• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikili testim riskli çıktı,cok cok uzgunum...

zeynepb

2 mayıs hedef 68
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2009
9.108
29
156
38
İstanbul
bugun kan sonuclarımı aldım. 12+4 de yaptırdım testı. ense kalınlıgı 1.2 mm cıktı doktor ıyı dedı bıde kan sonuclarına bakalım dedı. kombıne rısk: 1/1226 yaş riski: 1/1032 İKİLİ TEST: 1/194 cıktı. ıkılı test rısklıymıs. ıstersen capaya gıt genıs tarama ıcın ıstersen 3 lu testı bekle dedı. amnıyosentez yapmamıza gerek yok daha 23 yasındasın yasın genc dedı. ne yapıcam ben sımdı nasıl gecıcek zaman capaya gıtmelımıyım bılmıyorum. once kanama gecırdım dustu dusucek derken 3 ayı bıtırdık sımdıde rısk cıktı. bı sevınemedım oh dıyemedım. sımdı cok uzgunum gozumde yas kalmadı resmen bırı bıtıyo bırı baslıyo. ne yapmalıyım kızlar ne olur bı akıl verın bana :gitme:

Canım ben 6. haftaya kadar biliyorum açıkçası bu testleri falan daha öğrenemedim yeni hamilelerden olduğumdan, o yüzden bir öneride bulunamam belki ama canını sıkarsan ağlarsan üzülürsen bebişin de etkilenir pozitif olmaya çalış olumlu düşün :nazar:

canım hiç üzme kendini bebişinde üzülür.bunlar sadece riski ifade ediyor biliyorsun.bana kalırsa içini rahatlatmak için git çapaya.yoksa düşüne düşüne yersin kendini.

senınle aynı seylerı su an ben yasıyorum bende 6.haftada dusuk tehlıkesı gecırdım. ıkılı testım ıyı cıktı ama 3lu testte rısk sınırda cıktı amnıyosentez yapıcaklar kesın sonuz ıcın:(

senınle aynı seylerı su an ben yasıyorum bende 6.haftada dusuk tehlıkesı gecırdım. ıkılı testım ıyı cıktı ama 3lu testte rısk sınırda cıktı amnıyosentez yapıcaklar kesın sonuz ıcın:(

allahım bızı nelerle sınıyor arkadasım... kaldıramıcagı kadar yuk vermez kullarına ama bazen cok yoruluyorum. mıgrenım basladı stresten gozlerım kapanıyo artık basımın agrısından. napıcam ne edıcem bılmıyorum. aıledekı herkes sankı karnımdakı bebek hastalıklıymıs gıbı konusuyolar. gıt arastır eger oyleyse su an cok kucuk mudehale etmek ıcın dıyolar. boyle bı cocugu buyutmek cok zor yenıden olur dıyolar. esım sıkma canını dıyor sadece oda susuyor. kımsenın benı anladıgı yok...
bende 14.haftamı doldurunca amnıyosentez yaptırmak ıstıyorum. daha net bı sonuc alırım en azından. allah bılıyo ya kotu bısey cıkarsa da bebegımden vazgecmıcem kım ne derse desın.

2'li testi riskli çıkan ama 3'lü testi temiz çıkan bir arkadaşım var
oğlu sağsalim doğdu şu an 6 yaşında ve çok sağlıklı bir çocuk
üzülmemen mümkün değil ama ama bu kadar stres zarar verir yavruna
inşallah sağlıklıdır bebeğin

Zeynepbcim ne diyimki bilmiyorum seninle aynı şeyleri bende yasadım ben halada yatıyorum sana uzulme diyemiyorum o yuzden ama sunuda dusun arkadasında dediği gibi bu sadece risk umarım bir şeyi yoktur bebişinin umarım saglıklıdır.Bende yarın gidicem ikili testim yapılacak ve serklaj için karar verilecek kafam oyle karman corman kı. Ama bebeğini dusun cok fazla uzmemeye calıs kendine Allaha sıgınmakdan baska yapabilecek bir şeyimiz varmı. Bence çapayada gitsen bekliyebilecekmisin amniyosentez için hiç olmazsa bir şey yoksa kafan rahatlar.Erteleme bence

ben 17.haftamdayim dedigin gibi sinaniyoruz sanirim carsamba gunu benimde buyuk gun korkuyorum ama baska carem yok hamileligimin kalan kismini stres olmadan gecirmek icin yaptiracagim ve sonra keske dememek icin:(

canim insallah biran once rahatlarsin
ama sunu soyliyeyim ikili testi herkes dogru yapamıyro yani olcu almak oyle cokta kolay deil.mesela benim doktorum baskasina yonlendirdi.
ikincisi, uclun iyi cıkabilri.hatta duymussundur sende ikili ve uclu testi riskli cıkıp amniyosentez yaptiran bir suru kisinin sonucu iyi cıkıyor.
kesin sonucu amniyosentezle alırsın bence ama onuda mutlaka bu konuda cok ehil birine yaptir yaptiracaksan.
Allah yardimcin olacaktir bugunleri atlatacaksin.gercekten yasın genc cok sukur hayirlisi icin dua et.

