ikinci bebeğine hamile olanlar ya da ikinci bebeği düşünenler...

• Konu Sahibi Konu Sahibi hnk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhabalara,

ikinci hamileliğim bu...birinci hamileliğim düşükle sonuçlandı,4 ay önce...salı günü doktora gittim,hcg değerim972 progesteron değerim 9.8 çıktı.....doktorum progesteron değerimin çok düşük olduğunu ve düşük tehlikesi olduğunu söyledi.....bir jel verdi kullan dedi....yarın tekrar gideceğim bakalım ne olacak....ne ilkinde ne de şimdikinde hamilelik sevincini tam yaşayamadım hep yarım kaldı...şu an dinleniyorum,rapor aldım işe de gitmiyorum...umutsuzum, çok korkuyorum....tek temennim değerlerin normalleşmesi,normal düzgün bir hamilelik geçirmek...

bizde ikinciye karar verdik oğlum 5 yaşında ve galiba hamileyim eşime de söylemedim kesinleşsin istedim tek sorunum oğlum üzülür mü ona nasıl anlatacağımı bilemiyorum yüzyüze konuşmak istiyorum onunla çok duygusal bi çocuk onun üzülmesini kırılmasını hiç istemem ama kardeşi olacağını da nasıl anlatabilirim hiç bilmiyorum çok kötüyüm inanın

canım merhaba. bende oğlum dünyaya gelmeden önce 2 düşük yapmıştım. ve sonrasında bu durumdan çok sıkıldığım için, tüm samimiyetimle kalpten gelen bir hisle, ''olmazsa olmasın, gerekirse evlat edinirim'' diye söylemiştim. ama bunu tüm samimiyetimle söylemiştim, yani artık çocuk olayını kafaya takmayı kesinlikle sonlandırmıştım ve meğer onu derken bile hamileymişim. yani oğlum bana tutunabilmişti. bunun sebebininde tamamiyle stresten kendimi kurtardığım için olduğunu düşünüyorum. bir tanıdığım var çok ama çok çocuk istediği için kafasına o kadar takıyordu ki hiçbir sorun olmamasına rağmen tüp bebek bile tutmuyordu. ve sonunda 10 senenin sonunda (o biraz geç karar verdi :)) olmazsa olmasın dedi ve bıraktı. dr unun son birkez tüp bebek denemesi için çağırmasına bile gitmedi. ve ne oldu o ay kendiliğinden hamile kaldı. şimdi 2 tane evlat anası. (Allah bağışlasın dilerim) sende herşeyden önce kendini rahatlat. ne bileyim, madem evdesin netten aç komik filmleri beyaz şhow u falan bol bol kahkaha at. iyi gelecektir psikolojine. progesteron seviyesi için sebze ve tahıl öneriyorlar netten bakarak beslenmene dikkat edebilirsin. yiyormusun bilmiyorum ama ağır ve yağlı yiyeceklerden tamamiyle uzaklaştır kendini. umutsuzluğa kapılma senin seviyen çok da düşük gibi değil. netten baktım 10 ve üzeri değerler normal sayılıyormuş seninki fena değil. değeri 5.5 olupta hamile kalanlar varmış, Allah ın hikmeti işte. ama bu ayda olmazsa üzme sakın kendini. her zaman senden daha kötü durumda olanları düşün. ben öyle yapmıştım ve her düşükte üzülmek yerine ki, tabiki üzüldüğüm oldu ama kendimi hemen toparlayarak Rabbim e sonsuz şükretmiştim. Evladımı kucağımdayken kaybetmektense,karnımdayken kaybetmeye razıyım diye. Rabbim hakkında hayırlısını versin arkadaşım ama bol kahkaha ve dikkatli beslenmeyi unutma. :)) bol şans.

hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin dilerim. benimde oğlumun şubatta 5 yaşı bitecek inşallah. ben ilk zamanlar oğlum kardeşim olsunmu diye sorardım pek yanaşmazdı olmasın falan dedi. sonra kendinden küçük kuzeniyle oynamaktan mutlu olduğu için onun gibi bir kardeşi olmasını istedi yani erkek olsun dedi. sonra onunla yaşır mahalledeki arkadaşımın oğlu ''ben kardeş istiyorum ama annemler yapmıyor asuman teyze'' diye gayet istekli söylemeye başlayınca bizimki de daha kuvvetli bir sesle evet bende kardeş istiyorum demeye başladı. ben şimdi alışsın diye ona bebeklik fotoğraflarını gösterip bebeklik anılarını anlatıyorum. çok gülüyot. kardeşin olursa oda sana benzeyecek diyorum. pek sesini çıkarmıyor, ama içindeki duygularını bilemiyorum açıkçası. çünkü duygularını çok fazla ifade edebilen bir çocuk değil açıkçası. ama gebe olduğum zaman sorun yaratmıcaktır. asıl önemli olan sonrası. beni paylaşacakmı, Allah nasip ederde 2. bebeğimi emzirebilirsem hani olursa eğer(oğlumu emzirememiştim) ozaman ne tepki verecek bilmiyorum. bence sen ona ufaktan başla birşeyler olduğunu hissetsin ama hep ondan örnekler vererek anlatırsan belki hoşuna gider.
şu konuyu da sakın atlama derim senin bunu anlatırken tavrın yüz ifaden ses tonun nasıl olursa oğlunda ona göre anlayacktır. o yüzden kendini üzme derim. pozitiflik iyidir her zaman arkadaşım. bol şans.

merhaba. bugün güne sancılı başladım,daha doğrusu bel ağrım arttı. sanırım adet olmak üzereyim. kaç gündür sinir stres hat safhada ha oldum ha olucam. geçen 29 kasımda olmuştum sanırım bu ayda tam günümde olucam. anlayacağınız benden bu ayda ümit yok :)) aslında bu işime geliyor çünkü diş teli tedavisine başlayacağım ve gebelikte diş çekimi ilk 3 ay riskli olduğu için beklemem gerekecekti. ama yine de gönlüm keşke olsaydı demekten de alamıyor kendini. dün gece çok ilginç rüyalar gördüm. kocaman ince bacaklı 2 tane örümcekle uğraştım, boyum kadardılar ama ben onları yakalamaya çalışıyordum ne hikmetse. :)) rüya işte.
neyse umarım önümüzdeki ay ben de 2. yi isteyenlerde 1. isteyenler de herkes güzel haberler veririz. iyi günler dilerim.

merhaba arkadaşlar. buraya ben gelip yazmasam kimse yazmayacak anlaşılan :)).
selcanefecim canım, sakın üzme kendini hayırlısı ile olduğu zaman da olacak Allah ın izniyle.

ben bir haber vermek için geldim ama inşallah yanlış anlaşılmaz.
bu ay adet olacağımı beklerken hamile olduğumu öğrendim. adet günümden 2 gün geçince yani 31 aralıkta yaptım testimi pozitif çıktı. sonra iş çıkışı gittim bir tane hediye kutusu aldım içine bantladım testi. ve yeni yıla girince eşime hadiye ettim. güzel bir andı gerçekten.
dünde dr da kan testi yaptırdım. gebelik daha yeni olduğu için ultrasonda göremedik 2 hafta sonra çağırdı ama ben ay sonu giderim diye düşünüyorum.
gebeliği öğrendim öğreneli hafif tiksinmelerim var yani iştahla bakamıyorum herşeye çok fazla karnım aç değil ama gözüm aç olduğu için birşeyler yemek istiyorum. çok stresliyim ve de grip oldum,sürekli yorgunum ama hepsi bir tarafa oğlum 5 yaş blue çağına girdi ve bize kök söktürüyor. bir şeyi yapma diyoruz ama o inadına inadına yapıyor ne yapacağımı bilmiyorum. gebelik sevincim sanırım bu yüzden pek yok. herşeyin hayırlısı diyorum artık. tek endişem evladım. dilerim herşey yoluna girer hayırlısı ile.

