• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikili test sonucum Göztepe Ssk daki doktor yüksek çıktı dedi:(

nebis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2010
178
25
118
Kızlar bugün kan sonuçlarımı aldım. Göztepe ssk daki doktor değerlere baktı .Yüksek risk dedi. ben formu doldururken anomalili çocuk varmı diye sorduklarında eşimin abisinin çocuğunun ense kalınlığı fazla olduğunu neticede 5 gün yaşayıp öldüğünü söylemiştim. Fakat onlar dayı- hala çocuklarıydı. Sonuç gösterdiğimde doktora bundanda dolayımı yüksek risk çıktı bununla mı ilişkilendirdiniz diye sorduğumda evet yanıtını aldım. Sonucu alır almaz özel hastaneye geldim tekrar ikili test yaptırmak için. Canım sıkıldı çünkü. Ultrasyon doktoru ilk önceki sonucuma baktı. Hani burda nerde risk dedi.Bende durumu anlattım .Dediğin durumla ilişkilendirmişlerdir dedi. Formu doldururkende bu sefer anomalili çocuk kısmına belli değil yazdı. 1 hafta sonra belli olacak bakalım. Önceki sonuçlarımı paylaşmak istiyorum sizinle. Sizlerinde bilgisi varsa değerlendirirseniz sevinirim...

NT: 0,9mm
CRL: 62mm
fb-HCG: 19ng/ml 0,49 düzeltilmiş Mom
PAPP-A:0,78 mlU/ml 0,21 düzeltilmiş Mom
Kombine risk:1:1715
İkili test: 1:251
Trisomy18:1:3857

Son düzenleme:
Kızlar bugün kan sonuçlarımı aldım. Göztepe ssk daki doktor değerlere baktı .Yüksek risk dedi. ben formu doldururken anomalili çocuk varmı diye sorduklarında eşimin abisinin çocuğunun ense kalınlığı fazla olduğunu neticede 5 gün yaşayıp öldüğünü söylemiştim. Fakat onlar dayı- hala çocuklarıydı. Sonuç gösterdiğimde doktora bundanda dolayımı yüksek risk çıktı bununla mı ilişkilendirdiniz diye sorduğumda evet yanıtını aldım. Sonucu alır almaz özel hastaneye geldim tekrar ikili test yaptırmak için. Canım sıkıldı çünkü. Ultrasyon doktoru ilk önceki sonucuma baktı. Hani burda nerde risk dedi.Bende durumu anlattım .Dediğin durumla ilişkilendirmişlerdir dedi. Formu doldururkende bu sefer anomalili çocuk kısmına belli değil yazdı. 1 hafta sonra belli olacak bakalım. Önceki sonuçlarımı paylaşmak istiyorum sizinle. Sizlerinde bilgisi varsa değerlendirirseniz sevinirim...

NT: 0,9mm
CRL: 62mm
fb-HCG: 19ng/ml 0,49 düzeltilmiş Mom
PAPP-A:0,78 mlU/ml 0,21 düzeltilmiş Mom
Kombine risk:1:1715
İkili test: 1:251
Trisomy18:1:3857

251 de 1 tam sınırda. Belki bu yüzden doktorun öyle demiştir. 250 de 1 den fazla olursa eğer amniyosentez iistiyorlar. İnşallah güzel haberler alırsın bebeğinle ilgili.

Senin bebeğininin ense kalınlığı kaç çıktı? burun ve kafa kemikleri oluşmuşmuydu?

Nazal kemik var dendi. Yani burun kemiği oluşmuş. İlk 12+3 ken yaptırdığım ikilide ense kalınlığı 0,9 du.13+3 günlükken yaptırdığım testte 1,2 çıktı.İkincisini başka hastanede yaptırmıştım. ultrasyon doktoru eski sonuçlara bakarak ben burda risk göremiyorum dedi.

251 de 1 tam sınırda. Belki bu yüzden doktorun öyle demiştir. 250 de 1 den fazla olursa eğer amniyosentez iistiyorlar. İnşallah güzel haberler alırsın bebeğinle ilgili.

250 denaşağıda olursa örnek 249,248......... riskli diyorlar. Ama tabi benimkide riskli sayılır. Gerçi eşimin abisinin akraba evliliğinden doğan ense kalınlığı fazla olan çocuğuda katmışlar işin içine. İkinci yaptırdığım testte onu hesaba katmadılar.Forumda o bölüme belli değil yazdılar. bakalaım şimdi ne çıkacak...Ama benimkinin ense kalınlığı çok düşük.Genelde down sendromu olan çocuklarda ense kalınlığı fazla olur diye biliyorum ben...

250 denaşağıda olursa örnek 249,248......... riskli diyorlar. Ama tabi benimkide riskli sayılır. Gerçi eşimin abisinin akraba evliliğinden doğan ense kalınlığı fazla olan çocuğuda katmışlar işin içine. İkinci yaptırdığım testte onu hesaba katmadılar.Forumda o bölüme belli değil yazdılar. bakalaım şimdi ne çıkacak...Ama benimkinin ense kalınlığı çok düşük.Genelde down sendromu olan çocuklarda ense kalınlığı fazla olur diye biliyorum ben...

Aynı şeyden bahsediyoruz doktorlar genede 250 den küçüğe risk büyüdüğü için fazla olursa diyorlar o şekilde yazdım o yüzden. İçini rahat tut bu testlerin hata payı çok yüksek ve amniyosentez istenenlerden 250 de 1 inde down sendromlu çocuk olur 250 de 10 ise düşer dedi doktorum. İnşallah herşey yoluna girer.

