ikinci bebeğine hamile olanlar ya da ikinci bebeği düşünenler...

• Konu Sahibi Konu Sahibi hnk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
anladım canım hayırlısı olsun.. benim ilk evlendiimde hap kullanmaya basladım sonra 4 ay sonra hapı bıraktım ve o ay hemde tek ilişkiyle hamile kaldım. eşim rahatsızlanmıstı cunku o yuzden cok umutsuzdum. ama bakalım bu sefer nolacak 15 ay önce spiral taktırmıstım. eşim cok cocuk istediinden ona güvenemedim korunma konusunda oglumda cok küçüktü:) gecen hafta perşembe cıkarttırdım spirali. ama sanırım yumurtlama dönemini kacırdım. bakalım nolucak:) bende sabırsızım sanırım insallah buda oglum gibi olur bekletmez annesini:)

inşallah bekletmez arkadaşım. ama anladığım kadarıyla sende sıkı yumurtacılardansın, maşallahın var yani. bence çok bekletmicek seni minik pıtırcığın. :13:

benim de 2 yaşına 3 gün önce giren bi oğlum var ikinci bebeğe 2.5 aylık hamileyim aralarında 2.5 yaş olacak bence çok iyi olacak inşallah ara verince zor oluyomuş.ben daha erken bile yapardım ama oğlumu emzirdiğim için bekledim.

canım tebrik ederim.Allah bağışlasın evlatlarını dilerim.
ne güzel senin 2.5 yaş benimkileriin nasip olursa 5.5 yaş olacak.

inşallah bekletmez arkadaşım. ama anladığım kadarıyla sende sıkı yumurtacılardansın, maşallahın var yani. bence çok bekletmicek seni minik pıtırcığın. :13:

inşallah bakalım şimdi dört gözle reglimi bekliorum önümüzdeki ay nolucak bakalım:)

aranıza yeni katıldım.ben de 2.gebeliğimi bazı sorunlar sebebiyle kürtajla sonlandırmak zorunda kaldım.çok pişmanım.Allah inşallah gönlümüze göre verir.inşallah oğulcuğum kardeşsiz kalmaz.dualarınızı bekliyorum.sağlıcakla kalın

canım merhaba. evladını Allah bağışlasın dilerim. 2. bebek konusunda da evet bir uzman değilim ama herşeyden önce bir anne olarak çok iyi bir karar verdiğini düşünüyorum. eğer benimde imkanlarım el verseydi çalışmak zorunda olmasaydım zamanında şimdiye kadar 2. çocuğumu dünyaya getirmiştim Rabbim in izniyle. benim oğlum 4,5 yaşında tek çocuk olduğu için ve özellikle de ben çalıştığım için biraz şımarıktır. şu anda ana okuluna gidiyor ama inan bana yaz aylarında olsun evde olduğu tüm dönemlerde yanında bir kardeşi olmuş olsa daha güzel vakit geçirir diye düşünüyorum. ve de en önemlisi sorumluluk duygusunu artık iyice benimser diye düşünüyorum. umarım düşüncelerim de yanılmam.

eğer fırsat buldukça çocuğunu eğitmek için çabaladıysan eminim ki meyvelerini toplarsın :34:hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

Cok sevindim böyle dşünmenize acıkcası bende öyle düşünüyorum. birde benim bir kızkardeşim var ve hayatta tabiiki kendi evladımdan sonra sahip oldugum en güzel varlık gbii geliyor. ömür boyu dogrularımla da yanlışlarımla da arkamda olan hiç çıkar beklemeyen tek arkadas benim gözümde.. acıkcası oğlumunda kardeşinin olmasnı cok istiyorum. tabii Rabbim onun içinde hayırlısını nasip etsin insallah..

senin bir tanemi bende 4 kız 1 erkek 5 kardeş var :27:
valla ne yalan söyliyim 5 tane daha olsaydı hayır demezdim :1:
ama zavallı anacım anca 6 tane büyütmüş:9:
canım inşallah ,allah sanada bir tane daha ,sonra bir tane daha nasip eder :1:

Amin. Cümlemiz için hayırlısını dilerim. bu ay hafif de olsa bir beklentim vardı. sanırım bu beklentiyi önümüzdeki aya bırakıcam hayırlısı ile inşallah.

