• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikili test sonucum

Masal6060

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2016
12
0
1
35
Ikili test sonucu degerlerim

Nt 1.3 mm
Nk mecvcut ( bu ne demek bilmiyorum)
Down sendromu 1/563
Yas 1/1200
Biyokimyasal risk 1/59
Trisomi 18/13 1/12000

Iki doktor normal dedi hicbir sey istemedi ama bir doktor da riskli dedi ve 4 lü istedi .yorumlarmisiniz arkadaslar..

Nt 1.3 mm
Down sendromu 1/563
Yas 1/1200
Biyokimyasal risk 1/59
Trisomi 18/13 1/12000

Iki doktor normal dedi hicbir sey istemedi ama bir doktor da riskli dedi ve 4 lü istedi .yorumlarmisiniz arkadaslar..
Genelde 2 liden sonra 4 lü istenir

Nk benim bildigim burun kemigi oluşmuş demek. Benim bebegimede 12hafta3gunlukken ense kalinligi 3.18mm dedi risk var dedi prof. Ciktik oda 2.4mm ölçtü bende cok endiseliyim

Cnm şöyle söyliyim genelde 1/250 risk olarakdegerlendirilir. Benim ikşli testim iyi ama 4 lü testim riskli çıkmıştı. 1/240 cıktı. Ama ben baska bir hastanede yaptırdım aynısını o da 1/750 çıktı yani risksiz çıktı. Maalesefbu testler hep bir soru işareti. Ben sizin yeriniz de olsam 4 lü testi yaptırdıktan sonra doktorun yorumunu beklerdim.

Nt 1.3 mm
Down sendromu 1/563
Yas 1/1200
Biyokimyasal risk 1/59
Trisomi 18/13 1/12000

Benimde ikili testim 1/154 cıktı risk var dedi çok üzüldüm kan testi verdim içim rahat etsin diye sonucunu bekliyorum inşallah bişey çıkmaz...

Cnm şöyle söyliyim genelde 1/250 risk olarakdegerlendirilir. Benim ikşli testim iyi ama 4 lü testim riskli çıkmıştı. 1/240 cıktı. Ama ben baska bir hastanede yaptırdım aynısını o da 1/750 çıktı yani risksiz çıktı. Maalesefbu testler hep bir soru işareti. Ben sizin yeriniz de olsam 4 lü testi yaptırdıktan sonra doktorun yorumunu beklerdim.
Tamam canim tesekkür ederim

4 lu test yaptırmak yerine sana önerim harmony test diye bir şey var. Biraz pahalı sanırım. Senin kanını alıp senin kanında bebeğin dnalarini bulup onun kromozomlarina bakıyorlar. 2li 3lu 4lu testlerin hepsi aslında sana olasılık söylüyor. O olasılık 20 bin de 1 olsa 100 de 1 de olsa gerçekleşti mi gerçekleşiyor.

4 lü de yüksek çikti hacettepe de amniyosentez yaptirdim ön sonuçları temiz ćikti diger sonuçlari bekliyorum

Kızlar 2 li test e fazla güvenmeyin doktorların yanılma payı çok fazla bazı doktorlar illa aldır diyormus benim tanıdığım bir abla aldırmadı şimdi çocuğu yeni doğdu hiç bir sorun yok

Back
X