İnşallah öyle olur. Birde ilk bebişimiz.Heyecanla bekliyoruz onu.Senin bebiş kaç aylık canım?

İnşallah öyle olur. Birde ilk bebişimiz.Heyecanla bekliyoruz onu.Senin bebiş kaç aylık canım?

14. haftadayız bizde. 2 hafta önce 2 li testi yaptırmıştık bir sorun çıkmadı bir yaş riskim yümsek çıktı oda 525 te bir, sınıra yaklaşmışsın dedi doktorum :) (33 yaşındayım bu arada). Bizimde ilk bebeğimiz, tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım. İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz evlatlarımıza.

Sonucun yüksek çıkmasının nedeni eşinin abisinin çocuğudur canım.Biliyorsunki down-sendromlu çocuk varsa ailede hesaplamaya onuda katıyorlar ve o da riski yükseltiyor doğal olarak.Ama bence hiç ama hiç korkma kalbini ferah tut.Ense kalınlığı çok çok iyi.Çok sağlıklı bir bebiş olduğuna inanıyorum ben sende öyle düşün.Sonuçta iki testte riski tahmini hesaplıyorlar.Boş ver istatistiksel hesaplamaları....(Ayrıca senin risklide değil sınırda)

iyi de niye 251'de 1 oranına bakıyorsunuz ki, o sadece kan değerlerinden hesaplanan risk. Asıl önemli olan kombine risktir, kombine risk hesabı da kan değerleri + ense kalınlığı ölçümü dikkate alınarak yapılır, o da 1700 küsurda 1, yani çok düşük risk demek. üstelik nazal kemik de var diyorsunuz, benim bildiğim kadarıyla amniyosentezlik bir durumunuz yok sizin.

merhabalar benim komşumun ikili de değer çok yüksek çıkmış değerleri tam olarak bilmiyorum ama doktor amniosentez demiş.benim komşu nası olsa aldırmıcam diye ısrarla yaptırmamış şu an çocuk 4 yaşında ve çok sağlıklı akıllı

Yeni ikili test değerlerim belli oldu.
crl:73,3mm
nt: 1.2
freebetahcg: 16.64 mom: 0.57
paap-a:1907 mom:0.39
trizomi 21: (anne yasına göre): 1:584
trizomi21 (free betahcg+pappa-a+nt değerine göre):1:16396
trizomi 13+18 (free betahcg+pappa-a+nt değerine göre): 1:13862
trizomi 21 riski (free beta hcg) 1:3787
trizomi 21 riski (pappa-a): 1:275
trizomi 21 riski (NT değerine göre): 1:3574
trizomi 13+18 (pappa-a): 1:698
trizomi 13+18 (NT değerine göre): 1:17300

Bu değerlerim nasıl peki? Fakat bunda formda anomalili çocuk hikyesine belli değil diye işaretledi.

Yeni ikili test değerlerim belli oldu.
crl:73,3mm
nt: 1.2
freebetahcg: 16.64 mom: 0.57
paap-a:1907 mom:0.39
trizomi 21: (anne yasına göre): 1:584
trizomi21 (free betahcg+pappa-a+nt değerine göre):1:16396
trizomi 13+18 (free betahcg+pappa-a+nt değerine göre): 1:13862
trizomi 21 riski (free beta hcg) 1:3787
trizomi 21 riski (pappa-a): 1:275
trizomi 21 riski (NT değerine göre): 1:3574
trizomi 13+18 (pappa-a): 1:698
trizomi 13+18 (NT değerine göre): 1:17300

Bu değerlerim nasıl peki? Fakat bunda formda anomalili çocuk hikyesine belli değil diye işaretledi.

Down sendromu riskin kombine risk olarak (yani tüm değerlerin hesaba katıldığı) 16396'da bir, yani çok iyi.

Down sendromu riskin kombine risk olarak (yani tüm değerlerin hesaba katıldığı) 16396'da bir, yani çok iyi.

Yani ben anlamıyorum... Neden bu kadar farklı sonuçlar çıkıyor. İnsan boşuna strese giriyor....

bence boşuna stres yapma tanıdığımın birine riskli demişler çocuğun bulunduğu yerden su alıcaz demişler ama bu çocuk için sakıncalıymış yaptırmamış çocuğumu kaybedecektim onlar yüzünden maşallahta hiç bişeyi yok dedi
bende bekliyorum sonucumu 15 gün oldu hala çıkacak pfff geçmiş olsun cnm

bence boşuna stres yapma tanıdığımın birine riskli demişler çocuğun bulunduğu yerden su alıcaz demişler ama bu çocuk için sakıncalıymış yaptırmamış çocuğumu kaybedecektim onlar yüzünden maşallahta hiç bişeyi yok dedi
bende bekliyorum sonucumu 15 gün oldu hala çıkacak pfff geçmiş olsun cnm

Allah herkese sabır versin valla...

Bugün doktoruma ikili sonuçlarımı gösterdim sadece kan sonuçlarından dolayı muallakta. Amniyosentez yaptır diyemem dedi.Özelde yaptıracaksan üçlü test yerine dörtlü test yaptır dedi. Bebeğim 15+6 haftalık olmuş. Yarından sonra yaptırcam.Bu arada merak edenler için söylüyorum. Küçükbakkalköyde Eren Tıp Merkezi ikili testimi 105 tl ye yaptı.İkili testi sigorta karşılamıyormuş.Şimdi dörtlü testi sordum.Ssk karşılıyormuş.4 tl dediler.bilginiz olsun.

Back