• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci bebek baskısı

Lepiskakiz

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
6
Puanlar
6
Bebeğim 15 aylık oldu ve ben 37 yaşıma gireceğim geç evlendim geç anne oldum bunlar kader kısmet işleri. Her şey bi yana ben eski beni kaybetmiş gibi hissediyorum eski enerjim yok sönük gibiyim bu hayata aforoz edilmişim gibi hissediyorum. Ve çevreden ikinci çocuk baskısı başladı eşimde dahil herkes ne zaman ikinci bebek soruları soruyor yahu ben daha yeni savaştan çıkmışım ve tahammül seviyem çok da dayanıklı değil bazen çok çabuk sinirleniyorum istemiyorum ya ben. Ben bebeğime maximum ilgiyi göstermek herseyi onunla yaşamak gezmek eğlenmek istiyorum tük enerjimi ona harcamak istiyorum. İkinci bir bebek herseyi başa sarar ve en korktuğum şey ise iki yavruma da eşit sevgiyi ilgiyi verebilecek miyim? Ya da büyük çocuğuma çocuk teslim edip yavrum kardeşine bak bir yemek yapıp geliyorum, yavrum kardeşine bak ben bir duş alıp geliyorum diyip çocuğa çocuk mu teslim edeceğim. Bu konuda bile kendime guvenemezken nasıl bi hayatı ziyan edebilirim.

Bebeğim 15 aylık oldu ve ben 37 yaşıma gireceğim geç evlendim geç anne oldum bunlar kader kısmet işleri. Her şey bi yana ben eski beni kaybetmiş gibi hissediyorum eski enerjim yok sönük gibiyim bu hayata aforoz edilmişim gibi hissediyorum. Ve çevreden ikinci çocuk baskısı başladı eşimde dahil herkes ne zaman ikinci bebek soruları soruyor yahu ben daha yeni savaştan çıkmışım ve tahammül seviyem çok da dayanıklı değil bazen çok çabuk sinirleniyorum istemiyorum ya ben. Ben bebeğime maximum ilgiyi göstermek herseyi onunla yaşamak gezmek eğlenmek istiyorum tük enerjimi ona harcamak istiyorum. İkinci bir bebek herseyi başa sarar ve en korktuğum şey ise iki yavruma da eşit sevgiyi ilgiyi verebilecek miyim? Ya da büyük çocuğuma çocuk teslim edip yavrum kardeşine bak bir yemek yapıp geliyorum, yavrum kardeşine bak ben bir duş alıp geliyorum diyip çocuğa çocuk mu teslim edeceğim. Bu konuda bile kendime guvenemezken nasıl bi hayatı ziyan edebilirim.
İnsanları dinlemeyin kesinlikle bu konuda. Çocuk bakmak gerçekten çok zor. Bozulan konfor, durmadan diş büyüme atakları yenidoğan stresi lohusalığı yetebilir miyim kaygısı vs baştan sona zor. Soranlar mı bebeğe bakacak sanki sen bakacaksın. Eğer psikolojik olarak hazır hissetmiyorsan kesinlikle yapma. Zaten ilk çocukta bile kimlik kaybı yaşıyoruz bazen aylarca yıllarca normale dönemiyoruz. Eminim 2. Çocuğun olsa eşit sevgi verirsin çocuklarına yetersin ama ya kendin? Sen mutlu olmazsan kimse Mutlu olmaz

Aman millete ne bakıyorsun benımde bi çocuğum vardı sürekli ikinciyi düşünmüyor musunuz diye soruyorlardı . İkinciyi yapalım derken ikiz oldu 12 sene aradan sonra ikiz bebekle başa sardım
Şimdi de ben diyorum taze bebek özlemişiz bi daha doğurcam hazır tempoya girmişken die 😂aynı insanlar aman yeter başka yapman ortalık çok pahalı bu çocukların eğitimi ahlakı güzel yetıssınler yeter Allah bunlara uzun ömür versin diyorlar . Ağızlarına vuracaksın kürekle yamultacaksın

Başkaları istiyo diye çocuk doğurulmaz. Çizginizi net çekin eşinize bunu kaldıramayacağınızı söyleyin.

Bana da aynısını söylüyor eşim, doğumdan sonra spiral taktırmıştım hadi çıkar artık diyor kızım daha yeni yaşına girdi.
Ben de beni boşayıp istediğin kadından istediğin kadar çocuk yapabilirsin dedim en son.Bu hayatta baba olmak varmış gerçekten eşimin yerinde olsam ben de 3.4. çocuğu isterim.

Back
X