İkinci bebek !henüz erken mi?Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar

eflatun81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
694
37
118
İstanbul
Merhaba arkadaşlar .Benim 9 aylık bir bebeğim var.Emziriyorum.İikinci bir çocuk istiyorum çünkü 30 yaşındayım.O da aradan çıksın istiyorum ben izindeyken.30 yaşından sonra doğum yapmak zor olabilir diye düşünüyorum.Çünkü benim doğumum kolay oldu,normal doğum yaptım,doktorum da "kolay doğum yapmanda yaşının da etkisi var" demişti.Bir de çocuklarımla aramda ileride yaş farkının da çok olmasını isteniyorum.Sizce iki çocuğu büyütmek benim için kolay olur mu tecrübeli bayanlar yazarsa sevinirim.Bir de emzirebilir miyim ilk çocuğumu hamile kalırsam eğer?Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.Şimdiden teşekkürler

bebeğim 9.5 aylık ben de 30 yaşındayım.bu hafta adetim geçikti hamileyim diye aklım gitti ben şuan hiç istemiyorum bebeğime henüz doyamadım ve daha çok küçük diye düşünüyorum.en az 3 yıl sonra istiyorum ikinciyi Allah kısmet ederse.yaş konusuna takmıyorum 40ında bile doğum yapan var.sen çok cesursun tebrik ediyorum valla.

ya delırdınmı?benım 18 aylık oglum var.onun üstüne oglum 5 aylıkken kaza eserı hamıle kaldım.suan 5 aylık kızım var.ama neler çekiyoruz bır bılsen.allahıma şkür saglıklılı ama kelımelerle anlatamam.allahtan annem bana yakın.yoksa bıtmıştım.öyleyken çok bunalıyorum.çalışmak istiyorum onuda yapamıyorum.iyi düşün.bence en azından cocuklar arasında 3 yaş olmalı.büyük acık laftan anlamalı.

Çocuklar arasında en azından 2 yas olması iyi olur sizin acınızdan. Bir de ikinci cocuk olacagı zaman evde bir yardımcınız olmalı. Benim oglum 19 aylık ve 22 haftalık hamileyim. Dogum yaptıgımda oglum 2 yasında olacak. Su anda calısıyorum ve oglumun bakıcısı var. Dogum yaptıgımda evde olacagım ve bakıcıyı da bırakmayacagım.

İki cocuk dusunuyorsanız, ya ilki krese filan baslayacak yasa gelmeli ya da evde bir yardımcı olmalı. Su anda bebeginiz 9 aylık pek birseydan anlamıyor. Ancak emin olun ki 1 yasını gectiginde herseyin bilincinde olacak ve sizi bir baskasıyla (eşiniz de buna dahil) paylasmak istemeyecektir.

erken ama bunu senin maddi ve manevi durumun belirler bence...bana göre erken ama senin ruhsal durumun bu süreci kaldırabilir belki..bence kendini hazır hissediyorsan doğur...hamile kalsanda ilk bebeğini emzirebilirsin..tabi bünyen hem gebeliği hem de emzirmeyi kaldırabilecek kadar güçlüyse...hayırlı bi karar vermen dileğiyle..

herkesin kendi isteği ama sanırım çok kolay bi bebeğinizde var onun içinde düşünebiliyorsunuz ikinciyi eğer sorunlu olsaydı sizde düşünmezdiniz heralde ama ikincinin kolay bi çocuk olup olmayacağını bilemezsiniz bu sefer ilk çocuğun üzerine çok düşemezsiniz ister istemez daha çok küçük bence ayrıca doktorlar emzirmeyi önermiyorlar hamile kalınca ki karnınız büyüdükçe zaten çok zorlanırsınız emzirmekte yanınızda muhakkak biri olması lazım yakınımda var böyle arka arkaya çocuğu olan ama ilkinin sorunlu olmasına engel olamadılar bebeği kıskandı ve şu an 3 yaşında olmasına rağmen çok sorunlu bir çocuk oldu çok iyi düşünmek lazım bazı şeyleri ama herkesinde böyle olacak diye bişey yok tabi benim oğlum 16 aylık bırakın şimdi ilerde bile düşünemiyorum 2. çocuğu bununla ömrümden ömür gitti sağlığım bozuldu Allah oğluma ömür ve sağlık versin ilerde ne düşünürüm bilemem ama şimdi hiç 2. düşünemiyorum

merhaba
bence gecerli bir nedenin var erken dusunmek icin.uzman tvde de o sekilde dinlemistim annenin yasi 30 dan fazla ise altinci aydan sonra tekrar hamile kalmalarini tavsiye ediyorlar.bence guzel bir zaman, hemen hamile kalsan en az 3 ay daha emzirebilirsin bebegini. benimde kizim 5 aylik bende ne zaman olursa dusunuyorum ikinci bebegi cunku esim 40 yasinda onunda cocuklari ile yas farki daha da cok olmasin istiyorum.

ben 32 yasındayım.bebeğim 7,5 aylık.2 sene daha bebek düşünmüyorum.35e kadar zamanı var.sen neden acele ediyosunki..senin bebeğin daha hala çok ilgiye muhtaç canım.Tam aklı erdiğinde sen hep diğer bebeğinle mesgul olacaksın.kucuk olan daha cok bakıma muhtaç olacak cunki.zorlanacağını tahmin ediyorum.

ben 27 yaşındayım kızım 11 aylık, ondan önce de bir bebeğimi doğmadan kaybettim. eşim çok istiyor hemen olsun ikinci diye , görümcemle arasında 1,5 yaş var çünkü , ama ben kaldıramam şuan. çünkü bebeğim çok zor bir bebek, uyumuyor durmuyor çok hareketli bir bebek,zaten zayıf doğdu. ben kaldıramam yakın zamanda.ama sen maddi ve manevi açıdan yaparım diyorsan yap. sonuçta sen ve eşin karar vereceksiniz.

oğlum 14 aylık ben işe hayatına geri döndüm..kendimi yeni yeni toparlamaya başladım ama tekrar hamilelik doğum ve doğum sonrası şuan için düşünemiyorum..ama olursa yapacak bişey yok..ben kısmet olursa 2 yıl sonra belki tekrar düşünüyorum..yalnız 2 gündür bir mide bulantısı çekiyorumki anlatamam reglime 4 gün var korkuyorum ama :26:
senin için hayırlısını diliyorum..işe ara vermişsin olabilir aslında ama bence bebeğin çok çok küçük belki biraz daha zaman geçse senin için daha iyi olabilir gibi..yinede kararı verecek olan sensin..hayırlısı olsun inşallah

Aslında ben de aynı şeyleri düşünüyordum.Ben de 30 yaşındayım ve 4,5 aylık bir kızım var.İkinciyi kızım 8 aylık olduktan sonra yapmayı düşünüyorum.Birkaç sebebi var aslında.
**Çocuklarımla aramdaki yaş farkının fazla olmasını istemiyorum.
**hamilelik doğum ve bebek bakımına ilişkin zorlu süreci tamamen unutup rahata kavuştuktan sonra sıfırdan başlamaya cesaret edemeyebilirim.
**Ayrıca çocukların 3 yasına kadar anneleri tarafından bakılması uzmanlarca tavsiye ediliyor.Ben kızımı uzunca bir zaman raporla idare edicem.Yaparsam inşallah 2.doğumumdan sonra 2 yıllık ücretsiz izne ayrılmayı planlıyorum.Memurlara ilişkin yeni tasarıyla bu mümkün olacak. Allahtan hayırlısını diliyorum herkes için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…