ikinci bebeğine hamile olanlar ya da ikinci bebeği düşünenler...

• Konu Sahibi Konu Sahibi hnk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba ben de yeni katıldım aranıza
Bir kızım var ikinci için uğraşıyorz ama olmuyor
Doktor herşey mükemmel hiç bir sorun yok diyor soğan kürü yapıyorum umarım faydası olacak sizlerde durum nasıl

Kizlar gittim bu saatte test aldim farkli marka olsun diye ve cok bariz ikinci cizgi cikti
Artik bende inaniyorum rabbim tamamina erdirirse hamileyim
Darisi tum bekleyen sizlere insallah

Kizlar gittim bu saatte test aldim farkli marka olsun diye ve cok bariz ikinci cizgi cikti

gözün aydın canım.. darısıda bana ve bekleyen herkese olsun inşallahhh.. ne kadar süredir deniyordunuz 2. bebişi? çocuğun kaç yaşında?

gözün aydın canım.. darısıda bana ve bekleyen herkese olsun inşallahhh.. ne kadar süredir deniyordunuz 2. bebişi? çocuğun kaç yaşında?

Canim darisi basina tum isteyenlerin ins
Toplamda 6. Ayda geldi
Ben duzensiz korundum bi korundum bi korunmadim
Kizim temmuzda 5 yasini bitirecek insallh

slm kizlar bende 2.ci hamileligi düsünüyorum kizim suan 4,5 yasinda 2 sene sürdü hamile kalmam insallah bu sefer okadar sürmez :)

slm anneler bende 2.yi düşünüyorum kızım 4 buçuk yaşında pişmanım şimdiye doğurmadığıma çok şımarık oldu tek olduğu için arkadaşıda yok benide yazın listeye hepimize kolay gelsin

canım cok sevındım gözn aydın darısı bıizlere inşallah ne diyim umarım temmuzdada ben güzel haberlerle gelirim inşllah =)

merhaba 21 aylık 1 oğlum var 2. bebek düşünüyoruz erkenmi sizce

merhaba

bence tam zamanı hatta gec olma ıhtımalıne karsı bıraz gec kalmışsın dıyebilirimde =) neden dersen benım oğlum suan 17 aylık 14 aylıkken calısmalara başladık hala sonuc yok hepımız ıcın hayırısı olsun ayıca ben pko luyum ondan erken başladım calısmalara

Geç mi erken mi derken zaman da geçiyor, çocuklar da büyüyor. İlk çocuk okul çağına geldiğinde ikinci daha yeni ayaklanıyor ve abi ya da ablayla oyun oynamak istiyor ama ilk çocuk ödev yapmak ve okula gitmek zorunda olduğundan ikinci ile kardeşliklerinin tadını çıkaramıyorlar. Tabi bir de hadi sen git ödevinin başına, denince aklı anne-baba paylaşamama, rekabet ve kıskançlık durumları nedeniyle okul performansı bana göre düşüyor. Zaten artık daha erken okula başlıyor yavrucaklar. Bütün bunları düşününce biz de çocuklar arasında çok yaş farkı olmamalı kararı verdik.

Oğlum şu anda 26 aylık. Kızıma da 8 aylık hamileyim :) Elbette zor yanları var, ama her şey onlar için değil mi? İlki hala anneye ihtiyaç duyduğu için onu ihmal etmemelisiniz. Oğlum 21 aylık olana kadar emzirdim mesela. Sonra hamilelik nedeniyle sütün tadı değişmeden onun da uyku düzeni olsun diye mecburen sütten kestim. Ağır kaldırma diyor herkes ama oğlum annem diye tutturunca ya da düşünce, canı acıyınca falan koşup benim kucağıma çıkıyor. Bunu dengelemek sizin elinizde. Ama zor. Bir de evinizin yemeği, temizliği sizde ve yanınızda kimse yoksa hepten işiniz zor. İlk hamileliğinizden sonra ikincinin tadını pek çıkaramıyor ve nasıl geçti anlamıyorsunuz. Ne hafta ne de gün sayabiliyorsunuz. Yanınızda yardımcınız varsa çok daha kolay.

Asıl iş sanırım doğumdan sonrasında. İşte beni en çok korkutan kısmı. Kardeşler nasıl anlaşacaklar, ilki ne tepki verecek, gece gündüz ağlamalarında oğlumun uykusu da bozulacak mı, bebek ağlayınca o ne tepki verecek? Bakalım, yaşayıp göreceğiz. Tabi bu konuda tecrübeli annelerin deneyimlerini de öğrenmek isterim doğrusu. Umarım bize yardım ederler ve fikirlerini, yaşadıklarını forumumuzda paylaşırlar.