:53:ya sizinle durumumuz baya bi uyuyor hadi hayırlısı

anladım canım hayırlısı olsun.. benim ilk evlendiimde hap kullanmaya basladım sonra 4 ay sonra hapı bıraktım ve o ay hemde tek ilişkiyle hamile kaldım. eşim rahatsızlanmıstı cunku o yuzden cok umutsuzdum. ama bakalım bu sefer nolacak 15 ay önce spiral taktırmıstım. eşim cok cocuk istediinden ona güvenemedim korunma konusunda oglumda cok küçüktü:) gecen hafta perşembe cıkarttırdım spirali. ama sanırım yumurtlama dönemini kacırdım. bakalım nolucak:) bende sabırsızım sanırım insallah buda oglum gibi olur bekletmez annesini:)

şöyle birşey öğrendim
biz insanlar ne kadar korunursak korunalım eğer ALLAH(c.c) o bebeğin dünya dünyaya gelmesini ve ana babasının siz olmasını
dilediyse her ne olursa olsun(kadın komada olsa bile)o bebek dünyaya gelicek,
dolayısı ile korunma diye birşey yok deniliyor:44:

merhaba kızlar .. bende ikinci bebişime gün sayıyorum az kaldı inşallah.
benim oğlanların arası 5.5 yaş olacak malesef bende çok ara vermek istemezdim ama benim ikiside tedaviyle oldu..

sıkı bir pko hastasıyım ben o yüzden çok düşük ihtimal kendi kendime hamile kalma olayım ..

rabbim hepinizin gönlüne göre versin inşallah bebek isteyen arkadaşlardan güzel haberler alırız bu toicte..:49::49::49:

selam bayanlar:3:
bu sitedeki ovulasyon tarinden faydalanan ve işe yarayan birisi varmı acaba ?
geçen ay tarihi kaçırttık ,bakalım bu ay inşallah olur :1:

aranıza yeni katıldım.ben de 2.gebeliğimi bazı sorunlar sebebiyle kürtajla sonlandırmak zorunda kaldım.çok pişmanım.Allah inşallah gönlümüze göre verir.inşallah oğulcuğum kardeşsiz kalmaz.dualarınızı bekliyorum.sağlıcakla kalın

canım hosgeldin.. hakkında hayırlısı olsun insallah.. Allah ogluna da en kısa zamanda bir kardeş verir:)))

eğer fırsat buldukça çocuğunu eğitmek için çabaladıysan eminim ki meyvelerini toplarsın :34:hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

senin bir tanemi bende 4 kız 1 erkek 5 kardeş var :27:
valla ne yalan söyliyim 5 tane daha olsaydı hayır demezdim :1:
ama zavallı anacım anca 6 tane büyütmüş:9:
canım inşallah ,allah sanada bir tane daha ,sonra bir tane daha nasip eder :1:

inşallah caım:))) cok isterim vallahi:)))) özellikle eşimde 3. yü cok istiyor..

şöyle birşey öğrendim
biz insanlar ne kadar korunursak korunalım eğer ALLAH(c.c) o bebeğin dünya dünyaya gelmesini ve ana babasının siz olmasını

benim oğlanların arası 5.5 yaş olacak malesef bende çok ara vermek istemezdim ama benim ikiside tedaviyle oldu..

sıkı bir pko hastasıyım ben o yüzden çok düşük ihtimal kendi kendime hamile kalma olayım ..

rabbim hepinizin gönlüne göre versin inşallah bebek isteyen arkadaşlardan güzel haberler alırız bu toicte..:49::49::49:

canım hiçbir fikrim yok ama bu iki ay normal devam edip sonra bende düşünüyorum denemeyi:))

merhabalar..

benim 18 aylık bir oğlum var ve şimdi ikinci bebeğe karar verdik eşimle. Sizin cocuklarınız kaç yasında? eşimde bende cok istiyoruz ama uzmanlarda 4 yas öneriyor diye kafam karısıyor bir taraftanda.

merhaba arkadaslar
benim 5.5 yaşında bi kızım var biz de bu ay korunmayı bıraktık inşallah hepimiz en kısa zamnda hamiş oluruz yine?? Kızım dünyaya geldiğinde ikinci çocuk hayali benim için uzaktı aslında çok zor büyüdü sağlık bakımından sık sık hastalıklarınla uğraştık:( ama şimdi herşey yolunda yeniden bebek kokusunu özlüyorum kızımında kardessiz tek başına kalmasını istemiyorum inş hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli sekilde olur bebişlerimiz:)

mrblar ben yeniyim aranızda 22yaşımı doldurmaktayım 3 buçuk yaşında bir kızım var 2 aydır 2. bi bebek istiyorduk bugün idrar testi yaptım pozitif çıktı umarım dogrudur.yarın kan tahlili yaptırıcam hayırlısı artık...

