Benim kan testim oldukça iyi çıkmıştı fakat doktor ense kalınlığını fazla buldu. Ondan dolayı ben hiç 3 lü test i düşünmeden amniyosentezi kabul ettim. çünkü 3 lü testtede bir olasılık konacaktı önüme. onun yerine tek bir stres yaşıyım dedim.Ama zor bir karar oldu. Bir hafta oldu amniyosentez yaptıralı. 2 hafta sonra sonuç çıkacak. Allah tüm bebeklere sağlık versin.
canım benimmmmm...az çok takip ediyorum seni de...offffff insanın morali bozulmuyor değil tabi ama elimizden ne geliyor ki.anca bekliyoruz böyle işte.ben dün öğrendim sonucumu iki gündür pc başında sürekli araştırıyorum falan.ağladım zırladım...şimdi biraz rahatım...başka üyelerin yazdıklarına baktım hemen hemen 20 kişiden 1 i bu sıkıntıyı yaşıyor ve düşündüm de güvenilirliği ne kadar bu testlerin...en iyisi amniyosentez...çoğunda da amniyosentezde bişey çıkmamış ki o kadar önceki testleri riskliyken...dilerim senin de bebeğin sağlıklı sıhhatli olur ve amniyosentez tertemiz çıkar...güzel haberlerini bekleyeceğim...
benim 3lü me daha var,ağustos 1-2 gel dedi dr.lar.bakalım.karnem çıksın da belki büyük doğuma da gider bide orada yaptırırım 2 li testimi...hayırlısı...ALLAH hepimizin bebeğine sağlık versin....
öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim...,
ikili test sonucum şöyle;
f beta HCG 132 ng/ml 3,47 düzeltilmiş MoM
PAPP-A 1,6 mlU/ml 0,62 düzeltilmiş MoM
NT 0,71 mm
CRL 63 mm 0,44 MoM
CRL'ye göre gebelik yaşı 12+4
Hasta yaşı 25,5
Sigara Hayır
Diyabet Hayır
Fetus sayısı 1
Ağırlık 57 kg
RİSKLER
Kombine Risk 1:593 Cut off değerinin altında
İkili Test 1:89 Cut off değerinin üstünde
Yaş Riski 1:940
Trizomi 18 + NT < 1:10000 Cut off değerinin altında
doktorumuz üçlü testi beklememizi tavsiye etti. Değerlendirmelerinizi bizimle paylaşırsanız çok sevinirim hoşçakalın
senağlama arkadaşlar ben dün 2 li test sonucumu aldım.bebeğimin ense kalınlığı normal çıktı.ama kanda bakılan değerler hiç iç açıcı değil.moralim çöktü resmen.amniyosentez diyorlar..yaptırmayı tabiki düşünüyorum ama o zamana kadar nasıl bekleyeceğim..
ense kalınlığı :1.2
kombine risk : 1/281
ikili test: 1/50
yaş riski : 1/759
trisomy18 + NT : 1/10000
ikili testte benim gibi değerlendirmeleri kötü çıkıp da 3 lüde veyA amniyosentezde sorun yaşamayanlar var mı...?yada doğum yapıp bebeği sağlıklı olanlar...
moral sıfır yaaasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama