Merhaba arkadaslar, belki benim durumumda olanlar vardir ve bu yorumu okur rahatlar diye yaziyorum ben cok rahatladim bugun doçent doktorla görüştüm korkulacak bisey yok dedi.. Bu testler cok güvenilir olmuyor yüzde 40 yanılma payı var dedi.. Senin değerlerine göre bu 784 kiside bir görülen bir durum, bu sende olabilirsin olmayabilirsinde Allaha kalmış bisey dedi.. Bu arada genellikle kombine teste göre yorum yapiyorlarmis.. Bazi gebelerin tum degerleri cok iyi geliyor mesela on binde bir cikiyor ama o on bininci kisi olabiliyor down sedromlu dogabiliyor cocuk dedi. Bu Allahın bileceği bir iş demek istedi.. Bir de daha cok ense kalınlığı baz alınıyor kan testlerinden herzaman yanılma payi var dedi beni cok rahatlatti.. Hepimiz bebegimizn sağlıklı sihhatli olmasini tabiki istiyoruz ama Allahtan gelenede boynumuz kıldan ince.. ileri testleri yaptrmaktan vaz gectim..amiyosentezin risklerinden bahsetti ..diger kan testleri de cok pahali o kadar para vermek istiyorsan yaptir dedi.. Allah ın verdiği can sonucta o testleri yaptirsam kötü bir sonuç ciksa dahi o benim melegim onu hersekilde anne ve babasi olarak kucaklayacagiz o yuzden testlerden vazgeçtim.. İste böyle arkadaslar..