erkese merhaba, hamile olan arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum rabbim sağ sağlim kucağınıza almayı nasip eder inşallah. Benimde 26 aylık bir oğlum var ve oğluma bakacak kimse olmadığından ve henüz tam derdini anlatamadığı için kreşe de veremiyorum. u dönemde ikinciyi de yapıp aradan çıkartmak istiyorum sonrası çalışma hayatına atılmak istiyorum çünkü. Çalışmayı çok özkledim ama eğer ki şimdi çalışmaya başlarsam uzun süre çocuk yapmak istemeyeceğim ve hatta yapmayabilirim bile. bu yüzden kararsızım eşimle konuşmadık bu durumu ama o da çok istekli değil sanki. kafam karışık yardımlarınıza ihtiyacım var.:30:

merhaba arkadaslar
benim 5.5 yaşında bi kızım var biz de bu ay korunmayı bıraktık inşallah hepimiz en kısa zamnda hamiş oluruz yine?? Kızım dünyaya geldiğinde ikinci çocuk hayali benim için uzaktı aslında çok zor büyüdü sağlık bakımından sık sık hastalıklarınla uğraştık:( ama şimdi herşey yolunda yeniden bebek kokusunu özlüyorum kızımında kardessiz tek başına kalmasını istemiyorum inş hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli sekilde olur bebişlerimiz:)

canım hakkında hayırlısı olsun insallah.. benim oglumda gecen hafta grip oldu ömrümden ömür gitti gerçekten şmdi iyi şükür.. ve onun hastalıgında bende cok kararsız kaldım 2. cocuk için tekrar sorguladım hatta eşime açtım ama dediğin gibi kardeşsiz kalmasın.. gerçekten kardeş cok farklı birsey..

erkese merhaba, hamile olan arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum rabbim sağ sağlim kucağınıza almayı nasip eder inşallah. Benimde 26 aylık bir oğlum var ve oğluma bakacak kimse olmadığından ve henüz tam derdini anlatamadığı için kreşe de veremiyorum. u dönemde ikinciyi de yapıp aradan çıkartmak istiyorum sonrası çalışma hayatına atılmak istiyorum çünkü. Çalışmayı çok özkledim ama eğer ki şimdi çalışmaya başlarsam uzun süre çocuk yapmak istemeyeceğim ve hatta yapmayabilirim bile. bu yüzden kararsızım eşimle konuşmadık bu durumu ama o da çok istekli değil sanki. kafam karışık yardımlarınıza ihtiyacım var.:30:

canım iş konusu bende de var.. bende ogluma 5 aylık hamileyken bıraktım çalışmayı ve artık canıma tak etti çok sıkılıp bunalıyorum eşimden para almak ağır geliyorki benim eşim bu konuda cok titizdir elime direk vermez caktırmadan bankaya hesabıma falan yatırır huyumu bildiginden ama takılıyorum işte. şimdi sonunda kendime bir şirket kurdum ve evden calısıyorum. yardımcı bir bayan geliyor sabah 9 akşam 5 hem oglumda aklım kalmıyor hemde bir şekilde cok profesyonle olmasada birşeyler yapıp kendimi tatmin ediyorum. ikincide olursa inşalah onuda bu şekilde büyütüp işyeri açacagım ama hayırlısı bakalım.. senşnde hakkında hayırlısı olsun insalah..

mrblar ben yeniyim aranızda 22yaşımı doldurmaktayım 3 buçuk yaşında bir kızım var 2 aydır 2. bi bebek istiyorduk bugün idrar testi yaptım pozitif çıktı umarım dogrudur.yarın kan tahlili yaptırıcam hayırlısı artık...

yaa ne güzel.. Allah saglıkla kucagına almayı nasip etsin insallah.. darısı basımıza artık:) bizim bu ay ilk deneme olacak bakalım ne olucak:)

mrb kızlar benimde 15 aylık bi oğlum var ve ikinci bebeğide düşünüyorum ama şu an deil cünkü daha emiyo sütten kesilir kesilmez ikinci bebeği istiyorum inşallah tüm isteyenler bebek sahibi olur allahın izniyle.......

Benim bir kizim var cok hevesliydim bi ara ikinci icin gecen ay denedik olmadi suan emin degilim bu ay denemicem galuba seneye birakacgm sanirim
Ogretmenim ozelde calismaya devam etmek istiyorum bundan sonraki aylar artik oldugunda okul acilmasina denk gelecek stres olacagim buyuzden vazgectim
Hayirlisi

amin Canım, Allah yardımcın, yardımcımız olsun dilerim. aramıza hoşgeldin. dilerim sende hayırlısı ile 2. evladına hamile kalırsın. herşeyin hayırlısı. ama kardeşsin kalmasın fikrine katılıyorum. :)
şöyle birşey öğrendim
amin canım inşallah hayırlısı olur.
çalışıyorum,oğlum 18 aylıktı tekrar çalışmaya başladığımda, mecbur olmasam çalışmazdım,şimdi öyle bir zorunluluğum kalmadı çok şükür o yüzden 2. yi yapalım istiyorum nasipse inşallah.
evladımın eğitimi için her zaman elimden geleni yapıyorum çünkü hayatta ilk önceliğin odur. sonra eşim geliyor.:)
eşimde sağolsun herzaman ilgilenir ama arada geçinemedikleri olur tabii. bakalım 2. olunca nasıl olacak. :)

