ikinci bebeğine hamile olanlar ya da ikinci bebeği düşünenler...

• Konu Sahibi Konu Sahibi hnk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hnk

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2010
1.722
92
358
İstanbul
Listemizi yeniliyoruz!!! Katılmak isteyen arkadaşlar bat larını özel mesaj ile bildirirse sevinirim...

NİCK YAŞ İLK ÇOCUK İKİNCİ ÇOCUK BAT

bambu / 27 / 19 aylık / - /

Öcük / 31 / 7 yaşında / - / 28 mart

elfmam / 29 / 13.5 aylık / - / 4 nisan

Sendrom01 / 24 / 2 yaş 10 aylık / - / 7 nisan

Yazsaati / 27 / 4 yasinda / - / 8 nisan

Yarem21 / 37 / 3 yaş 2 aylık / - / 10 nisan

burcuelf / 29 / 6 yaşında / - / 10 nisan

fatmaipek / 32 / 4 yaşında / - / 16 nisan

7106400817 / 27 / 22 aylık / - / 17 nisan

Karamel / 32 / 13 yaşında / - / 22 nisan

nurecrin / - / 5 yaşında / - / 30 nisan

Ozey2506 / 35 / 5,5 yaşında / - /

Egelifatosh / 32 / 3.5 yasında / - /

meltemowski / - / 3.ye hamile

cennetimbenim / -/ 20 aylık / ikinciye hamile

hnk / 31 / 2 yasında / ikinciye hamile

meryemenes / 26 / 3 yasında / ikinciye hamile

Son düzenleme:
benimde 8 yaşında kızım var şuan 2. ye 2 aylık hamileyim annelik en kutsal duygu biliyosun canım...:nazar::nazar:

merhabalar..

benim 18 aylık bir oğlum var ve şimdi ikinci bebeğe karar verdik eşimle. Sizin cocuklarınız kaç yasında? eşimde bende cok istiyoruz ama uzmanlarda 4 yas öneriyor diye kafam karısıyor bir taraftanda.

valla uzmanlara hiiiç bakma sen, bir çok konuda olduğu gibi bu konudada fazla araştırma yapılmamış
pek çok kişinin de dediği gibi ikinciyi hemen yap ikisi birden büyüsün,
ben tek çocuğunu büyütüpte okula gönderdikten sonra ikinciyi düşünenleri hiç onaylamıyorum ,hatta kızıyorum
istisnalar kaideyi bozmaz tabiii,(olmaz vs)

arkadaşımın özel kreşi var ,tek olarak büyüyen çocukların kıskanç, bencil ,uyum sağlamakta zorlanan vs
iki kardeş ,yada yakınında başka çocuklarla birlikte büyüyenlerin çocukların ise,uyumlu paylaşımcı arkadaşcanlısı vs olumlu özelliklere sahip çocuklar olduğunu söylüyor, ve bence de çook mantıklı,
ben ilk çocuğum tuvaletini öğrensin öyle ikinci olsun dedim ,şimdi pişmanım
keşke sütten kestikten sonra düşünseydim ,aralarında 3 yaş var 2 yaş yeterliymiş
şimdi 3. yü ve 4. yü düşünüyorum :1:yani 3. sütten kesilsin öyle inşallah
geç anne olanların çok zorlandığını duymuştum ,bu konudada istisnalar vardır elbet
bu benim kendi kanaatim kimse üzerine alınmasın tabiii

kaç gündür böyle bir konu başlığı arıyorum. işyerinde olduğum için pek dikkatli bakamadım ama şimdi görünce ne yalan söyleyeyim çok sevindim. 32 yaşındayım.4,5 yaşında bir oğlum var çalışıyorum ve artık 2. çocuk için vaktin geldiğini düşünüyorum. inşallah burada bol bol yazışarak beraber vakit geçiririz.

merhabalar..

benim 18 aylık bir oğlum var ve şimdi ikinci bebeğe karar verdik eşimle. Sizin cocuklarınız kaç yasında? eşimde bende cok istiyoruz ama uzmanlarda 4 yas öneriyor diye kafam karısıyor bir taraftanda.

canım merhaba. evladını Allah bağışlasın dilerim. 2. bebek konusunda da evet bir uzman değilim ama herşeyden önce bir anne olarak çok iyi bir karar verdiğini düşünüyorum. eğer benimde imkanlarım el verseydi çalışmak zorunda olmasaydım zamanında şimdiye kadar 2. çocuğumu dünyaya getirmiştim Rabbim in izniyle. benim oğlum 4,5 yaşında tek çocuk olduğu için ve özellikle de ben çalıştığım için biraz şımarıktır. şu anda ana okuluna gidiyor ama inan bana yaz aylarında olsun evde olduğu tüm dönemlerde yanında bir kardeşi olmuş olsa daha güzel vakit geçirir diye düşünüyorum. ve de en önemlisi sorumluluk duygusunu artık iyice benimser diye düşünüyorum. umarım düşüncelerim de yanılmam.

benimde 8 yaşında kızım var şuan 2. ye 2 aylık hamileyim annelik en kutsal duygu biliyosun canım...:nazar::nazar:

canım evlatlarını Allah bağışlasın tamamına erdirsin dilerim. kesinlikle annelik çok güzel. çalışırken her ne kadar zor olsada ikinci çocukla birlikte inşallah artık evimde olmaya niyetliyim.:)

merhabalar..

