• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkili testi riskli çıkanlar

silasu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2021
7
1
1
Merhaba hanımlar 23 haftalık gebeyim ve 13. Haftadan beri bi sıkıntım var . İkilitest ! İkili test sonucum 290/1 geldi bebeğin ense kalınlığı 2 mm yaşım 29 bu ikinci gebeliğim ilk bebeğim 2,5 yaşında ve çok şükür çok sağlıklı . İkili testim riskli çıktığı için doktor fetal DNA önerdi . Sonra başka bir Dr. Gittim o ultrasonda herhangi bi anomali görmedi ama test sonucuna bakarak istersen fetal DNA yaptır için rahatlar dedi . Yaptıracaktım randevu aldım sonrada vazgeçtim . Tekrar detaylı ultrasona girdim 45 dk muayene sonunda benekte herhangi bir bulguya rastlamadı hersey çok normaldi . O beni bi nebze rahatlattı ama bazende kafam çok karışıyor . Düşünüp ağlıyorum . Bebeğimede haksızlık etmek istemiyorum . Aranızda benim gibi OLan varmı

Detaylı önemli..ikili test çok güvenilir gelmiyor bana.sizin gibi olan yengem var iki bebeğide ikili testte sıkıntı oldu ve detaylı ultrasonda sıkıntı yok.dunya tatlısı sağlıklı iki yeğenim oldu çok şükür ama yengem hamileliklerinde bu tarz sıkıntılar yaşadığı için stresli ve üzüntülü geçirdi.simdiki aklım olsa ikili test yaptirmazdım pişmanım diyor.

Detaylı önemli..ikili test çok güvenilir gelmiyor bana.sizin gibi olan yengem var iki bebeğide ikili testte sıkıntı oldu ve detaylı testte sıkıntı yok.dunya tatlısı sağlıklı iki yeğenim oldu çok şükür ama yengem hamileliklerinde bu tarz sıkıntılar yaşadığı için stresli ve üzüntülü geçirdi.simdiki aklım olsa ikili test yaptirmazdım pişmanım diyor.
Detaylı test mı yaptırdı yoksa detaylı ultrasona mı girdi . Evet benim de çok stresli geçiyor zaman zaman . Allah bağışlasın maşallah

Detaylı test mı yaptırdı yoksa detaylı ultrasona mı girdi . Evet benim de çok stresli geçiyor zaman zaman . Allah bağışlasın maşallah
Düzelttim yazımı:) detaylı test değil detaylı ultrasonda gittiğinde beebeginin hiçbir sorununun olmadığını söylediler ve 23.hafta falandı çok rahatladı.sadece bebekleri biraz minyon oluyor ama çok sagliklilar hatta büyük yegenim fazla akıllı maşallah:) bence kalbinizi ferah tutun.

Çok sevindim inşallah bizde de öyle olur 🌸🌸

Benimde ultrason burun kemiği ense kalınlığı herşey normal kan testi riskliydi. Fetal DNA yaptırdım sonuç gelmesi bir buçuk ay sürüyor ama o zaman bende bittim tükendim düşünmekten. Sonuç negatif gelmişti çok şükür sağlıklı bebeğim bence ultrason iyi ise kan testinin bi önemi yok

Bende 11 haftalık hamileyim 37 yaşımda olduğum için ikili test ve fetal dna yi zorunlu tutuyor doktorum 10 günde geliyor sonucu dedi. Perşembe günü gideceğiz doktora ama bakalım olmazsa amniosentez yaptırırım kesin tanı için çünkü fetal dna %99.9 netlik veriyor kesin değil

Benimde ultrason burun kemiği ense kalınlığı herşey normal kan testi riskliydi. Fetal DNA yaptırdım sonuç gelmesi bir buçuk ay sürüyor ama o zaman bende bittim tükendim düşünmekten. Sonuç negatif gelmişti çok şükür sağlıklı bebeğim bence ultrason iyi ise kan testinin bi önemi yok
Fetal dna bende yaptırdım istanbulda. Sonuç 1,5 ay degil 9. Gün geldi🙄 dna amerikaya gitti geldi hatta. Sizinki neden o kadar uzun surmuş.

Bende 11 haftalık hamileyim 37 yaşımda olduğum için ikili test ve fetal dna yi zorunlu tutuyor doktorum 10 günde geliyor sonucu dedi. Perşembe günü gideceğiz doktora ama bakalım olmazsa amniosentez yaptırırım kesin tanı için çünkü fetal dna %99.9 netlik veriyor kesin değil
Yüzde doksandokuz çok iyi bir rakam . Diyelim ki sonucunuz temiz geldi ultrason bulguları ile birlikte değerlendirecek doktor zaten. Bence yeterli Ben de 37 yaşındayım ben de Fetal DNA yaptırdım Doktorum Amniyosentez önermemisti

hamileliğimde sadece fetal dna testi yaptırdım, %99,9 bence fazlasıyla yeterli. diğer testlerin hiçbirine gerek yok.

Yuzde 99.9 kesin demektir. Her zaman 1lik bir yanilma pay birakilir. Hic bir zaman yuzde yuz denmez.

Merhaba arkadaşlar benim de testime bakar misiniz doktorum covid olduğu icin göstermedim merak
İcindeyim. Şimdiden teşekkür ederim.

Eklentiler

• B5E956E3-4347-493C-ABE8-CF30E0A27676.png
    B5E956E3-4347-493C-ABE8-CF30E0A27676.png
    403,9 KB · Görüntüleme: 4.549
Merhaba arkadaşlar benimde 4lu tarama tetsim riski 1/211cikti ultrasonda bebekte herhangi bir problem yok ama doktor icin rahatlasın istersen fetal dna yaptr dedi yaptirdm sonuç bekliyrom fikirleriniz benimle paylaşırmısınız

Merhaba arkadaşlar benimde 4lu tarama tetsim riski 1/211cikti ultrasonda bebekte herhangi bir problem yok ama doktor icin rahatlasın istersen fetal dna yaptr dedi yaptirdm sonuç bekliyrom fikirleriniz benimle paylaşırmısınız
3 'li 4 lü ikili de cikan sonucları dikkate almayin .riskli der sapsağlam doğar...risksiz der riskli cikar. Fetal dna yaptırarak iyi yapmışsınız. Ultrason da sorun yoksa bence fetal da da iyi gelir😊 ben de yaptırmıştım yaşımdan dolayi risk vardı. Cok sabirsiz bi 9 gün gecirmistim. Güzel sonuclar alın ınsallah.

3 'li 4 lü ikili de cikan sonucları dikkate almayin .riskli der sapsağlam doğar...risksiz der riskli cikar. Fetal dna yaptırarak iyi yapmışsınız. Ultrason da sorun yoksa bence fetal da da iyi gelir😊 ben de yaptırmıştım yaşımdan dolayi risk vardı. Cok sabirsiz bi 9 gün gecirmistim. Güzel sonuclar alın ınsallah.
Çok teşekkür ederim İnşallah güzel sonuçlar alırız bütün anneler alır zaman geçmiyor şuan benim icin

Merhabalar ben 2 li test yaptırdım 1/10000 çıktı risksiz yani burun ve ense ölçümü normal daha sonra 3 lü tarama testi yaptırdım burun ve ense normal ama risk 1/110 çıktı doktor beni detaylıya yönlendirdi detaylıdaki doktor hiçbirşey görmedi sıkıntılı bir durum yok dedi 2 haftaya tekrar gidecem ama çok korkuyorum neden bu kadar iki değer arası fazla normalmi bu bana birileri birşeyler söyleyebilirmi çok kötüyüm

Back