ikili test 2015 eylul anneleri

alttan yapıldığını senden duydum ilk kez. Bende yaptırdım larındannyaptılar.

SONUÇLARIN GÜZELE BENZİYOR CNM DOKTORUM BANA GAYET DETAYLI ANLATMIŞTI MOM DEĞERLERİN 2.5 ĞUN ALTINDA OLMASI GEREKİYORMUŞ ENSE KALINLIĞI 3 ÜN ÜZERİ RİSKMİŞ ZATEN RİSK DEĞERLENDİRMESİNDE DE HEPSİ DEĞERLERİN ALTINDADIR DİO GAYET GÜZEL :)

ikili test kan alınarak yapılan test. ikili test yaptırmaya gittiğinizde herhangi bir genetik hastalık taşıma ihtimali var mı diye ense kalınlığı da ölçülüyor. vaginal muayene ile neye bakıyor doktor ? mantıklı bulmadım.

Yaptırmadım, gerek duymadık.

Ben ikili test yaptirmadim ama ense kalinligi ve buruna yaptirmasaniz da bakiolar .cunku onemli.

Ense kalinligina ultrasonda bakılıyor değil mi ? Doktor tam ölçüm yapamadığı zaman yada daha sağlıklı sonuçlar almak için vajinal ultrason yapıyor. Aynı hafta da bir arkadaşım a vajinal ultrason yapıldı. bende ikili teste gittiğim zaman dr ma sordum aslında olması gereken o ama kimse yanasmiyor yine de çok gerektiğinde yapılıyor dedi.

Evet aynen öyle.. Vaginal ultrasonda daha iyi görünüyor bebek ve anne Rahmi..

kızlar 4lü testi yaptıran var mı? ben ikili test yaptırdım doktor sonuçların iyi olduğunu söyledi. 4lü test yaptır falan demedi. ayrıntılı ultrasona girmen iyi olur dedi. ayın 27sinde ayrıntılı ultrasona giricem ve tekrar doktoruma göstericem. bu sırada 4lü testin zamanı geçmiş olacak ama gerekli olsa doktor isterdi değil mi aklıma takıldı.

2 li test yaptirdim dr.digerlerine gerek görmedi yaptirmaya gerek yokki.

zaten yaptırsan da çıkan sonucun kesin sonuç olmadığını bunların sadece bir tarama testi olduğunu biliyorum. ama telafisi olacak küçük bir olumsuzluğun olma ihtimali bile beni korkutuyor o yüzden bu haldeyim.

Bazi doktorlar ikili testten sonra üçlüye yada dörtlüye gerek duymuyor.banada gerek yok dedi.ayrintiliya girecem insaallah.
sordun söyledim.tedirgin olacak birsey yok.dr gerekli görse verir zaten.bos yere zihin bulandirmaya gerek yokki.eger ikili testin iyiyse.dedigini anlamadim.telafi derken bu testler kötü cikarsa ne gibi bir telafisi oluyor degisen ne oluyor.

Son düzenleme:
merhaba 12+4 günlük gebelikte ense kalınlığı 1.6 mm Crl ise 6 cm çıktı.Kan sonucum da hcg 86 ml --- düzeltilmiş mom 2,79 pappa 0,82 ml --- düzeltilmiş mom 0,49 çıktı. Kombine risk 1/455 İkili test 1/108 Yaş riski 1/1181 Trisomy 1/10000 yazıyor ultrasonda bebek haftasıyla uyumlu çıktı sizce sorunlu olabilirmi çok tedirginim henüz doktorumla görüşmedim yardımcı olursanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…