İkili testi ve Perinatoloji değerlendirmesi

melekcocuk

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Mart 2022
181
119
31
Biyokimya risk : 1/222
Kombine risk 1/1325
Yaş riski: 1/736
Ense kalınlığı 0.66
CRL:58
Yaş 29
Merhaba sevgili anneler ve anne adayları benim sizlerin fikirlerini almaya ve birazcık morele ihtiyacım var.
12+1 de ikili test yaptırdım ve üsteki tarama testleri ile karşılaştım. Kadın doğum doktorum genel anlamda bir sıkıntı olmadığını ve yinede Perinatoloji ile görüşmem gerektiğini söyledi biraz tedirgin oldum ve 13+1 de Perinatoloji uzmanı beni detaylı ultrasona soktu ense kalınlığı 1.20 burun kemiği mevcut ductus venosus akımı normal gibi şeyler söyledi ve bu muayene sonrası bana düşük risk grubunda olduğumu ve normal rutin gebelik kontrolleri devam etmemi söyledi forum da ileri tarama testleri yaptıran arkadaşları görüyorum acaba doktor bana neden ileri tarama testi Önermedi acaba gerek duymadımı çok tedirginim. Sizce panik yapmama gerek var mı :KK43:

Kombine risk 1/1325
Ense kalınlığı 0.66
Yaş 29
Merhaba sevgili anneler ve anne adayları benim sizlerin fikirlerini almaya ve birazcık morele ihtiyacım var.
12+1 de ikili test yaptırdım ve üsteki tarama testleri ile karşılaştım. Kadın doğum doktorum genel anlamda bir sıkıntı olmadığını ve yinede Perinatoloji ile görüşmem gerektiğini söyledi biraz tedirgin oldum ve 13+1 de Perinatoloji uzmanı beni detaylı ultrasona soktu ense kalınlığı 1.20 burun kemiği mevcut ductus venosus akımı normal gibi şeyler söyledi ve bu muayene sonrası bana düşük risk grubunda olduğumu ve normal rutin gebelik kontrolleri devam etmemi söyledi forum da ileri tarama testleri yaptıran arkadaşları görüyorum acaba doktor bana neden ileri tarama testi Önermedi acaba gerek duymadımı çok tedirginim. Sizce panik yapmama gerek var mı :KK43:
Bence gerek yok ama annelik duygusu ne desemde panik olacaksiniz 🤷🏻‍♀️ sadece bu guzel gunleri kendine zehir etme nolur tadini cikar..basimdan gecen risk 1/210 cikti aslinda bu su demek benim yasimda benimle ayni kriterde hamile kalan 210 kisiden 1inde hasta bebek riski olmus...yani 209unda olmamis...ama gozumuz o 209u degil hasta olan biri goruyor...bu testler tani koymuyor sadece tarama yapiyor olasiliktan bahsediyor...banada aynen dusuk risk var dedi ben agla agla oyle bi takmisim ki 13.hafta kanamam oldu stresten...hemen genetik testi yaptirdik almanyada bi sirkete 3 bin tl gibi bi paraya cok sukur temiz cikti....bebisim dogdu 3 aylik olacagiz hatta 😍 gercekten imkaniniz varsa genetik testi kolunuzdan kan alinip yapiliyor hayati kendinize zindan etmemis olursunuz kendimden biliyorum cokta iyi anliyorum sizi...ama eger bu cocugu dogurmaya kararliysaniz ne olursa olsun bekleyin detayli ultrasonda belli olacak zaten..bu arada tek ornek ben degilim riski 1/50 olup cok saglikli bebisler dunyaya getiren anneler var insallah rabbim bebegini korusun 💙