Benim de 3 yaşında bir oğlum var ve 2. bebeğe 1,5 aylık hamileyim canım, ben de senin gibi düşünenlerdenim ikisi arkadaş gibi büyüsün istiyorum. Siz karar verdikten sonra bence uzmanlar ne demiş önemli değil. Çevremden duyduklarım da hep ara verme ikinci de olsun daha iyi olur dedi

benim de 2 yaşına 3 gün önce giren bi oğlum var ikinci bebeğe 2.5 aylık hamileyim aralarında 2.5 yaş olacak bence çok iyi olacak inşallah ara verince zor oluyomuş.ben daha erken bile yapardım ama oğlumu emzirdiğim için bekledim.

kızınızı Allah bağışlasın yeni evladınızı da vaktiyle zamanıyla kucagınıza almayı nasip etsin Rabbim.. annelik gerçekten çok güzel bir duygu..Allah herkese nasip etsin insallah..

valla uzmanlara hiiiç bakma sen, bir çok konuda olduğu gibi bu konudada fazla araştırma yapılmamış
ben tek çocuğunu büyütüpte okula gönderdikten sonra ikinciyi düşünenleri hiç onaylamıyorum ,hatta kızıyorum

arkadaşımın özel kreşi var ,tek olarak büyüyen çocukların kıskanç, bencil ,uyum sağlamakta zorlanan vs
iki kardeş ,yada yakınında başka çocuklarla birlikte büyüyenlerin çocukların ise,uyumlu paylaşımcı arkadaşcanlısı vs olumlu özelliklere sahip çocuklar olduğunu söylüyor, ve bence de çook mantıklı,
keşke sütten kestikten sonra düşünseydim ,aralarında 3 yaş var 2 yaş yeterliymiş
geç anne olanların çok zorlandığını duymuştum ,bu konudada istisnalar vardır elbet

Cok sevindim böyle dşünmenize acıkcası bende öyle düşünüyorum. birde benim bir kızkardeşim var ve hayatta tabiiki kendi evladımdan sonra sahip oldugum en güzel varlık gbii geliyor. ömür boyu dogrularımla da yanlışlarımla da arkamda olan hiç çıkar beklemeyen tek arkadas benim gözümde.. acıkcası oğlumunda kardeşinin olmasnı cok istiyorum. tabii Rabbim onun içinde hayırlısını nasip etsin insallah..

kaç gündür böyle bir konu başlığı arıyorum. işyerinde olduğum için pek dikkatli bakamadım ama şimdi görünce ne yalan söyleyeyim çok sevindim. 32 yaşındayım.4,5 yaşında bir oğlum var çalışıyorum ve artık 2. çocuk için vaktin geldiğini düşünüyorum. inşallah burada bol bol yazışarak beraber vakit geçiririz.

cok sevindim.. sizin içinde hayırlısı olur insallah.. evet burdan yazısarak devam edebiliriz.bakalım ne zaman gelecek miniklerimiz:)

Benim de 3 yaşında bir oğlum var ve 2. bebeğe 1,5 aylık hamileyim canım, ben de senin gibi düşünenlerdenim ikisi arkadaş gibi büyüsün istiyorum. Siz karar verdikten sonra bence uzmanlar ne demiş önemli değil. Çevremden duyduklarım da hep ara verme ikinci de olsun daha iyi olur dedi

yaa ne güzel Allah oglunuza uzun ömürler versin ikinci bebeginizi de vaktiyle zamanıyla kucagınıza almanızı nasip etsin insallah.. darısı basımıza bakalım benim oğlum ne zaman abi olucak:))

benim de 2 yaşına 3 gün önce giren bi oğlum var ikinci bebeğe 2.5 aylık hamileyim aralarında 2.5 yaş olacak bence çok iyi olacak inşallah ara verince zor oluyomuş.ben daha erken bile yapardım ama oğlumu emzirdiğim için bekledim.

ne güzel Allah bagıslasın:) bu topikte bir sürü küçük abi olacak gib:) allah ikinciyide bir an önce kucagınızıa almayı nasıp etsin insallah.. bende emzirmeyi 15 gün önce bıraktım o yuzden daha önce dşünmemiştim

slm kızlar.

inşallah herkes iyidir. bugün çok fazla bel ağrısı çekiyorum aslında bir kaç gündür ağrı var ama bugün daha yoğun. bir kaç güne adet olurum diye düşünüyorum çünkü bu aydan pek ümitli değilim açıkçası. yanlız şöyle de bir problem var,daha önce adet zamanımda hiç bu kadar bel ağrısı çekmemiştim. beklemede kalıyorum şimdilik. :34:

cok sevindim.. sizin içinde hayırlısı olur insallah.. evet burdan yazısarak devam edebiliriz.bakalım ne zaman gelecek miniklerimiz:)

Amin. Cümlemiz için hayırlısını dilerim. bu ay hafif de olsa bir beklentim vardı. sanırım bu beklentiyi önümüzdeki aya bırakıcam hayırlısı ile inşallah.

