• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkili test gerekli mi

Merve34aslan

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2020
179
79
48
24
3 hafta sonra ikili test yaptıracağım ama yapıp yapmama konusunda kararsizim birde bu testi nasıl yapıyorlar karından mi kan alıyorlar
Artı riskli dese korkucam acaba mi dicem hep
detaylı ultrasonda ztn belli olmuyor mu bi hastalığı olup olmadığı
eşimle akraba evliliği de değil risk yok bence off çok kararsizim 🤦‍♀️🤦‍♀️🤷‍♀️

3 hafta sonra ikili test yaptıracağım ama yapıp yapmama konusunda kararsizim birde bu testi nasıl yapıyorlar karından mi kan alıyorlar
Artı riskli dese korkucam acaba mi dicem hep
detaylı ultrasonda ztn belli olmuyor mu bi hastalığı olup olmadığı
eşimle akraba evliliği de değil risk yok bence off çok kararsizim 🤦‍♀️🤦‍♀️🤷‍♀️
Ben iki çocuğumda da yaptırmadım şahsen. Allah korusun bir sorun olsa bile aldirmayacagim için gerek duymadım. İkisi de sağlıklı çok şükür. Darısı başınıza sağ salim doğarlar İnsaAllah ☺️

Ben iki çocuğumda da yaptırmadım şahsen. Allah korusun bir sorun olsa bile aldirmayacagim için gerek duymadım. İkisi de sağlıklı çok şükür. Darısı başınıza sağ salim doğarlar İnsaAllah ☺
Inşallah canım bende aldırmayı düşünmüyorum ama insan şüpheyle de kalmak istemiyor 🤦‍♀️

Ultrasondan ense kalinligina ve burun kemigine bakiliyor normal koldan kan aliniyor. Ben yaptirdim. Aldirirsiniz aldirmazsiniz riskli ciksa sizin bileceginiz sey ama eger riskli cikarsa bunu onceden bilmek one gore arastirmalar yapmak yani hazirliksiz yakalanmamak psikolojik ve bebegin bakimi acisindan daha iyi olmaz mi?

Ben yaptırdım canım geçen hafta. ultrasonda ölçüm yapıyorlar ense kalınlığına bakıyorlar aynı gün birde kan veriyorsun risk varmı diye bakıyorlar iyiki de yaptırmıştm içim rahat etti. Sen bilirsin yaptır yada yaptırma tercih senin

Ben yaptırdım canım geçen hafta. ultrasonda ölçüm yapıyorlar ense kalınlığına bakıyorlar aynı gün birde kan veriyorsun risk varmı diye bakıyorlar iyiki de yaptırmıştm içim rahat etti. Sen bilirsin yaptır yada yaptırma tercih senin
Peki ne kadar sürüyor kaç dakika

Ultrasondan ense kalinligina ve burun kemigine bakiliyor normal koldan kan aliniyor. Ben yaptirdim. Aldirirsiniz aldirmazsiniz riskli ciksa sizin bileceginiz sey ama eger riskli cikarsa bunu onceden bilmek one gore arastirmalar yapmak yani hazirliksiz yakalanmamak psikolojik ve bebegin bakimi acisindan daha iyi olmaz mi?
Evet haklısınız ama yinede insan tereddüt ediyor 🤦‍♀️

Ben yaptırmadım. Zaten ne olursa olsun doğuracağım diyorsanız çok gerekli değil bence. Bu testler tanı koymak için değil ihtimali belirlemek için yapılıyor o yüzden az da olsa bir risk çıksa tüm hamileliği stresli geçiriyorsun ister istemez. Sonucu riskli çıkıp sağlıklı doğan çok bebek oluyor. Ben bu stresi yaşamak istemediğim için yaptırmadım açıkçası. Yine de kişinin bilinen veya ailesinde genetik bir rahatsızlık varsa yaş olarak da risk grubunduysa yaptırılmalı diye düşünüyorum

Kolunuzdan kan alıp gerekli testlere kanda bakılıyor size kalmış yapıp yaptırmamak down sendromu durumuna bakılıyor.

ben yaptırdım yaşım 34 olduğu için risk fazla çıktı .81/1 .şimdi amniyosentez öneriyorlar ama yaptırmayacağım ,Allah ne derse o olur .o işlemde sağlıklı bebek zarar görürse bunun hesabını kim verecek ,? Artık şu testleri hamilelere sunmasınlar .moral bozukluğundan başka bir şey değil .

Back