Bence gerek yok ama annelik duygusu ne desemde panik olacaksiniz 🤷🏻‍♀️ sadece bu guzel gunleri kendine zehir etme nolur tadini cikar..basimdan gecen risk 1/210 cikti aslinda bu su demek benim yasimda benimle ayni kriterde hamile kalan 210 kisiden 1inde hasta bebek riski olmus...yani 209unda olmamis...ama gozumuz o 209u degil hasta olan biri goruyor...bu testler tani koymuyor sadece tarama yapiyor olasiliktan bahsediyor...banada aynen dusuk risk var dedi ben agla agla oyle bi takmisim ki 13.hafta kanamam oldu stresten...hemen genetik testi yaptirdik almanyada bi sirkete 3 bin tl gibi bi paraya cok sukur temiz cikti....bebisim dogdu 3 aylik olacagiz hatta 😍 gercekten imkaniniz varsa genetik testi kolunuzdan kan alinip yapiliyor hayati kendinize zindan etmemis olursunuz kendimden biliyorum cokta iyi anliyorum sizi...ama eger bu cocugu dogurmaya kararliysaniz ne olursa olsun bekleyin detayli ultrasonda belli olacak zaten..bu arada tek ornek ben degilim riski 1/50 olup cok saglikli bebisler dunyaya getiren anneler var insallah rabbim bebegini korusun 💙
Perinatoloji uzmanı detaylı ultrasondan sonra önermediki sadece düşük risk ve gebelik rutin kontrollerine devam et diyince acaba dedim neden yaptır demedi onu merak ettim gerek mi duymadı acaba kafam karıştı çünkü adınıza çok sevindim

Kombine risk 1/1325
Ense kalınlığı 0.66
Yaş 29
Ben vereyim moral :) kombine riskim 1/165 çıktı.biyokimyasal riskim 1/35.günlerce türkçe ve ingilizce ulaşılabilir tüm çalışmaları okudum gece gündüz demeden.biyokimyasal riskim özellikle yüksek olduğu icin burada benimle aynı mom degerlerine yakin olan annelerin profillerini aratip sonunda saglikli dogum yapip yapmadiklari sonucuna ulasmaya calistim.saglikli dogum yapanlarin ekran goruntulerini alip canim yandikca moral bulmak icin galeriden acip tekrar tekrar bunlari okudum.benim papp-a degerim 0.40 in altindaydi ve down sendromunda 0.40 alti risk deniliyordu.yapilan bütün arastırmalardaki istatiksel verilerde bana moral olacak seylerin fotosunu da cekip moral bulmaya calistim.her seye ragmen cok sikintili bir 14 gün gecirdim.nifty test vermis sonucunu bekliyordum.burda gecen o her gunu aktarabilmem mumkun degil.sonucum temiz geldi çok şükür.hayatta her zaman hep risk var.saglikli olan icin de var.bu sebeple sacmasapan netligi belli olmayan bir testle anne adaylarinin bu derece strese sokulmasi kadar vicdansizca bir sey olamaz.evet ogrenip en azindan kendini icinde bulacagi surecle ilgili hazirlamak mantikli.cunku ozel ilgi ve egitim gerektiren bir durum.ancak belki herkese nifty yapilabilse tamam.ama ikili test ve benzerleri gibi size sadece "olabilir de,olmayabilir de" deyip (bunu zaten test yaptirmadan da biliyorum hoş) üzüp,yormaktan öteye gecmeyen testler icin doktorlara dava acilabiliyor olmasi bile cok sacma.bir de elbet aldirmak isteyen de olacaktir ve aldirmayi dusunen icin mantikli olabilir bu testi yaptirmak. ancak ulkemizde cogunlugunun bu bir imtihandir, hic bir sekilde aldirmayacagim dedigi bi durum icin gel ikili test yapalim deyip sonra riskli cikinca aldiracak misin deyip,hayir cevabini alinca amniyosentez yapmaya gerek yok o zaman sana deyip,maddi imkani da yoksa,9 ayin belki kalan 6 ayini bir bilinmezlikle gecirtmek anne adayina zulumden baska nedir?siz bir soru sordunuz bense icimde kaldigi icin alakasiz seyler de yazdim belki ama benim riskim sizinle mukayese edilemeyecek kadar yuksekti.temiz cikti.ancak ikili test yapilsa da yapilmasa da dedigim gibi risk dusuk denilip down sendromlu dogan,riski 1/2 cikip( ki bunu bir doktordan dinledim) saglikli dogum yapan, elleri ayaklari yok denilip saglikli dogan, hatta nifty temiz cikip down dogan vs vs örnekler var.kisacasi kesinligi olan testler asla degil ki bunu doktorlar zaten soyluyor.yani fuzuli yapilan bir test.rabbim butun annelerin ve anne adaylarinin icine ferahlik versin.saglikli ya da bir takim saglik sikintisi olan cocuklariyla ilgi alakalarinda kolaylik, rahatlik versin.ve bence bizim ve doktorlarin uzerinden şu ikili test baskisi kaldirilsin.

