• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikili test yüksek risk?????

azra2206

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
236
0
96
Van
merhaba doktor bey 12hafta1günlük hamile iken ikili testimi yaptırdım.doktorum hiç bir bilgi vermedi üçlü yapıcaz ama ikili ondan daha hassas ama neyse falan dedi.kafamı karıştırdı acaba siz yorumlar mısınız çok korkuyorumm

papp-a 199 ng/ml 0.25 mom
t-hcg 66.4 IU/ml 0.82 mom
nt 1.0 mm 0.71 mom

biyokimyasal risk 1/399
sadece yaş 1/1460
tarama riski 1/3430

1.sorum : doktor nt yi 1.04 ölçtü ama 1.0 mm yazıyor virgülden sonra tek haneli alındığı için mi böyledir bi problem olur mu?
2.sorum : riski yukarı çeken sadece papp-a düşüklüğü gibi görünüyor bunun down sendromundan başka sebepleri olamaz mı?
3.sorum:13+5 de nt 1.7 mm, nasal bone 3.1mm ölçüldü takibi önerilir yazıldı hangisinin takibi önerilir bunlardan hangisi anormal?
4.sorum: anterior grade 1 plasenta ne demektir?

inanın doktorum cevaplasa sizi asla rahatsız etmezdim ama doğu hizmetindeyim ve burda çok zorlanıyorum..cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

merhaba doktor bey 12hafta1günlük hamile iken ikili testimi yaptırdım.doktorum hiç bir bilgi vermedi üçlü yapıcaz ama ikili ondan daha hassas ama neyse falan dedi.kafamı karıştırdı acaba siz yorumlar mısınız çok korkuyorumm

papp-a 199 ng/ml 0.25 mom
t-hcg 66.4 IU/ml 0.82 mom
nt 1.0 mm 0.71 mom

biyokimyasal risk 1/399
sadece yaş 1/1460
tarama riski 1/3430

1.sorum : doktor nt yi 1.04 ölçtü ama 1.0 mm yazıyor virgülden sonra tek haneli alındığı için mi böyledir bi problem olur mu?
2.sorum : riski yukarı çeken sadece papp-a düşüklüğü gibi görünüyor bunun down sendromundan başka sebepleri olamaz mı?
3.sorum:13+5 de nt 1.7 mm, nasal bone 3.1mm ölçüldü takibi önerilir yazıldı hangisinin takibi önerilir bunlardan hangisi anormal?
4.sorum: anterior grade 1 plasenta ne demektir?

inanın doktorum cevaplasa sizi asla rahatsız etmezdim ama doğu hizmetindeyim ve burda çok zorlanıyorum..cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Tets ve sonuçları ile ilgili endielenmenizi gerektiren bir problem yok. Yaş riskiniz 1/399 olarak hesaplanmışken, test sonucunda ise 1/3430 olarak gesaplanmış. Down sendromlu çocuk doğurma ihtimaliniz yaş riskinizde 10 kat daha az. Burun kemiği ölçülmesi istediğimiz bir sonuçtur. Anterior grade1 plasenta da istenen bir sonuçtur. Takibi önerilir lafı ise rutinde yazılan bir cümle gibi.

Tets ve sonuçları ile ilgili endielenmenizi gerektiren bir problem yok. Yaş riskiniz 1/399 olarak hesaplanmışken, test sonucunda ise 1/3430 olarak gesaplanmış. Down sendromlu çocuk doğurma ihtimaliniz yaş riskinizde 10 kat daha az. Burun kemiği ölçülmesi istediğimiz bir sonuçtur. Anterior grade1 plasenta da istenen bir sonuçtur. Takibi önerilir lafı ise rutinde yazılan bir cümle gibi.

çok teşekkür ederim cevaplarınız için doktor bey ama sanırım yanlış anlattım yaş riskiniz 1/399 hesaplanmış demişsiniz ama yaş riskim 1/1460, biyokimyasal risk 1 / 399 .. doktorum da biyokimyasal risk önemli dedi.tarama riskime bakmadı 1/3430 olana.. bana dediği şu : sadece yaşınıza göre 1/1460 olması gerekirken kan sonuçlarınızdan çıkan risk 1/399.. yani risk baya yükselmiş dedi. benim de kafam karıştı hem de çok ..

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim cevaplarınız için doktor bey şey yaş riskiniz 1/399 hesaplanmış demişsiniz ama yaş riskim 1/1460, biyokimyasal risk 1 / 399 ..

Afedersiniz biyokimyasal riskiniz 1/399. sadece hormon sonucu ile değerlendirme yapmıyorum. Hesaplanan riskiniz 2 kat daha az. Sonucunuz iyi, endişelenmeyin...

Afedersiniz biyokimyasal riskiniz 1/399. sadece hormon sonucu ile değerlendirme yapmıyorum. Hesaplanan riskiniz 2 kat daha az. Sonucunuz iyi, endişelenmeyin...

teşekkürler doktor bey..yani bu tarama riski 1/3430 olanı baz almamız gerekiyor. bunun 1/399 dan farkı ne peki içine ense kalınlığı katıldığı için mi risk azaldı? birde eğer tarama riski ise önemli olan neden biyokimyasal risk bakılıyor?

teşekkürler doktor bey..yani bu tarama riski 1/3430 olanı baz almamız gerekiyor. bunun 1/399 dan farkı ne peki içine ense kalınlığı katıldığı için mi risk azaldı? birde eğer tarama riski ise önemli olan neden biyokimyasal risk bakılıyor?

Evet, yaş+hormonlar+NT içi brden bakılarak sonuç veriliyor.

Evet, yaş+hormonlar+NT içi brden bakılarak sonuç veriliyor.

çok teşekkürler doktor bey.. gerçekten doktorum habire risk 1/399 a çıkmış diye diye ödümü koparttığı için sizi bu kadar rahatsız ettim.. gelin de o doktora güvenin şimdi..ama doğunun en beter yerinde başka çaremiz yok maalesef..çok teşekkürler..

Back