Merhaba arkadaşlar nolur bana yardım edin fikirlerinizi söyleyin ne yapmalıyım benim 5 aylık erkek bebeğim var ve şimdi gene hamileyim yaşım 40 ikinci bebeğide düşünüyoruz ama daha çok er
ken kafam çok karışık aldırmakla aldırmamak arasında kaldım yardım edenim yok eşim çok yardımcı ama çok zorlanacağım ne olur fikirlerinizi söyleyin aldırmak istemiyorum aslında ikisi bir arada büyür bilemiyorummmm 18:

öncelikle hamile arkadaşları kutluyorum. eylem72 ben olsam bebeğimi aldırmazdım tamam zorolacak ama büyüdüklerinderahat edeceksin. bence çok iyi düşün Allah yardımcın olsun...

Merhaba arkadaşlar.Öncelikle hepinizin evlatlarını allah bağışlasın,isteyenlere de en kısa zamanda hayırlısından nasip etsin rabbim.

Benim de 4.5 yaşında bir oğlum var,ben 30 yaşındayım. hep ara ara istedim 2.bebeği ama eşim sıcak bakmadı,''zamanı var,önümüzde ki sene,öbür yaza'' diye diye oyaladı beni :) oğlum çok istiyor kardeşi olsun,çok akıllı,sıcak kanlı,büyümüşte küçülmüş cinsinden benim ki :) 1,5 - 2 yaşlarındayken bile bebekleri severdi ve ben hiç uyarmak zorunda kalmazdım,''dikkat et,asılma,dokunma''diye. çok nazik bir şekilde okşardı.
geçtiğimiz ay,eşim d.k hapımı almayı unuttuğu için yeni kutuya 2-3 gün geç başladım,3-4 gün içtim .sonra şehir dışına çıkarken haplarımı yanıma almayı unutmuşum,4 gün içmedim ,tam tehlikeli dönemde de yakınlaşmalar olmuştu :) böyle olunca hapa devam etmedim, dün adet olmam lazımdı ama olmadı.baya heyecan yaptım :) inşallah hevesim kursağımda kalmaz.oğlum bizi hiç bekletmeden gelmişti,çok güzel bir hamilelik geçirmiştim ve bebeğimde çok harika bir bebekti maşallah :) hiç yormadı bizi. inşallah yine aynı güzellikte yaşarım herşeyi ve inşallah hayırlısından güzel bir kızım olur bu sefer

canım merhaba. ne yalan söyleyeyim erken hamile kalmışsın kabul ediyorum. ama aldırmak konusu, bu dönemde olmasa bile zaman geçip ilk evladın büyüdüğüde sende herzaman bin pişmanlık yaratacak bir olay. şöyle bir durumda var, uzmanlar her zaman ilk evlat yardıma muhtaç durumdaysa yani ilgi sevgi vs. 2.yi erken yapmamak gerekir derler ama senin olayın sürpriz olmuş.yardım edenim de yok demişsin. evet aile yanında olunca çok başka oluyor herşey. yani kafan bunaldığı zaman annene bırakıp bir sinemaya falan gidebilirsin belki ama geçtim anneni eşinin yardımcı bir insan olması en büyük avantajın zaten. herşeyden önce de yaradının yardımı lazım zaten bizlere. eğer diyorsan ki ben sabırlı,vicdanlı bir anneyim her iki yavruma da sevgimi eşit ölçüde verebilirim diyorsan hele de maddi açıdan çok sıkıntıda değilsen aldırma konusunu hiç düşünme derim. ayrıca ilk çocuğun ikiz olsaydı ne yapacaktın. birini aldırıp birini tutacakmıydın tabiki hayır. o yüzden arkadaşım boşver derim. gönlünü ferah tut. Rabbin e sığın, herzaman hayırlısını dile. başta da dediğim gibi şimdi aldırırsan,ileri de 2. ci bebeği düşündüğün zaman keşke yapmasaydım diye belki de çok pişman olabilirsin. Allah hakkında hayırlısını versin dilerim. Evlatlarını bağışlasın. (amin)
öncelikle hamile arkadaşları kutluyorum. eylem72 ben olsam bebeğimi aldırmazdım tamam zorolacak ama büyüdüklerinderahat edeceksin. bence çok iyi düşün Allah yardımcın olsun...
kendi adıma teşekkür ediyorum. :)

Merhaba. Allah evladını bağışlasın,gönlüne göre nasip etsin dilerim. Güzel haberlerini almak dileğiyle. herşeyin hayırlısı.