Amin. Cümlemiz için hayırlısını dilerim. bu ay hafif de olsa bir beklentim vardı. sanırım bu beklentiyi önümüzdeki aya bırakıcam hayırlısı ile inşallah.

ayy annadım cnm hakkında hayırlısı olsun inşallah.. belli olmaz umutsuz aylarda insan daha güzel sonuç alabiliyor bazen. psikolojik olarak belkide.. ne zaman bıraktın korunmayı canım bide nasıl korunuyordun

ayy annadım cnm hakkında hayırlısı olsun inşallah.. belli olmaz umutsuz aylarda insan daha güzel sonuç alabiliyor bazen. psikolojik olarak belkide.. ne zaman bıraktın korunmayı canım bide nasıl korunuyordun

İnşallah canım sağol. haklısın, bu ay pek umudum yok açıkçası kendini çok sıkmak istemiyorum. ama bellide olmaz dediğin gibi belkide vardır bir şeyler. psikolojik olayları ilk evladım için çok yaşamıştım,üst üste yaptığım düşükler bu konuda yani psikolojik olarak artık nasıl davranmam gerektiğini anlamamı sağladı. ama uygulayabilir miyim? pek sanmıyorum açıkçası.:44:
korunma olayını eşim üstlenmişti. ben pek ilaç ya da vs kullanma taraftarı olmadım. eylül ayında da yani adet bitiminden 14-16 gün sonra yani yumurtlama döneminde çalışmaya başladık. ama pek düzenli bir çalışma olmadı açıkçası. :50:yalnız bugün gerçekten çok fazla bel ağrısı yaşıyorum, ya bel fıtığı başladı yada başka bir şey var. ilk defa adet dönemimde böyle bel ağrısı çekiyorum. hamile değilimdir diye düşünüyorum, yani ne bileyim 1 sefer yapılan çalışma ne kadar tutar ondan da emin değilim açıkçası. :17:

İnşallah canım sağol. haklısın, bu ay pek umudum yok açıkçası kendini çok sıkmak istemiyorum. ama bellide olmaz dediğin gibi belkide vardır bir şeyler. psikolojik olayları ilk evladım için çok yaşamıştım,üst üste yaptığım düşükler bu konuda yani psikolojik olarak artık nasıl davranmam gerektiğini anlamamı sağladı. ama uygulayabilir miyim? pek sanmıyorum açıkçası.:44:
korunma olayını eşim üstlenmişti. ben pek ilaç ya da vs kullanma taraftarı olmadım. eylül ayında da yani adet bitiminden 14-16 gün sonra yani yumurtlama döneminde çalışmaya başladık. ama pek düzenli bir çalışma olmadı açıkçası. :50:yalnız bugün gerçekten çok fazla bel ağrısı yaşıyorum, ya bel fıtığı başladı yada başka bir şey var. ilk defa adet dönemimde böyle bel ağrısı çekiyorum. hamile değilimdir diye düşünüyorum, yani ne bileyim 1 sefer yapılan çalışma ne kadar tutar ondan da emin değilim açıkçası. :17:

anladım canım hayırlısı olsun.. benim ilk evlendiimde hap kullanmaya basladım sonra 4 ay sonra hapı bıraktım ve o ay hemde tek ilişkiyle hamile kaldım. eşim rahatsızlanmıstı cunku o yuzden cok umutsuzdum. ama bakalım bu sefer nolacak 15 ay önce spiral taktırmıstım. eşim cok cocuk istediinden ona güvenemedim korunma konusunda oglumda cok küçüktü:) gecen hafta perşembe cıkarttırdım spirali. ama sanırım yumurtlama dönemini kacırdım. bakalım nolucak:) bende sabırsızım sanırım insallah buda oglum gibi olur bekletmez annesini:)

Allah evlatlarını bağışlasın dilerim.
seninle aynı fikirdeyim. bende keşke imkanlarım olsaydı da 2. çocuğu erken yapabilseydim. ama malesef oğlum 18 aylıkken tekrar çalışmaya başladım. oğlum tek çocuk ama şükürler olsun uysal bir çocuk. tabii arada huysuzluk yapmıyor değil,muhakkak yapıyor ama her girdiği ortama ayak uydurabiliyor eğer tek başına sağlayamazsa uyumu ben yardımcı oluyorum. ama kuzenleri sayesinde de çoğu şeyin farkında. çok fazla görüşme imkanımız olmadığı için onların da az da olsa katkısı oldu tabii. ben çalışmayıp evde olsaydım daha sık görüşe bilirlerdi diye düşüyorum. 3 ve 4. çocuk için cesaretine hayran kaldım ama çok güzel bence de. kalabalık aileyi severim kim bilir belli olmaz belki de bir gün buraya 3. çocuk için yazıyor olurum. nasip tabii her şey. :31:

Back