Şimdiden herkese kolay bir doğum dilerim ve Allah hepimizin evladını korusun.

canımm çok sevindim Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin işallah..
merhaba 21 aylık 1 oğlum var 2. bebek düşünüyoruz erkenmi sizce
canım benim de şu an 23 aylık bi oğlum var ve 10 haftalık hamileyim yani senin kadarken hamile kaldım. olsa mı olmaz mı diye düşünürken gözümü karattım ve Allah nasip etti çok şükür.. zor olacağı kesin ama araları çok uzun olmasın istedim hem anlaşmaları açısından hem zaten bu yoğun tempoya zaten alıştım onun da üstesinden gelebilirim diye düşündüm.. Allah hakkında hayırlısını nasip etsin canımm

canım ben de aynı senin gibi düşünerek cesaret ettim 2. çocuğa.. bizi bekleyen zorluklar tabiki ortada ama bu bize bağlı eminim bu dengeyi de biraz zorlanarak da olsa sağlayabiliriz.. ne güzel Allah oğluşuna bi de kız kardeş nasip etmiş.. inşaallah hiç bi sorun yaşamazsın ve oğlun kardeşini çok sever ve inşallah benim oğluşumda aynısını yapar.. araları tam 2.5 yaş olacak ama oğlum kardeşini nasıl karşılayacak hiç bi fikrim y Allah yardımcımız olsun Allah onlara sağlıklı güzel bi ömür versin inşaallah..

Bende yeni hamilelerdenim, dünyalar tatlısı 3 yaşında bir kızım var , inşallah kardeşi geliyor. Çok mutlu, çok heyecanlı çok endişeliyiz bir yandan da. Duygular şelale
Umarım herşey yolunda gider, herkes için dileğim
Bu arada çalışıyorum, çalışırken çocuk zor derken şimdi inşallah 2. sini de göreceğiz, Allah o günleri gösterecek inşallah.

herkese iyi akşamlar bu hafta ben de ikinci kez anne olacağımı öğrendim, önce düşük tehdidi nedeni ile üzüldüm ama şimdi kullandığım progestan sayesinde kahve lekem gelmeidği için çok mutluyum,darısı isteyen herkesin başına, inşallah Allah bağışlar da bebişimiz biizimle olur

herkese merhabalar benimde dün akşam 2.yaşını kutladığımız dünyalar tatlısı bir kızım var, artık gözümü kararttım ve bu ay ilk denememizi yaptık, Allah'ım inşallah çok bekletmez, isteyen herkesi en kısa zamanda kavuşturur , mutlu haberlerle dolu bol paylaşım olur umarım

selam herkese bende 28 haziran cuma günü test yaptım çift çizgiyi gördümmmmm kızım bayadır anne ne zaman kardeşim olacak diyodu çok mutluyum hepimiz hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah

Allah tüm hamilellerin bebişlerini sağ salim dünyaya getirmelerine yardım etsin,isteyenlerede bekletmeden versin inşallah.. Benim de 3 yaşında bir kızım var tüp bebek ile kavuştuğum. Şimdi ikinciyi istiyorum ama halen tık yok. Sanırım yine tüp bebek merkezi yolu göründü bana da.. Bir kezde kendiliğinden hamile kalmayı öyle çok istiyorum kiii.. Ama ne yapalım kısmet işte.. Hamile arkadaşların duası tutarmış dua eder misiniz bana lütfen

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar bende araniza yeni katildim. İnsanlarin problemlerini paylastigi cok guzel bir ortam. Yazilanlari okuyunca icim ferahladi bende ikinci kez anne olmak istiyorum ama cevremdekiler cok erken oldugunu soyluyor esim bile 25 aylik bir kizim var eger suan hamile kalirsam 2,5 yas olacak aralarinda normal degil mi? Zaten suan hamilelikle karsi karsiyayim esimin haberi yok bugun adet gunum gecmesini bekliycem ins. Gecer:)) ilk dogumu mu erken yaptigim icin ikinciyi cok istiyorum Allahtan hayirlisi artik...

merhaba kızlaarr yeni arkadaşlar hosgeldiniz aramıza =)

kımseler yok bakıyorum süreklı ama cok yalnız kaldık buralarda =) hamişler mecburi çekildiler kenara biz çalışmaya devam edenler hala buralarda =) benim bugün 14.günüm serophene buay günde ıkı defa ıctım ıkı gündür kasıklarımda fecı sancım var arastrdım yumurtlama sancısıymış bugün calısma yapabilicezmı esımle bakalım degerlenecekmi bugün gercı haftasonunu bos gecmedık ama bugün daha bi önemlı sanırım akıntım haftasonu daha coktu sımdı ıdrarımla akıo gıdıo yada camasırmda görüyorum sancıda cabası.cok dua ettım busefer ınsallah tutar bı tesbıh cektım cok işe yarar bır dua olduğunu bılıyorum eger rabbım kabul ederse sızede yazarım burdan sızde denersiniz

Olsunartık 29 6 yaş bat 14 haziran

benimde 6 yaşında bi kızım bende ikinci bebeği düşünüyorum bende arası 3 yaş olsun istemiştim fakat kısmet olmadı o dönemde çalışıyordum da bi taraftan iyi ki ara vermişim dedim kızımla çok güzel vakitler geçirdim anneliğin ne demek oldugunu anladım şimdi kızımla birlikte kardeşinin gelmesini bekliyoruz ama ben 3 bbebek istegim için allah izin verir 2 olursa ben 3 yü hemen istiyorum arkasından allah hepinizin gönlüne göre versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…