda hiç problem yok kendi uyuyor vs ama şuan Mesela 10.30 olmuş kalkamıyorum üzerimde yatıyor işler beni bekliyor. Kalksa hemen yemek istiyor olmayınca abur cubur coldircam düzen kuramadim🥲🥲🤧🤧

Benim esimin işi geregi çok yoğun biri ve ne kadar yardımcı olsada benimde yoğun tam gezip tozacakken zorlaniyorsun. Mesela ben kizimla araba atlar hadi gezelim parka bahçeye derdim. 2.kizimla pazara gidemiyorum. Dışarı markete çıkasım gelmiyor çok gezen tozan biriyim. Bayagi zorlukları var he kardeşi olsun diye doğurdum ama 4 5 yaştan sonrası cidden hayal kırıklığı. Çocuğum tam ergenliğe girdi 11 yaşında zorlukları dersleri vs var küçük yok çiş egitmi yok geliyor ısırıyor. Kitap okuyacağım çocuğum ders çalışcak illa durtukluyor.

Mesela kapı pencere açamıyorum. Neler neler konforunu bozmayın konfordan ziyade çok zor yapışık bi cocuk😅
11 de uyusunda keyif yspayim yok.
Uykusunda hiç problem yok kendi uyuyor vs ama şuan Mesela 10.30 olmuş kalkamıyorum üzerimde yatıyor işler beni bekliyor. Kalksa hemen yemek istiyor olmayınca abur cubur coldircam düzen kuramadim🥲🥲🤧🤧
Ah kıyamam. Kolaylıklar diliyorum. Minnoşu da öpüyorum ❤️

Teşekkür ederim ❤️
belki size saçma gelecek ama valla hani yukarıda ki üye yazmış 2 yas istiyor kv diye hakli. Var bildikleri buyuklerin.
Yas farki çok dogurmauin arkadaşlar
Aslında evet yaş farkı az olması ilk zamanlar zor ama biraz büyüyünce oyun arkadaşı olması açısından çok daha iyi dediğiniz gibi.

Aaa olurmu bizim ülkemizde eslerden cok aileler karar veriyo cocuk dogur diye onlar demese biz napardik😆
Gerçekten öyle kendi annem her defasında her iki kelimeden biri birtane daha doğur. Tersleyince de küsüyor. Ben hiçbir şekilde istemiyorum ama eşim bana sen çok bencilsin çocuğu düşünmüyorsun diye sürekli baskı yapıyor. Anlayış yok kimsede böyle olacağını bilsem evlenmezdim hiç bekar yaşardım.

Eşinizin dışında kimin ne istediği çok umrunuzda olmasın. Sizi anlıyorum elbette, ancak sizin istememeniz kadar eşinizin de isteme hakkı var. Tabi çoğunlukla gebelik , doğum ve sonrası sorumluluk sizin omuzlarınızda. Belki biraz daha zamana ihtiyacınz var. Yalnız şuan en önemlisi eşiniz ile aranız kötü iken asla ikinci bir çocuk yapmaman

Bu sene kızım ilkokula başlayacak o nedenle erteleyim dedim ama gerçekten istemiyorum. Biz görücü usulü evlendik o zaman çocuk meselesini sormadigima pişmanım keşke soyleseydim. Eşler anlayışlı olmalı istemiyorsa bir taraf yapılmamalı.

Gerçekten öyle kendi annem her defasında her iki kelimeden biri birtane daha doğur. Tersleyince de küsüyor. Ben hiçbir şekilde istemiyorum ama eşim bana sen çok bencilsin çocuğu düşünmüyorsun diye sürekli baskı yapıyor. Anlayış yok kimsede böyle olacağını bilsem evlenmezdim hiç bekar yaşardım.

Bu sene kızım ilkokula başlayacak o nedenle erteleyim dedim ama gerçekten istemiyorum. Biz görücü usulü evlendik o zaman çocuk meselesini sormadigima pişmanım keşke soyleseydim. Eşler anlayışlı olmalı istemiyorsa bir taraf yapılmamalı.
Ben 3.sinfa giderken doğurdum rezil oldum. Yapmayın arkadaslar

X