- 27 Ocak 2011
- 1.989
- 1.672
- 33
-
- Konu Sahibi missladybird
alttan yapıldığını senden duydum ilk kez. Bende yaptırdım larındannyaptılar.Hanımlar ikili test le ilgili bir sorum olacak normal de bugun du ama yarın a kaldı. Yarın gidicem Allah nasip ederse. Ikili tarama için kimi taramanin alttan yapıldığını ve daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Kimi de normal karindan bakildigini söylüyor. Çok merak içindeyim hiç taraması alttan yapılan var mı ?
Bir kaç kişiden duydum hatta bizzat alttan yapilanlardan da merak ettimalttan yapıldığını senden duydum ilk kez. Bende yaptırdım larındannyaptılar.
arkadaslar benimde bi sorum olucak ? ikili test sonuclarını aldım doktora sordum devlete pek anlayabileceğim bi şekilde konusmadıanlayanlar bana yardımcı olabilirmi ?
Test Sonuclar MoM
PAP-A 585.10 ng/ml 1,69
hCG(T1) 132516.0 IU/I 1,48
NT 1.7 mm 1,63
Risk değerlendirmesi(doğumda)
Down Sendromu 1:3840
Sadece yaş 1:1520
Trisomi 18/13 1:99000
Düşük Risk
Down sendromu riski tarama cutoff değerinin ALTINDA'dır.
Düşük Risk
Trisomi 18 riski tarama cutoff değerinin altındadır.
Ense kalinligina ultrasonda bakılıyor değil mi ? Doktor tam ölçüm yapamadığı zaman yada daha sağlıklı sonuçlar almak için vajinal ultrason yapıyor. Aynı hafta da bir arkadaşım a vajinal ultrason yapıldı. bende ikili teste gittiğim zaman dr ma sordum aslında olması gereken o ama kimse yanasmiyor yine de çok gerektiğinde yapılıyor dedi.ikili test kan alınarak yapılan test. ikili test yaptırmaya gittiğinizde herhangi bir genetik hastalık taşıma ihtimali var mı diye ense kalınlığı da ölçülüyor. vaginal muayene ile neye bakıyor doktor ? mantıklı bulmadım.
Ense kalinligina ultrasonda bakılıyor değil mi ? Doktor tam ölçüm yapamadığı zaman yada daha sağlıklı sonuçlar almak için vajinal ultrason yapıyor. Aynı hafta da bir arkadaşım a vajinal ultrason yapıldı. bende ikili teste gittiğim zaman dr ma sordum aslında olması gereken o ama kimse yanasmiyor yine de çok gerektiğinde yapılıyor dedi.
2 li test yaptirdim dr.digerlerine gerek görmedi yaptirmaya gerek yokki.kızlar 4lü testi yaptıran var mı? ben ikili test yaptırdım doktor sonuçların iyi olduğunu söyledi. 4lü test yaptır falan demedi. ayrıntılı ultrasona girmen iyi olur dedi. ayın 27sinde ayrıntılı ultrasona giricem ve tekrar doktoruma göstericem. bu sırada 4lü testin zamanı geçmiş olacak ama gerekli olsa doktor isterdi değil mi aklıma takıldı.
Bazi doktorlar ikili testten sonra üçlüye yada dörtlüye gerek duymuyor.banada gerek yok dedi.ayrintiliya girecem insaallah.zaten yaptırsan da çıkan sonucun kesin sonuç olmadığını bunların sadece bir tarama testi olduğunu biliyorum. ama telafisi olacak küçük bir olumsuzluğun olma ihtimali bile beni korkutuyor o yüzden bu haldeyim.