ikinci bebeğine hamile olanlar ya da ikinci bebeği düşünenler...

  • Konu Sahibi Konu Sahibi hnk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kendimi listede görünce biran heyecan yaptım ama malesef bugün kırmızılar teşrif etti umudum önümüzdeki aya artık.. İnşallah fazla bekletmez bizi bebeğim..
 
Selam kizlar 3aydir gelmedi bu bebis obur ayi veklicez bizde

Listede kararsiz yaziyor :) artik olayi akisina birakcaz nezaman gelirse bebik ozaman hosgeldin dicez :)))
 

heyecanlandım bıan lısteyı görünce =) hemen hamıle kalcakmışım gıbı geldi:18:
 
merhaba kızlar oğlum 4.5 yaşında ve kardeş istemiyor eşimle bende istemediğimizi sanıyormuşuz geçen gece bir rüyagördümoğlum olmuştu eşime msj attım cevap aynen şu kızlar çalışmalara başlayalım o zaman oğlum 5 ay emdi o günden beri doğum kontrol hapı kullanıyorum şimdi adetliyim yarın ilaca başlamam gerekiyor ama başlamayacam eşimle de konuşmadık ama msj dan sonra fakat 2 yada 3 ay hamilekalmamak gerekyomuş yumurtlama tamamen sağlıklı hale gelsin diye şimdi ne yapacagımıbilmiyorum eşim korunmaz ben ne yapabilirim sizce bu arada en çok taktığım şey oğlum onu nasıl ikna deceğim ya da zamana mı bırakmalı belki de hemen hamile kalamam bilmiyorum hiçbirşeeeyyy
 

cnm oğlun bu kararı verebilmek için çok küçük..onun tek düşündüğü sizi paylaşacak olmasıdır..ama bir kardeşi olduğunda size minnettar kalacağına eminim..daha sonradan neden benim kardeşim yok deme ihtimali daha fazla bana göre..benim kızım da önümüzdeki ay 3 olacak bana kalsa çocuk büyütmak çok zor ama onu da kardeşsiz bırakmak çok bencilce olur diye düşünüyorum.. Biz de önümüzdeki yılın başlarında deneyeceğiz sanırım..Herkes için hayırlısı..Bu arada doğum kontrol haplarıyla ilgili bir bilgim yok yani bekleme süresiyle ilgili ama benim görümcem hapı bıraktı ve 1-2 ay içinde hamile kaldı..yani ben öyle biliyorum..sende bir doktoruna sor istersen..hayırlısı olsun..
 
Ayyyy birinciyi bulam da, ikinciyi sonra konusuruz
 
teşekkür ederim kızlar bugün sağlık ocagına gittim ve ebe de aynı şeyi söyledi uzatma arayı dedi oğlumun istemediğini söyledim bebek olunca sever takma değişir dedi allah herkese nasip etsin inşaallah
 
kızlar buara fena belım agrıo hamılemıyım dıye düşünmekten alamıyorum kendımı denemıyoruz henüz ama allahın işi ne olur bılnmez=) bı test alıp yapayım dıyorum cumada adet olmam lazım adtlerım düzensz normalde dogum kontrol hapı kulladın pko ıcın buarada olmus olabılırmı acaba yaa:44:
 

selam canım. bende 2 ay önce adetimde fena bel ağrısı yaşadım. hiç yaşamamıştım.acaba hamilemiyim dedim ama adet oldum. sanırım sende adet oldun yoksa tekrar yazardın diye düşünüyorum. inşallah yanılıyorum dur. olduysanda üzülme. Allah hayırlısını nasip etsin dilerim.
 
selam kızlar epeydir gelemedim. malum iş-güz ev derken gelmeye fırsat olmadı. birde hamile olmadığım için psikolojim izin vermedi yazmaya. :) 4 ekimde ve 2 kasımda düzenli adetlerimi oldum. bakalım aralıkta ne olacak. ama çok fazla çalışmada yapamıyoruz. yani yumurtlama döneminde hep aksaklık yapıyoruz. eve gidince onu yap bunu yap derken çok yoruluyorum ve o yorgunlukla sızıp kalıyorum. bir türlü o döneme ayarlayamadım kendimi. herşeyin hayırlısı diyorum artık. :)
 

evt canım ya adet oldum üzülmedım ama dr a gıttım ortopedıye ve bel fıtıgı oldugumu ögrendım iş yaptırmıyor agrılar sancılar bebegımde var en cok onun ıcın endıselenıyorum tutulup kalmak ıstemıyorum bıde ıkıncı hamılelıkte bu fıtık umarım basıma dert olmaz dr a danıstım ama önce kılo verıp sonra hamıle kal dedı bende denıcem yarından ıtıbaren bıraz baslıcam umarım zayıflayabılırım önce cocugum sonra saglıgım ıcın... allah tüm ısteyenlere nasıp etsın evlat sahıbı olmayı ınsallah
 
merabalar arkadaşlar konu başlığını yeni görebildim bende ikinci çocuğumu yapmak istiyorum ama daha erken mi diye kararsızım.14 aylık benim oğlum ama nedense ikinciyi çok ister oldum son günlerde. oğlumu çok kolay büyüttüm hamileliğim zaten paşalar gibi geçti ondanmıdır nedir 1 senedir korunmuyorum yumurtlama günlerimi bildiğim için olmadı ama şimdi koyverdim gidiyo bakalım.ne diyorsunuz erkenmi benim için fikirlerinizi bekliyorum hanımlar.
 