allahım bızı nelerle sınıyor arkadasım... kaldıramıcagı kadar yuk vermez kullarına ama bazen cok yoruluyorum. mıgrenım basladı stresten gozlerım kapanıyo artık basımın agrısından. napıcam ne edıcem bılmıyorum. aıledekı herkes sankı karnımdakı bebek hastalıklıymıs gıbı konusuyolar. gıt arastır eger oyleyse su an cok kucuk mudehale etmek ıcın dıyolar. boyle bı cocugu buyutmek cok zor yenıden olur dıyolar. esım sıkma canını dıyor sadece oda susuyor. kımsenın benı anladıgı yok...
bende 14.haftamı doldurunca amnıyosentez yaptırmak ıstıyorum. daha net bı sonuc alırım en azından. allah bılıyo ya kotu bısey cıkarsa da bebegımden vazgecmıcem kım ne derse desın.

canim hamile arkadaslarimiz daha dogru cevaplar verir ama sunu biliyorum, bir arkadasim benimle ayni jinekologa gidiyor iyi bir doktordur, eger sonuca gore bebegi aldirmayacaksan amniyosenez yaptirma cunku ufak da olsa amniyosentez sonrasi bebegi kaybetme riski var niye bu riski goze alasin dedi. ayrica yine bu olcumlerin yuzde yuz dogru olmadigini hatta riskli cikan sonuclarin cogunun saglikli bebekler dunyaya getirdiklerini de soylemis. doktorum gercekten cok iyi bir doktordur.
bir de sen ailenin dediklerini hic ama hic takma, babasi ve sen bilirsin herseyin dogrusunu. yaptirdim tum testleri iyi cikti dersin herkes de susar.
kiyamam sana bence bosuna uzuluyorsun, sen gonlunu ferah tut, herseyi Allah bilir. madem ne olursa olsun vazgecmem diyorsun o zaman annelik gucunle as bu stresi; uclu testini yaotir hem bence uclu test sonucu cok iyi haber getireceksin bize diye hissettim. simdi ne de olsa senin duygularini tam anlayamayiz ama ne olur sakinlestir kendini, bak migrenim tuttu diyorsun, guzel bebegini de uzme. Allah sapasaglam kucagina almayi nasip etsin Insallah.

çok geçmiş olsun:( ...böyle üzülüp kendini ve bebeğini yiyip bitireceğine bir an evvel çapaya gidip testlerini yaptır canım... sen üzüldükçe o da üzülüyor... yalnız testlerinin temiz çıkıcağını hissediyorum yerimseniben ...hayırlı haberlerini ulaştırmanı bekliyorum... :Saruboceq:

canım çok strese girip üzülme lütfen.bebeğinde etkilenir bundan.
ben 36 yaşındayım 2lide 3lüde riskli çıktı benim .1/220 çıktı benimkide.doktorum amniyosentez önerdi.yaştan dolayı risk vermesi normal.sonuçlarıngüzel sadece yaştan hafif risk vermiş dei.
ben amniyosentez yaptırmadım.hiçde düşünmedim açıkçası.çünkü neolursa olsun bebeğimi doğurmak niyetindeydim.o kadar büyümüşken.doğurup ölüme terk edemezdim.ben böyle düşünüyordum canım ve yaptırmadım.ayrıntılı usg de süper çıktı herşeyi .hiç bir sorun çıkmadı.bebeişim gayet sağlıklı.
bide etrafımda riskli çıkıpda amniyosentezde temiz çıkan çook insan var.
yada tam tersi kötü çıkıpda doğunca bebeği sağıklı olanda var.ben rabbime dua edip inanıp gebeliğimi tamamamlama kararı aldım eşimle beraber.inşallahda turp gibi sapasağlam doğacak oğlum.
umarım herkesin öyle olur.bu testlere fazla üzülüp kafanı takma bence.riski belirliyo sadece.illada bebeğin sağlıksız demiyo.önlem amaçlı bunlar.Amniyosentez yaptırayım içim rahat etsin diyorsan yaptır canım.emnim güzel çıkacak sonuç.üzüldüğüne değmeyecek.

benim yaşım 26 hiç aklıma bile gelmemişti bebeğimde risk çıkacağı.. Ultrasonu da normal olunca içim rahatlamıştı iyice.. Ama kan sonucu risk 1/50 gelmiş doktorum aradığında dünyam başıma yıkıldı.. Şu an 13. haftadayım ve daha 30 gün bekliycem amniyosentez için nasıl geçecek bilmiyorum.. Bir haftadır ağlıyorum gizli gizli..

canım ikili test genelde riskli çıkıyomuş zaten.Bence sen üçlü taramayı bekle eğer ondanda bir risk çıkarsa amniyosentez yaptırt.Benim ilk bebeğim yani kızımda testler herşey normaldi ama kalbinde bir ışık vardı down sendromu olabilir dediler amniyosentez yaptır dediler ama ben yaptırmadım kızımda gayet sağlıklı doğdu.Şimdi 4 yaşına giricek valla senden benden zeki teyzesi.Yani bukadar kendini üzme 9 ay 10 gün sonra bebeşini kucağına alınca herşeyi unutucaksın zaten.

dunden berı dusunuyorum arkadaslar esımle de konustum. capaya gıtmemeye karar verdık. sonucta bana amnıyosentez dekı kadar daha kesın bı sonuc veremıcekler. ınternetten falan cok arastırdım ıkılı ve uclu testte rısklı cıkıpta amnıyosentez de rısklı cıkan yok arastırdıgım kadarıyla. bende baska bı doktorda tekrar ıkılı testı yaptırıcam sonra beklıcem bende. ınanıyorum ben bebegımın bıseyı olmadıgına. stres yapmak ıstemıyorum. allah buyuk beklemekten baska caremız yok. allah hepımıze saglıklı bebekler versın...

bende 12+5 haftayım.dun dr a gittim ense kalınlıgı 2.1-2.2 cıktı rısk 3 uzeri ama yınede bıraz kalın dedi dr. ben 3 dusuk yaptım bundan once pazartesi ayrıntılı tarama yapacaklar 2'li testi yapacaklar yinede rahat olmaya calısıyorum.bizim bir arkadasımızın butun teslerı ense kalınlıgı risk degerlerinin 4 katı cıkmıstı dr.lar kesin kotu dedi ama bebegı aldırmadılar.bebek dogdu herseyıyle normaldi.insallah su mübarek günlerde allahım korur hayırlısını verır...pazartesiye kadar uyku yok bana:((

Rabbim yavrularımızı sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inş. Benimde ikili testim yaklaşıyor ve korkuyorum.Allaha sığınalım kızlar.Rabbim ne eylerse güzel eyler ....

dunden berı dusunuyorum arkadaslar esımle de konustum. capaya gıtmemeye karar verdık. sonucta bana amnıyosentez dekı kadar daha kesın bı sonuc veremıcekler. ınternetten falan cok arastırdım ıkılı ve uclu testte rısklı cıkıpta amnıyosentez de rısklı cıkan yok arastırdıgım kadarıyla. bende baska bı doktorda tekrar ıkılı testı yaptırıcam sonra beklıcem bende. ınanıyorum ben bebegımın bıseyı olmadıgına. stres yapmak ıstemıyorum. allah buyuk beklemekten baska caremız yok. allah hepımıze saglıklı bebekler versın...

harikasin zeynepb, Masallah hep boyle guclu dur bak goruceksin guzel mujdeler getireciksin bizlere, hic uzme kendini bos yere. mutlaka baska bir doktora git, Insallah hersey gonlunce olur, kuzun sapasaglamdir korkma sen. sevgiler.

bugun kan sonuclarımı aldım. 12+4 de yaptırdım testı. ense kalınlıgı 1.2 mm cıktı doktor ıyı dedı bıde kan sonuclarına bakalım dedı. kombıne rısk: 1/1226 yaş riski: 1/1032 İKİLİ TEST: 1/194 cıktı. ıkılı test rısklıymıs. ıstersen capaya gıt genıs tarama ıcın ıstersen 3 lu testı bekle dedı. amnıyosentez yapmamıza gerek yok daha 23 yasındasın yasın genc dedı. ne yapıcam ben sımdı nasıl gecıcek zaman capaya gıtmelımıyım bılmıyorum. once kanama gecırdım dustu dusucek derken 3 ayı bıtırdık sımdıde rısk cıktı. bı sevınemedım oh dıyemedım. sımdı cok uzgunum gozumde yas kalmadı resmen bırı bıtıyo bırı baslıyo. ne yapmalıyım kızlar ne olur bı akıl verın bana :gitme:

canım benim üzme kendinii.benim tanıdığım hemen hemen herkesin riskli çıktı.üçlü test dörtlü test yaptırdılar.maşallah onlar güzel çıktı.sen daha yeni ikili yaptırmışsın.ülü testini falan yaptır bak hiçbişey çıkmayacak.hem bu testlerin doğruluk payı %100 değil.canını hiç sıkma

ben de testleri riskli cikan ama sapasaglam doguran cok kisi duyuyorum. mutlaka baska bir doktora da goster ve uclu testi de bekle. takma deyince belki komik oluyorz annesin sen takarsin kafaya tabii ama lutfen yipratma kendini, mutlaka baska doktor gor ayrica olcum iyi demissin ben olcumun kan sonucundan daha onemli oldugunu biliyordum, yine d edaha iyi bilen arkadslar duzeltsin beni tabii.
canim bebegin sapasaglamdir sen buna inan, Allah'a emanet tum yavrular. babasi ve senden baskasinin soz soylemeye hakki olduguna da asla inanmiyorum. kapa kulaklarini, babasi, sen ve bebeginiz saglikli upuzun bir omur gecirin Insallah.

Back
X