İkili Test

ilkufuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2008
15
0
45
Merhaba arkadaşlar,

30 yaşındayım. İlk bebeğim ve 12+2 hamileyim. Dün ikili test yaptırdım. Ense kalındığı normal değerlerde, doktor birşey çıkacağını sanmıyorum ama riske yakın sana dörtlü test ve ayrıntılı ultrason yapalım dedi ve 4 hafta sonra tekrar muayeneye çağırdı. Bebeğimin durumu ultrasonda gayet iyi görünüyor bir eli ağzında emiyor diğer eli ve ayaklarını oynatıyordu. Aşağıdaki değerlere yakın ikili testi çıkanlar varmı sizce korkmalımıyım ?

free beta hcg 20.5
free beta hcg Mom 0,56
Papp-a 0,37
Pap-a Mom 0,25
NT 1,3 mm
Nt Mom 0,85
Crl 58,3 mm
Kombine risk 1:1835
İkili Test 1:288
Yaş Riski 1:564
Trisomy 18+NT <1:10000

:sm_confused:

Ense kalınlığı çok düşük ama..
Sen genede elbette dörtlü testinide yaptır ama doktorlar genelde hastanelerine para kazandırmak içinde istiyorlar bu testleri..
Devlet hastanelerinde sadece üçlü test yeterli oluyor çünkü..
Genede sen bilirsin canım.

ense kalınlıgı benımde normaldı kombıne rıskım 1/196 cıkmıstı yasım daha 24 olmasına ragmen...
doktor amnıyosentezden once uclu testı gormek ıstedı uclude normal cıkınca ılerı bı tetkıke gerek gorulmedı. cok sukur ayrıntılı ultrason da temız cıktı. canını sıkma. sarubocegınde dedıgı gıbı bunların cogu gercekten para tuzagı...

mrb arkadaslar benımde 2li test sonucum .
combıne rısk 1/4248
yas rıskı 1/982
ikili test riski 1/746
trısomi 18+nt 1/10000
free beta hcg.25.6mlu/ml
papp-A 0.9 mlu/ml
doktorum telde sonucların normal dedı .sızce nasıl??

merhaba arkadaşlar
içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim. 4 haftanın geçmesini daha sakin bekleyeceğim.

skrnsmn
sonuçlarımız aynı terimlerle yazılmış sende sema hastanesinemi gidiyorsun?

merhaba arkadaşlar
içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim. 4 haftanın geçmesini daha sakin bekleyeceğim.

skrnsmn
sonuçlarımız aynı terimlerle yazılmış sende sema hastanesinemi gidiyorsun?

yok canım almana gıdıyodum.umut tup bebege gıdıyorum

X