cook tesekkur ederim. cok sevindim sizin sonuclarinizin, bebisin saglikli olmasina ❤ doktorumu degistirmek zorunda kaldim. cok iyi bi doktor buldum devlet hastanesinde. her muayenemde sanki ozel hastasiymisim gibi en az 20 dk ilgilenip her kontrolde bebisin parmagina kadar kontrol ediyor. o doktorum ikili test sonucumda riskimin cok dusuk oldugunu soyledi ama pop a ve mom degeri dusuk oldugu icin tedbir amacli beni perinatoloji bolumune sevk etti. dun oraya gittim. o doktor bayaaaa bi canimi sıktı. muayene etmeden ikili teste bakarak pop a mom degerinden oturu ilerleyen haftalarda bebegin kalbinin durabilecegini soyledi. ayrica diger doktorumun aksine kromozomsal sorun olup down sendromlu olabilecegini soyledi. diger doktorum asla boyle dememisti. daha sonra ultrasona aldi beni. 20 dk kadar 2 doktor muayene ettiler. bebek cok hareketli oldugundan goruntu bile almakta zorlandilar. bobreklere kadar kontrol ettiler bebisin. hersey normal, guzel hicbi sıkıntı yok dedi. ben sizinle mi devam edecegim dedim, sonucta yuksek riskli gebelik uzmani. yooo niyeki dedi. e kalbi durabilir ilerleyen haftalarda dediniz dedim. yok gerek yok aksi durum gorurse doktorun muayene ederken fark eder ztn o zaman gonderir dedi. simdi o begendigim doktora gidecegim. bunlari anlatacagim. dunden beri canim sıkıldı kalbi durarsa diye uzuntuden harap oldum. ben anlamadim biri risk yok derken biri tam tersini soyleyip nasil insani harap ediyorlar