Biz 4 kız kardeşiz 3 kız kardeşim evli ve onlardan bu şekilde ikili falan hiç duymamıştım bu son yıllarda doktorlara olan baskı yüzünden artmış durumda güzel yorumunuz için teşekkürler ilk gebeliğimi korona virüs yüzünden kaybettim 6 aylıktı. Karnımda ölmüş normal doğum ile düşük gerçekleşti onun ikili testi 1/10.000 di ama dünyaya gelemedi çok ağladım ama imtihan dedim sustum herşey bir imtihan ne olursa olsun dünyaya getireceğim ama insan yinede çok mühim birleymiş gibi tedirgin oluyor sonra da diyor ki gaybı Allah bilir bu da bizim için bir imtihandır bazı şeylerin değerini bilmektir bilinmezlik yoruyor insanı rabbimden gelen herşeyi amenna

Biz 4 kız kardeşiz 3 kız kardeşim evli ve onlardan bu şekilde ikili falan hiç duymamıştım bu son yıllarda doktorlara olan baskı yüzünden artmış durumda güzel yorumunuz için teşekkürler ilk gebeliğimi korona virüs yüzünden kaybettim 6 aylıktı. Karnımda ölmüş normal doğum ile düşük gerçekleşti onun ikili testi 1/10.000 di ama dünyaya gelemedi çok ağladım ama imtihan dedim sustum herşey bir imtihan ne olursa olsun dünyaya getireceğim ama insan yinede çok mühim birleymiş gibi tedirgin oluyor sonra da diyor ki gaybı Allah bilir bu da bizim için bir imtihandır bazı şeylerin değerini bilmektir bilinmezlik yoruyor insanı rabbimden gelen herşeyi amenna
başiniz sagolsun.ben 11 sene önce de dogum yaptim.ustunden soyleyip gecmisti doktorum.biz de istemiyoruz demis yaptirmamistik.simdi doktorlar uzerinde sanirim daha yogun bi baski var.onlara da bir sey diyemiyorum yani yanlis damari keserse dava ac ama dahli olmayan bi konuda doktorlari dava edebilme kismi cok sacma.bilgilendireceksin diyorlar iste.tedirgin olmamak mumkun degil zaten.bi arkadasima kafasi kucuk su olabilir bu olabilir dediklerinde, bana arkadasima "sikinti yapma,saglikli dogacak" demek kolay gelmisti.ama durum kendi basima gelince " sikinti yapma, zaten bi ihtimal testi, hep aksi cikiyormus ki" soylemleri cok tesirsiz gelmisti :) insan 35 de 34 e odaklanmiyor, 35 de 1 e takilip kaliyor. ama bu 1000000 de 1 olsa yine insanin o 1 olma ihtimali hep var.siz icinizi ferah tutun.cut off altinda ciksam ben nifty e gerek bile duymazdim.dua edicez hep, saglikla alalim kucagimiza insallah diye :)