merhaba eger ıkı bebegede yetebılecegını dusunuyorsan tabıkı erken degıl.benım kızım 28 aylık suan bende yaza dogru nısan mayıs gibi düşünüyorum.allah hepımızın dılegını kabul etsın bekletmeden gelsin yavrularımız
 
arkadaşlar uzun zamandan sonra ancak toparladım kendimi o kötü zamanlarda bu sitede yazan yazılarla avunmaya çalıştım .dua eden herkese çoooook teşekkürler.destekleriniz için teşekkür ederim
 
Ben de 3-4 aydır ikinci çocuğu istiyorum özellikle yumurtlama günlerimi takip etmeme rağmen olmuyor. Bu hafta adetten 5 gün önce açık kahverengi akıntı gelmeye başladı
yerleşme kanaması sanıp çok ümitlendim özellikle de ikinci çocuğu deli gibi isteyen eşim bayram etti (daha önce böyle şeyler olmaz ya da hemen adet olurdum) ama dün kırmızılar geldi maalesef yine olmadı. Kızım şu an 5 yaşında aslında geç bile kaldım 2. çocuk için. Adet bitiminde hemen bir jinekoloğa gitmeyi düşünüyorum. Ankara'da yaşıyorum kızlar bana dr. önerebilir misiniz özellikle devlet hastanelerinden. Bayan olmasını tercih ederim. Kontrol yaptırmakta fayda var belki bilmediğim başka sorun vardır. Herşey normalse daha rahat olurum sanırım çünkü aşırı stresliyim neden olmuyor diye...
 
benim de 17 aylık bi oğlum var. 20 aylık olduğunda emzirmeyi kesip ikinci çocuğu planlıyorum. aralarında 2.5 yaş olsun istiyorum bazıları çok erken diyerek kafamı karıştırıyo ama eşim de ben de çok istiyoruz. Allah isteyen herkese evlat nasip etsin inşaallah...
 
ne güzell darısı bana inşaallah. aslında hemen yapıp yapmamakta biraz kararsızdım ama benim gibi düşünen arkadaşları gördükçe cesaretim arttı kısmet olursa ben de senin gibi olurum o zaman araları 2.5 yaşolur. ben 3tane istiyorum o yüzden ilk ikisi bari biraz yakın yaşta olsun istiyorum belki 3. nün arasını biraz açarım gerçi açarım dediğim ortancadan en fazla 4 yaş küçük olabilir:)))
 
ah bu bel fıtığı sanırım bende de nüksetmeye başladı. çünkü bir kaç aydır özellikle adet dönemlerinde belimin tam ortasına ağrı saplanıyor, bu gidişle bende dr a başvuracağım. kilo vermekte kararlıysan, sana bu konuda neredeyse ihtisas yapmış biri olarak az ama sık ye yada akşam 4 ten sonra sadece su tüket hangisini yapabilirsen ikisindede güzel sonuçlar alıyorsun. azmin elinden birşey kurtulmaz canım. hakkında hayırlısı olsun dilerim.

valla hayatım şimdiki aklım olsa bende oğlum 1 yaşındayken 2. ye hamilelik düşünürdüm. evde aynı yaşta yada birbirine yakın yaşlarda 2 çocuğun olması bana göre büyük avantaj. oğlum şubatta 5 yaşını bitirecek Allah ın izniyle. evde tek çocuk olması hem benim açımdan hem onun açısından sıkıntı oluyor. imkanın varsa kendine güvenin varsa olması hayırlısı olur diye düşünüyorum.

canım, gebelik olayını aklımıza koyduğumuz andan itibaren adet dönemlerimizde farklılıklar gösteriyor. aklımız psikolojimiz resmen hormonlarımızla oynayıp bizle dalga geçiyor. ama işte kadın milleti her şeyi kafaya takan bir yapımız oldğundan,özellikle gebelik gibi hassas bir konuda iyice sıyırabiliyoruz. bende seninle aynı durumdayım,gebelik istiyorum korunmuyorum ya,heray adet döneminde azda olsa farklılıklar yaşıyorum acaba hamilemiyim diyorum. benim oğlumda şubatta 5 yaşını bitiriyor inşallah. kardeş gelsin istiyoruz. bende birkaç daha denicem olmazsa bir uzmana görünücem ama öncesinde gidip folicasit almak istiyorum. sonuçta gebelik düşünüyorum ve oda bir vitamin olduğu için kullanayım diyorum. oğlumda ilk 3 ay kullanmıştım.
imkan varsa,kendine güveniyorsan yap bencede hayatım. doğru bir karar diye düşünüyorum. herşeyin hayırlısını dilerim.
Canım benmde 2 yaşında oğlum var ve 10 haftalıkta hamileyim :)
Allah tamamına erdirsin inşallah canım.
 
Bu arada herkese merhaba. inşallah iyisinizdir kızlar ve inşallah gebelik bekleyen tüm ciciler en kısa zamanda güzel sonuçlar alırız. :)
ben geçen yani 29 kasımda adet olmuştum buayda 29 aralıkta olurum diye düşünüyorum. aslında 10 gün öncesinden göğüslerimde hafifde olsa acıma başladı, akşamları çok erken uykum geliyor, bazen midem bulanıyor. dedim acaba hamilemiyim ama anladım ki değilim ve tam günümde adet olacağım çünkü yine o uyuz bel ağrısı başladı. hafifde ağrılarım var. geçen ayda aynen böyleydi ve sonunda adet oldum. ama şu belimin tam ortasına saplanan ağrı beni deli ediyor. anlayacağınız bu ayda ümit yok benden. bugün yarın adet olurum.
inşallah sizlerde birşeyler vardır. hadi hayırlısı:))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…