• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci cocugu dününüyorum ama korkum var

reyhan10

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
6
1
286
Balıkesir
herkeze selamlar arkadaslar ben ikinci cocugu istiyorum lakin su epizyotomi için korkum var ilk dogumumda 7 dikişim oldu bilinsiz ebelerin sayesinde cocugum tam vaktınde oldu ve 2.650 gr küçük olarak dogdu ve ben istemeden tam dogum baslamadan kesi yaptılar neymiş kesmezsek cocuk cıkmıyacakmış tam 1 saat ddogumdan sonra tamir edildi dikişlerle bundan dolayı ikinci dogum yapmaktan korkuyor bana yardım cı olursanız sevinirim kinci dogumda illa dikişli oluyormu diye şimdiden tesekkürler

Epizyo bazı durumlarda açılır evet ve bu yapılırken hastadan izin alınma gibi bir durum olmaz buna doğumu yaptıran kişi karar verir.bence bidaki doğumunuzu bilinçli bir doktora yaptırın.

arkadaşımı öldürüyorlardı tam 50 dikişi vardı. çok zorlayıp normal doğum yaptırdılar hem içerde yırtılma çoktu sanırım hemde dışarı kesi yapılmıştı apar topar ameliyathaneye aldılar. ikincide çok korktu ama kolay bi doğum geçirdi şükür. aynı sorunları 2. doğumda yaşamadı.

Bende ikinciye hamileyim bende ilkini normal dogum yaptim bende dikislerden cok çektim hatta açıldı tekrar dikildi.ablam 2 normal dogum yaptı ikincide kesmemisler fakat yırtılma olmuş dikmişler fakat ilkteki gibi acı olmamış 1 gün yatmış 2. Gün ev supurmeye başlamış 2. daha rahat olmuş bende o yüzden daha rahatım ve doktorumuz da ozelden seçtim bu sefer rahat edeyim diye çünkü ilk doğumumu 4. 400 gr normal dogurtturdular

ya eskiden dogumlarmı kolay oluyardu yada bizmi birsey bilmiyorduk şimdi kolaylık olsun dıye kesiyorlar ve dıkiyorlar madem öyle sezeryan dogumdan ne farkı var normal dogumun ....

Back