Biz 4 kız kardeşiz 3 kız kardeşim evli ve onlardan bu şekilde ikili falan hiç duymamıştım bu son yıllarda doktorlara olan baskı yüzünden artmış durumda güzel yorumunuz için teşekkürler ilk gebeliğimi korona virüs yüzünden kaybettim 6 aylıktı. Karnımda ölmüş normal doğum ile düşük gerçekleşti onun ikili testi 1/10.000 di ama dünyaya gelemedi çok ağladım ama imtihan dedim herşey bir imtihan ne olursa olsun dünyaya getireceğim ama insan yinede çok mühim birleymiş gibi tedirgin oluyor sonra da diyor ki gaybı Allah bilir bu da bizim için bir imtihandır bazı şeylerin değerini bilmektir bilinmezlik yoruyor insanı rabbimden gelen herşeyi amenna
başiniz sagolsun.ben 11 sene önce de dogum yaptim.ustunden soyleyip gecmisti doktorum.biz de istemiyoruz demis yaptirmamistik.simdi doktorlar uzerinde sanirim daha yogun bi baski var.onlara da bir sey diyemiyorum yani yanlis damari keserse dava ac ama dahli olmayan bi konuda doktorlari dava edebilme kismi cok sacma.bilgilendireceksin diyorlar iste.tedirgin olmamak mumkun degil zaten.bi arkadasima kafasi kucuk su olabilir bu olabilir dediklerinde, bana arkadasima "sikinti yapma,saglikli dogacak" demek kolay gelmisti.ama durum kendi basima gelince " sikinti yapma, zaten bi ihtimal testi, hep aksi cikiyormus ki" soylemleri cok tesirsiz gelmisti :) insan 35 de 34 e odaklanmiyor, 35 de 1 e takilip kaliyor. ama bu 1000000 de 1 olsa yine insanin o 1 olma ihtimali hep var.siz icinizi ferah tutun.cut off altinda ciksam ben nifty e gerek bile duymazdim.dua edicez hep, saglikla alalim kucagimiza insallah diye :)
teşekkürler iyi dilekleriniz içimi ferahlattı hoşçakalı

Herkese merhabalar, dün ikili tarama testi yaptırdım, 12.haftada. 39 yaşındayım. Yaş riskim olduğunu söylediler, fetal dna testi önerdiler. İşin ilginci, testte yaşımı 2 yaş küçük baz almışlar. Sonuçları yazıyorum, fikir veren, yaşanmışlıklarına dayanarak içimi rahatlatan olursa minnettar kalacağım;
Down Sendromu: 1/27300 - problem yok
Trisomi: 1/69900 - problem yok
Yaş Riski: 1/229 - sınırda
Fetal DNA testi yaptırmak istemiyorum her nedense.
Şimdiden teşekkürler.

Herkese merhabalar, dün ikili tarama testi yaptırdım, 12.haftada. 39 yaşındayım. Yaş riskim olduğunu söylediler, fetal dna testi önerdiler. İşin ilginci, testte yaşımı 2 yaş küçük baz almışlar. Sonuçları yazıyorum, fikir veren, yaşanmışlıklarına dayanarak içimi rahatlatan olursa minnettar kalacağım;
Down Sendromu: 1/27300 - problem yok
Trisomi: 1/69900 - problem yok
Yaş Riski: 1/229 - sınırda
Fetal DNA testi yaptırmak istemiyorum her nedense.
Şimdiden teşekkürler.
Slm..39yasinda su an 13haftalik gebeyim..ikili taramada banada rsikli denildi..surekli bi DNA test yaptir baskisi var ama su an ona imkanim yok..amniyosentez dusunuyorum..siz yaptirdiniz mi?1ay gecmis yazinizin ustunden,gelismelerinizi paylasirsaniz sevinirim

Slm..39yasinda su an 13haftalik gebeyim..ikili taramada banada rsikli denildi..surekli bi DNA test yaptir baskisi var ama su an ona imkanim yok..amniyosentez dusunuyorum..siz yaptirdiniz mi?1ay gecmis yazinizin ustunden,gelismelerinizi paylasirsaniz sevinirim
Merhabalar, benim 4lu tarama testim de yapıldı, su an 16+5im, yine sadece yaş riski cıktı. Fetal dna önerdiler yine, yine hayır dedik. Neyinize güvenip hayır dediniz derseniz, Allaha sığınıp dedik valla. Inşallah hepimiz yavrularımızı sagliklica kucağımiza alırız. Sizin risk neyde cıktı tam olarak?

