• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikili tarama testim riskli çıkti:((

siyahzambak35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2015
100
159
53
:KK42::silah:Merhabalar hanimlar bir kac yere yazdim kimse cevap yazmadı bari konu acayim belki bilen birilerinin dikkatini ceker lutfen bi bakiverin dostlar :((
PAPP_A 404.0 ng ml
T_hCG. 158.9 ıu ml
NT. 1.5 mm
NB. Mevcut

Daum sendromu. 1.144
Sadece yaş. 1.48
Trizomi.18/13 1.5080

Biyokimyasal risk =1.15
Bu sonuçlar icin bilgisi olanınız varsa yardimci olabilir mi cok sıtresli hamilelik yaşıyorum

Down sendromu riski yasına bakılarak riskli ama kan sonucun eklenince ki bu yüzden adı ikili tarama iki veri bir bütün değerlendiriliyor 1.144 de 1 ihtimal şeklinde anladım
Down sendromunda ense kalınlığı 2.00 mm ve üzeri oluyor sende 1.50 mm anladığım kadarıyla risk aşırı değil ama trizomi hakkında bi bilgim yok

Aynı şeyleri yaşadım. 30 yaşını geçince yaştan dolayı 2'li ve 3'lü tarama yüksek çıktı. Sürekli ağladım hamileliğimin tadını çıkaramadım. Şimdiki aklım olsa asla takmazdım. Takılmayın bunlara tadını çıkarın

Kafaya takmıyayım diyorum ama hep aklımın bir köşesinde duruyor . gittiğim özel doktor ben istemeden tahlil yaptirdi. Tam açıklama yapmadan ben rutin kontrol zanettim ama ikili taramaymış sonrasinda doktoruma ben istemiyordum boyle bir tahlil neden yaptınız diye geveleyip durdu para tuzağı resmen aklım allak bullak arkadaşlar . Allahin izniyle doguracam ama sıtres beni yedi bitirdi yotumlariniz icin tesekkur ederim Allah razi olsun

Down sendromu riski yasına bakılarak riskli ama kan sonucun eklenince ki bu yüzden adı ikili tarama iki veri bir bütün değerlendiriliyor 1.144 de 1 ihtimal şeklinde anladım
Down sendromunda ense kalınlığı 2.00 mm ve üzeri oluyor sende 1.50 mm anladığım kadarıyla risk aşırı değil ama trizomi hakkında bi bilgim yok

Aynı şeyleri yaşadım. 30 yaşını geçince yaştan dolayı 2'li ve 3'lü tarama yüksek çıktı. Sürekli ağladım hamileliğimin tadını çıkaramadım. Şimdiki aklım olsa asla takmazdım. Takılmayın bunlara tadını çıkarın
Bu şekilde riskli tarama yasayam sagliklik bebek doğuran annelerin varlığı beni rahatlatiyor teşekkür ederim

Doktorunuz içinizi rahatlatacak bir açıklama yapmadı mı?
Farklı bir yerde testi yorumlatmanızı öneririm.
Benim bildiğim kadarıyla çok da kötü görünmüyor.
Kaldı ki bu testlerin kesin bilgi vermediği herkesçe bilinen bişey.
Yine kötü bir yorum duyarsanız, harmony test var istanbulda bikaç yer yapıyor, ondan yaptırıp içinizi rahat ettirebilirsiniz.

:KK42::silah:Merhabalar hanimlar bir kac yere yazdim kimse cevap yazmadı bari konu acayim belki bilen birilerinin dikkatini ceker lutfen bi bakiverin dostlar :KK43:(
PAPP_A 404.0 ng ml
T_hCG. 158.9 ıu ml
NT. 1.5 mm
NB. Mevcut

Daum sendromu. 1.144
Sadece yaş. 1.48
Trizomi.18/13 1.5080

Biyokimyasal risk =1.15
Bu sonuçlar icin bilgisi olanınız varsa yardimci olabilir mi cok sıtresli hamilelik yaşıyorum
1144 riskli ddgil.250 ve alti risklidir.benim 1025 cikmisti ve drum boyle soylemisti.cocugum da saglikli.bence drunla konus bosuna takiyosun

Doktorunuz içinizi rahatlatacak bir açıklama yapmadı mı?
Farklı bir yerde testi yorumlatmanızı öneririm.
Benim bildiğim kadarıyla çok da kötü görünmüyor.
Kaldı ki bu testlerin kesin bilgi vermediği herkesçe bilinen bişey.
Yine kötü bir yorum duyarsanız, harmony test var istanbulda bikaç yer yapıyor, ondan yaptırıp içinizi rahat ettirebilirsiniz.

