Arkadaslar ben 35 yaş 14+2 hamileyim ikili tarama testim riskli çıktı sonuçlar papp-a=2224 mom=1,75. T-hcg =139,8. Mom=2,24. Nt= 1,9. Mom=1,03 down sendromu risk 1:1330. Sadece yaş. =1:388. Biyokimyasal risk 1:324. Dr down sendromlu olsa bile aldirirmisin doğum yapar mısın bunun kararını ver diğer testleri ona gore yaparız dedi eşim ve ben cok kötü olduk ne yapabiliriz bilmiyorum cok üzüldük yardım edin lütfen böyle yaşayan varmi
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ikili tarama testim yüksek çıktı
- Konu Sahibi drybyck
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 14 Kasım 2014
- 2.519
- 4.212
- 333
yaşamadım ama ben de şuan 37 yaşındayım. eğer nasip olurda hamile kalırsam aynı durumu bende yaşayabilirim. bildiğim kadarıyla 35 yaşın üstünde risk yüksek çıkıyor ve doktorlar amniyosentez öneriyor. ayrıca bana çok da yüksek gelmedi. ileri yaşta birkaç arkadaşım doğum yaptı. hiçbiri de amniyosentez yaptırmadı. amniyosentezin de bebek açısından da 200 de bir risk barındırdığını unutmamak gerek. bebeğini sağlıcakla kucağına alman dileğiyle...
- 14 Kasım 2014
- 2.519
- 4.212
- 333
İkili testte sınır değer 1/250'dir..."İkili test"de (double test) her iki biyokimyasal değer bilgisayar programında değerlendirilir ve ortaya bir risk oranı çıkar. Risk oranının 1/250’nin üzerinde olması durumunda test pozitiftir, yani down sendromu açısından riskli gruba giren hastanın ileri tetkiki gerektirir.
-alıntıdır-
-alıntıdır-
Arkadaslar ben 35 yaş 14+2 hamileyim ikili tarama testim riskli çıktı sonuçlar papp-a=2224 mom=1,75. T-hcg =139,8. Mom=2,24. Nt= 1,9. Mom=1,03 down sendromu risk 1:1330. Sadece yaş. =1:388. Biyokimyasal risk 1:324. Dr down sendromlu olsa bile aldirirmisin doğum yapar mısın bunun kararını ver diğer testleri ona gore yaparız dedi eşim ve ben cok kötü olduk ne yapabiliriz bilmiyorum cok üzüldük yardım edin lütfen böyle yaşayan varmi
ben de yaptırmayacaktım aslında ama dr ense kalınlığı var deyince içime korku çöktü ne yapacağımı bilemedim ve testi yaptırdım..test sonucu 1/40 çıktı..ne kadar yüksek düşün...almanya ve amerikada yapılan testler var 14.haftadan sonra anne kanından bebeğe ait DNA ya bakılıyor ve /99 kesin sonuç veriyor...3lü ve 4lünün üstünde ancak biraz maliyetli biz 1800 tl ye yaptırdık.Bu kasım ayı nasıl geçti bir ben bilirim bir Allah ama ben ne olursa olsun aldırmam demiştim ama bir taraftan da bir anda dünya silindi gözümden.Neyseki sonuç çok şükür iyi geldi..Yine de hepimiz Allah a emanetiz.Allah tan başka kimse o bebeği bilemez moralini bozma pozitif düşün.o kadar çok insan var ki senin bebeğin sakat doğmaz doğsa bile ölür denilen ama sapasağlam doğan bunları düşün.Ayrıca Rabbime saığın kaderinde varsa sağlıklı doğsa bile sonradan hastalık geçirir kaza geçirir sakat kalır.Allah kimseye yazmasın..2li 3lü 4lü hatta amniyosentez bile yaptırıp sağlıksız çıkan ama sağıklı doğan bebek bile okudum bu forumda Allah dua et.Bu testler (amniyosentez hariç) hep olasılık testleri yani kesin değil.Sağlıklı dese de kesin değil sağlıksız dese de.Allah ın izniyle bebeğinin bir şeyi yoktur sağlıklıdır bebecik.Kısacası pozitif düşün dua et ve korkma eminim seninki de sağlıklıdır inşallah..
- 4 Aralık 2014
- 159
- 62
- 123
- 44
canım korkma hiç birşey olmaz ultrasyon bulgusu yoksa yani ense kalınlığı falan benim ilk çocuğumda 73de 1 çıktı o zaman çok ağladım yaşım 29 du amiyo sıvısı verdim temiz çıktı ikinci çocuğumda yaşım 34 oldu ikili test riski 50 de 1 çıktı amiyo sıvısı verdim temiz çıktı şükür ilk çocuğum 4 buçuk yaşında ama ikinci bebeğimi 28 haftasında kordon dolanması yüzünden kaybettim yiyecek ekmeği içecek suyu yokmuş .ikili test için korkma üzülme kafaya takma benim yaptığım hataları yapma içim rahat etmesini istiyorsan sıvı ver ama korkma temiz çıkar allah yardımcımız olsunArkadaslar ben 35 yaş 14+2 hamileyim ikili tarama testim riskli çıktı sonuçlar papp-a=2224 mom=1,75. T-hcg =139,8. Mom=2,24. Nt= 1,9. Mom=1,03 down sendromu risk 1:1330. Sadece yaş. =1:388. Biyokimyasal risk 1:324. Dr down sendromlu olsa bile aldirirmisin doğum yapar mısın bunun kararını ver diğer testleri ona gore yaparız dedi eşim ve ben cok kötü olduk ne yapabiliriz bilmiyorum cok üzüldük yardım edin lütfen böyle yaşayan varmi
Herkese Merhaba...
Şu anda 14 haftalık hamileyim. 12. Haftada ikili tarama yaptırdım. risk 1/112, NT 1,1 çıktı.Doktor riskin yüksek olduğunu söyledi.
Daha sonra ultrasonda ise NT 2,0 çıktı ve duktuz venozusta ters a dalgaları tespit edildi.
Çok üzülüyorum. Ne yapabilirim bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
(((Bütün anneler ve Bebekleri sağlıklı ve mutlu olsun)))
Şu anda 14 haftalık hamileyim. 12. Haftada ikili tarama yaptırdım. risk 1/112, NT 1,1 çıktı.Doktor riskin yüksek olduğunu söyledi.
Daha sonra ultrasonda ise NT 2,0 çıktı ve duktuz venozusta ters a dalgaları tespit edildi.
Çok üzülüyorum. Ne yapabilirim bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
(((Bütün anneler ve Bebekleri sağlıklı ve mutlu olsun)))