Merhabalar, benim 4lu tarama testim de yapıldı, su an 16+5im, yine sadece yaş riski cıktı. Fetal dna önerdiler yine, yine hayır dedik. Neyinize güvenip hayır dediniz derseniz, Allaha sığınıp dedik valla. Inşallah hepimiz yavrularımızı sagliklica kucağımiza alırız. Sizin risk neyde cıktı tam olarak?
Banada once yas dedi ama sonrasinda doktor oyle bi konustuki normalde diger testleri oneriyoruz ama sana mutlaka yapmamiz lazim dedi..su ara yasadigim en kotu donemdeyim diyebilirim..mutsuzluktan olucem o derece...amniyosentez yaptirmak istiyorum ama 4haziranda muayenem var oncesinde 3lu 4lu tarama yada baska testlermi yapilicak bilmiyorum?bide onlarin sonucu bekleyip zaman kaybedicem gibi bir an once amniyosentez olsun sonucu goriyim istiyorum!!

Banada once yas dedi ama sonrasinda doktor oyle bi konustuki normalde diger testleri oneriyoruz ama sana mutlaka yapmamiz lazim dedi..su ara yasadigim en kotu donemdeyim diyebilirim..mutsuzluktan olucem o derece...amniyosentez yaptirmak istiyorum ama 4haziranda muayenem var oncesinde 3lu 4lu tarama yada baska testlermi yapilicak bilmiyorum?bide onlarin sonucu bekleyip zaman kaybedicem gibi bir an once amniyosentez olsun sonucu goriyim istiyorum!!
Gittiğiniz hastane özel mi? Mutsuzlugunuz bebeğinize de yansır, zor ama çok ta üzülmeden geçirin bu donemi. Herşey Allahtan, bi bakmissiniz herşey normal ama üzüntü bebeğe geçmiş olacak.

Gittiğiniz hastane özel mi? Mutsuzlugunuz bebeğinize de yansır, zor ama çok ta üzülmeden geçirin bu donemi. Herşey Allahtan, bi bakmissiniz herşey normal ama üzüntü bebeğe geçmiş olacak.
Ozel hastane..ilk hamileligimde gittigim doktorum..cok memnundum sahane bi hamilelik gecirmistim..ama simdi boyle konusunca cok tedirginim..bir an once sonuclansa yoruldum bu sutecten..

Sizinle aynı durumları yaşıyoruz. O kadar zor günler geçiriyorum ki🥺

Sizinle aynı durumları yaşıyoruz. O kadar zor günler geçiriyorum ki🥺
Kacinci haftanizdasiniz??sirf bu konulari aratmaktan icim sisti artik...ama elimde degil aklim hep sorularla dolu..terimlerden de bisey anladigim yok..ense kalinligi nerde yaziyor bilmiyorum?4haziranda dr gidicem umarim bir an once sonuclanir hersey..yoksa bu stres beni bitiricekk...amniyosentez yaptirmak istiyorum..benim istegimle yapilir mi onuda bilmiyorum..off🤦‍♀️😭

Kacinci haftanizdasiniz??sirf bu konulari aratmaktan icim sisti artik...ama elimde degil aklim hep sorularla dolu..terimlerden de bisey anladigim yok..ense kalinligi nerde yaziyor bilmiyorum?4haziranda dr gidicem umarim bir an once sonuclanir hersey..yoksa bu stres beni bitiricekk...amniyosentez yaptirmak istiyorum..benim istegimle yapilir mi onuda bilmiyorum..off🤦‍♀️😭
Benim 13 haftalık. 2 haftadır heder olduk. Cvs dediler tamam dedim sonra plesanta uygun değil dediler. Amniyosentez için gün verdiler. 16 Haziran ı bekliyoruz. Hangi şehirdesiniz acaba? İnşallah güzel haberler alırız.

Ayni gidiyor haftamiz bende 13 bitiriyorum..insallah guzel sonuclanir..beklemek,stress hamilelikte o kadar zor geciyorkii..zaman gecmiyor sankii

ikili testiniz eliniz demi ? NT kalınlığı ve diğer test sonuçlarına bakabilir miyim. Bu arada aminosentez kendi isteiğinizle yaptırabilirsiniz. Sonuçta sizin bileceğiniz iş doktorunuza danışın aminasentez istiyorum diyin perinatoloji uzmanına yönlendirecektir.

13 haftalık benim. Risk çıkınca dr cvs ya da amniyosentez öneriyor zaten. Muhtemelen yaparlar

X