Doktorum beni bir prof arkadaşına yönlendirdi gitmedim. Sırf para tuzağı bilirsiniz işte ...
Zaten tarama testlerini istemediğimi kendisine soyledim hatta bir takim kağitlar imzaladim ona rağmen yaptigi tarama testi beni şaşırtti rutin tahlil zannetmistim 150 tl odeyip tahlil icin ankaradaki bir laboratuar a yapılmış tahlillerim bilseydim bana tarama testi oldugunu söyleseydi asla kabul etmezdim:(

1144 riskli ddgil.250 ve alti risklidir.benim 1025 cikmisti ve drum boyle soylemisti.cocugum da saglikli.bence drunla konus bosuna takiyosun

Masallah subhanallah bebeginiz sağlikli doğmuş Allah bağışlasın insallah dediğiniz gibi benimde bebegim saglikli dogar içimi rahatlattınız Allah razi olsun.doktorum biraz aksi ve kaprisli biri yaşadığım yerde guvenilir doktor pek bulunmuyor ben doktorumla ters düşmek istemiyorum o yuzden bu konu hakkinda prof arkadaşına yönlendirdi beni gitmedim biraz bozuldu çaktirmiyor hamilelik takibimi cok guzel yapiyor dakikalarca ultasyon muayenesi yapiyor detayli olarak

Doktorum beni bir prof arkadaşına yönlendirdi gitmedim. Sırf para tuzağı bilirsiniz işte ...

çok saçma yaklaşım o zaman hiç doktora gitmeseydiniz evinizde kendiniz doğursaydınız
ya önemli bir şey varsa o da uzman diye yönlendirdiyse

:KK42::silah:Merhabalar hanimlar bir kac yere yazdim kimse cevap yazmadı bari konu acayim belki bilen birilerinin dikkatini ceker lutfen bi bakiverin dostlar :KK43:(
PAPP_A 404.0 ng ml
T_hCG. 158.9 ıu ml
NT. 1.5 mm
NB. Mevcut

Daum sendromu. 1.144
Sadece yaş. 1.48
Trizomi.18/13 1.5080

Biyokimyasal risk =1.15
Bebeğin ense kalığı normal burun kemiği de oluşmuş. Yazdığın riskleri tam anlamadım. 1/2334 gibi ya da 1:2334 gibi bir değer olması lazım noktalı bir değer değil. Değerini tekrar yazarsan yorumlayabilirim yada sonuç kağıdının fotosunu koyabilirsin.

20170324_224257-1.jpg
ilginiz için cok tesekkur ederim biraz silik cikmiş ama umarim okuyabilirsiniz Allah razi olsun sizden cevap bekliyorum heyecanla

Bebeğin ense kalığı normal burun kemiği de oluşmuş. Yazdığın riskleri tam anlamadım. 1/2334 gibi ya da 1:2334 gibi bir değer olması lazım noktalı bir değer değil. Değerini tekrar yazarsan yorumlayabilirim yada sonuç kağıdının fotosunu koyabilirsin.

PAPP_A 404.0 ng ml
T_hCG. 158.9 ıu ml
NT. 1.5 mm
NB. Mevcut

Daum sendromu. 1.144
Sadece yaş. 1.48
Trizomi.18/13 1.5080

Biyokimyasal risk =1.15
riski diyemeyiz ki benim 998 çıkmıştı dr norma demişti. neden strese giriyorsun anlamadım.

Kafaya takmıyayım diyorum ama hep aklımın bir köşesinde duruyor . gittiğim özel doktor ben istemeden tahlil yaptirdi. Tam açıklama yapmadan ben rutin kontrol zanettim ama ikili taramaymış sonrasinda doktoruma ben istemiyordum boyle bir tahlil neden yaptınız diye geveleyip durdu para tuzağı resmen aklım allak bullak arkadaşlar . Allahin izniyle doguracam ama sıtres beni yedi bitirdi yotumlariniz icin tesekkur ederim Allah razi olsun
bak sana ne anlatıcam. çok yakın arkadaşıma dr down sendromlu istersenzi alalım dedi amniyo bile yaptırdı düşün. doktorlar down sendromlu alalım dedi kız doğurucam dedi. ben ne olursa kabulum dedi hiç stres yapmadı gayet rahatt bir kızı vardı 7 yaşında. bakarım dedi tek sağlıklı olsun. kız doğum yaptı herkes orda bende ordaydım ve doğum oldu bebek normal. şimdi 1 yaşında cin gibi erkek. benim kız kardeşim 32 yaşında down sendromlu inan normal kızlardan daha çok işini grüyor yemek çamaşır ütü. seni strese sokacak hiçbir durum yok. 2 oğlum var ikisinde de yaptırmadım o testi.. Rabbimden gelene şükürler olsun her zmaan. tevekkül et dua et sakın ha ya hastaysa diye düşünme. down sendromu bir hastalık değil kromozom fazlalığıdır bunu da unutma.

Back