çok tşk ederim arkadaşlar yorumlarınız ve yazılarınız için vaz geçtim aldırmaktan zaten ilk bebeğime çok zor hamile kalmıştım bunuda güzel allahım bana yolladı aldırırsam asla affetmez beni diye düşündüm zaten çok seviyorum çocukları işallah sağlıklı sıhatli bir bebeğim daha olur güzel allahım isteyen herkese nasip etsin işallah

senin adına çoksevindim. ben de inşaallah oğlum 20 aylık olsun ikinciyi düşünüyorum daha 3 ayım var yani.inşaallah Allah istediğim zamanda bi de kız evlat verir baana. Dediğin gibi Allah isteyen herkese evlat nasip etsin

arkadaşlar siteye yeni üye olldum.27 yaşındayım.benimde ikinci hamileliğim.oğlum 37 aylık ve ben 6hafta 6 günlük hamileyim.daha bebişi göremedim.kısmetse çarşamba akşamı gidip görücem.

slm ben yeni üye oldum . 17 aylıkoğlum var 2. yi düşünüyorum. sizce erken mi. benim gibi düşünen yada az yaş farkıyla çocuk büyütenler var mı? tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi merak ediyorum.

Benimde kızım 4 yaşında ikinciye 1 aylık Hamileyim. çOk Düşüğndüm Olsun Mu Olmasın Mı Diye Yaşım 37 çok Zor Olacak Benim Için Ama Kızım Ilerisde Yalnız Kalmasın Dedim. Hakkımızda Hayırlısı. Çünkü Kızımda Çok zorlanmoştım. Çünkü Bir Iyku Problemimiz Var Halada Uyumuyor. Inş Bu Uyur

seni tebrik ediyorum. kızın baya büyümüş daha kolay olur sanırım. ben biraz daha az arası olsun istiyorum ama bazen de korkuyorum çok zorlanır mıyım diye. hala karar veremedim aslında 2. çocuk düşüncesi ağır basıyo ama bakalım...

frkn işallah allah gönlümüze göre veriri benimde 5 aylık oğlum işallah allah sağlıklı bir bebek veriri bize bende kız olmasını çok arzuluyorum allah gönlümüze göre veriri işallah am sen daha avantajlısın oğluşun büyük

Ikinci dusunuyorsaniz ertelemeyin zaman ne getirir bilinmez
Benim durumuma dusmeyin
Beni bir ogum var 5.5 yasinda ikinciye oglum 3 yasindayken niyet ettik korunmayi (hapi) biraktim denedik 6 ay adet bile olamadim sonra dr a gittim yapisiklik cikti ocak 2011 de ameliyat oldum mart 2011 de hame kaldim ikinciye ama malesef bebegimi 21+2 de kaybettim ben coooook istiyorum bir cocugum daha olmasini ama esim ikna olmuyo oglum kardes isteyip duruyo dua ediyo kardesi olsun diye
Esimi yumusatmisdim tek cocukla kalacak degiliz diyodu ama yine tek cocuk yeter soylemlerine basladi
Bende hic tek cocuk dusunmedim su an bende spiral var gecici sure icin subatta cikaracam esim ise spirale ragmen korunan bir insan yasim 35( 77liyim 36 nin icindeyim) yasda gidiyor
Elimden dua ve sabirla beklemekten baska birsey gelmiyor

2. çocuğuma hamileyim ve 1.'si daha 5 aylık, bende yeni öğrendim şoklardayım, lütfen beni rahatlatın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…