İkili test sonucu riskli çıktı arkadaşlar amniosentez önerdi yaptıran var mı

vesileclkk

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2024
35
5
20
Merhaba arkadaşlar 14+4 gebeyim bugün hastaneye gittim ikili test sonuçlarım riskli çıktı ve özeldeki doktor amniosentez yaptırmamı söyledi aranızda yaptıran var mı

Biz eşimle orak hücre taşıyıcısıyız o yüzden ikiliye güvenemeyip amniyosentezi kendi isteğimizle yaptırdık. Kesemden ve kordonumdan sıvı alındı. İşlem max 15 dk sürdü. Acısı kişiye göre değişir ama ben aman aman bir acı çekmedim. Sadece iğne girip çıkarken hissediyorsun ki o da dayanılmayacak bir şey değil. Sonuç 15 günde falan geldi. 1 gün yattım sadece ağrım oldu iğne yerlerinde. Ama iş yapamayacak halde değildim tabiki oturup kalkarken sızlıyordu sadece. Sana önerim sakın benim gibi bembeyaz kıyafetlerle gitme Steril etmek için batikonu boca ediyorlar kanama da oluyor delikten akan. Simsiyah giyin mümkünse. İlk 24 saatte oluşan delikten su/kan gelmesi durumunda acile başvur demişlerdi. 1 2 damla kanamam oldu sonra geçti. Geçmiş olsun şimdiden umarım sağ salim sağlıkla kucağınıza alırsınız

Geçmiş olsun saolun allah razı olsun yaptırırken bi sorunla karşılaştınız mı bebeğe herhangi bi tehlike yaratıyor mu

İğneyi ve hortumları geçirirken bir elinde ultrason cihazı oluyor zaten izleyerek yapılıyor işlem. Bebeğin yakınından bile geçmiyor iğneler Ben de çok korktum aniden tekme atar değer falan diye ama asla öyle bir şey yok

Saolun bilgilendirdiğiniz için kaynanam beni korkuttu ne yapıyosunuz siz bebeği düşürüyor herkese öneriyorlar kimse yapmıyor siz nie yapıyorsunuz felan gerçekten öyle bi durum mu yapan sizsiniz

Evet düşük riski var, ben de amniyosentez yaptıracaktım az daha. Ama bu sizin ikinizin çocuğu, sizin kararınız. Siz bakacaksınız o çocuğa. Eğer yaptırmaya karar verirseniz bu işlemi rutinde yapan bir doktor bulmanızı öneririm. Hatta istanbuldaysanız Zeynep Kamil Kadın Doğum hastanesi gibi bir hastanede yaptırmanızı öneririm. Özelde yaptırmayın bence. Bu tarz kadın doğum üzerine olan devlet hastanelerinde bu işlemler daha fazla yapıldığı için daha güvenli geliyor bana…

Ben adana'da yaşıyorum özeldeki doktorum çukurova balcalı hastanesine gitmemi istedi orda yapıyorlarmış bende bugün gittim hastaneye test gerçekten riskliymis doktor dedi ve ordaki doktorlar gerçekten çok ilgiliydi bana perşembe gününe randevu verdi

Aa ben de Tarsus Ben Seyhan Başkentte Mehmet Murat Işıkalan’a gittim. Bende orayla da görüş sen bilirsin. Perinatoloji bölümünde. O kadar rahatlatıyor, esprili , sakin bir doktor ki Allah bin kere razı olsun

Aa ben de Tarsus Ben Seyhan Başkentte Mehmet Murat Işıkalan’a gittim. Bende orayla da görüş sen bilirsin. Perinatoloji bölümünde. O kadar rahatlatıyor, esprili , sakin bir doktor ki Allah bin kere razı olsun
Benle ilgilenen doktor da gerçekten sizin doktorunuz gibiydi yani kendimi çok güvende hissediyordum allah her zaman iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…