amin canım. inşallah güzel haberler alırız. Allah evlatlarını bağışlasın dilerim.
canım pko olmana rağmen yinede 2. evladına hamile kalabilmişsin. senin adına çok sevindim.
canım ovulasyon tarihi için illa bir hesaplayıcıya ihtiyacın yok. ilk adet olduğun günden itibaren 10. gününde çalışmalara başlayın. ilişki 2 günde bir olmalıdır (sperm kalitesi için) sperm 48 saat, yumurta 24 saat yaşar. ovulasyon olduğunda akıntın iki parmak arasında uzar şekilde olur. buna göre kendini takip edebilirsin. :) bol şans.
merhaba arkadaslar
belirli süreler vardır bazı çocuklar sürekli hastalık yaşadığı zaman belirli yaşa gelince o hastalık kendiliğinden kaybolur. sıkıntılar yaşıyoruz ama zamanla unutuluyor herşey. senin kızında atlatmış çok şükür o yaşı. dilerim hayırlısı ile prensesin bir kardeşi olur.
canım benim merhaba. gözün aydın. allah evlatlarını bağışlasın dilerim. ve de güzel bir gebelik geçirmen dilğiyle gelişmeleri yaz muhakkak. hatta ilk gebeliğin ve 2. gebeliğindeki belirtilerde farklılıklar varmı diye paylaşırsan sevinirim. ayrıca ne güzel genç anne olmuşsun.
amin.
canım merhaba. bende çalışan bir anneyim ve 2. çocuk olursa büyük ihtimal çalışmayacağım. kendim adıma konuşmak gerekirse,çalışma zorunluluğum olmasa oğlumen geç 2 yaşındayken 2. çocuğu doğurmuş olurdum ikisi bir arada büyürlerdi. bence senin için de tam zamanı diye düşünüyorum dilerim herşey gönlünce olur ama arayı açma derim. hatta ben 2. yapıp biraz büyütüp tekrar çalışmak istiyorum nasipse tabi.
mrb kızlar benimde 15 aylık bi oğlum var ve ikinci bebeğide düşünüyorum ama şu an deil cünkü daha emiyo sütten kesilir kesilmez ikinci bebeği istiyorum inşallah tüm isteyenler bebek sahibi olur allahın izniyle.......
merhaba. evladını Allah bağışlasın inşallah herşey gönlünce olur canım.

Benim bir kizim var cok hevesliydim bi ara ikinci icin gecen ay denedik olmadi suan emin degilim bu ay denemicem galuba seneye birakacgm sanirim
Ogretmenim ozelde calismaya devam etmek istiyorum bundan sonraki aylar artik oldugunda okul acilmasina denk gelecek stres olacagim buyuzden vazgectim
Hayirlisi

canım keşke şimdi yapabilsen ileriki dönemlerde çok sıkılırsın maddi açıdan seni zorlayan bir durum yoksa eğer. çocuk olduktan sonrada çalışmaya devam edebilirsin aslında. herşeyin hayırlısını dilerim.

Son düzenleme:
birkaç haftadır yazamadım iş yoğunluğundan. zaten bir gelişmede olmadı. geçen ay çok belim ağrıdı ama ne ilginçtir ki tam günümde adet oldum.bu ay belki olur ama yine çalışmaları tam düzenli yapmıyoruz malesef. sizlerde herşey yolundadır inşallah.:nazar:

[/QUOTE]ad1:canım ovulasyon tarihi için illa bir hesaplayıcıya ihtiyacın yok. ilk adet olduğun günden itibaren 10. gününde çalışmalara başlayın. ilişki 2 günde bir olmalıdır (sperm kalitesi için) sperm 48 saat, yumurta 24 saat yaşar. ovulasyon olduğunda akıntın iki parmak arasında uzar şekilde olur. buna göre kendini takip edebilirsin. :) bol şans.[/QUOTE]

sadece akıntının uzar şekilde ve şeffaf olduğunu biliyordum ,diğer yazdıklarını yeni öğrendim:53:
bu cahillikle nasıl 2 tane yaptım ben :1:şaka bir yana beni ve okuyan arkadaşları aydınlattığın için teşekkürler ad1:3:

herkeze merhaba bende sık gırerım artık herhalde benımde 37 aylık kızım var,ıkıncı bebegın zamanı geldı dıyoruz bakalım ınsallah olur ılk bu ay basladık ama cokta takıp edemedık yogunluktan gunlerı. ısteyenlere tez nasıp etsın allahım ınsallah,hamıle olanlarda saglıkla kucaklarına alsınlar ınsallah ilk kızımı cok aramıstık ınsallah 2.de cok ugrasmam ama ılke hamıle kalcakmıs gıbı heycanlıyım nedense:)

Back