• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikili tarama testi

asturk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2025
8
1
1
36
İkili tarama kan testi sonuçlarım ekteki gibi çıktı. Bilgisi olup değerlendirebilecek olan var mı. Yüksek riskli gebelik denildi buna göre.

Eklentiler

• 1000057284.jpg
    1000057284.jpg
    48,4 KB · Görüntüleme: 59
Doktorunuz mu dedi riskli olduğunu? Bi de bunun raporlanmış halini aldınız mı hastanenizden?

Evet beni perinatoloji bölümüne gönderdi pazartesi günü gideceğim. Yaşım 36 ve hipertroidi için ilaç kullanıyorum. Hangi sebepten gönderildim tam olarak bilemedim. Değerlerim kötümü anlamadımda

Şimdi bu kan tahlili bir şey ifade etmez doktora grafik sonuçlar düşmüştür orda tiroid olduğu için risk falan görmüştur korkulacak bı durum yok aslında o yüzden sonucuna perinatoloji baksın demiştir, ense kalınlığı falan ölçülmüştür söyledi mi doktor burun kemiği var yok dedi mi bütün sonuçlardan istatistik cakariyorlar bir şey vermez işte yüzdelik oran verir hastalık taşıma anomali riski bilmem kaçta bir demektir kesinlik ifade etmiyor olasılık veriyor, raporu isterseniz verirdi bilmediğinizden atlamissiniz çok problem değil perinatoloji açıklar bakar

grafik sekli olması lazım yorumlamak için. o da direkt doktorunuza gitmistir

Şimdi bu kan tahlili bir şey ifade etmez doktora grafik sonuçlar düşmüştür orda tiroid olduğu için risk falan görmüştur korkulacak bı durum yok aslında o yüzden sonucuna perinatoloji baksın demiştir, ense kalınlığı falan ölçülmüştür söyledi mi doktor burun kemiği var yok dedi mi bütün sonuçlardan istatistik cakariyorlar bir şey vermez işte yüzdelik oran verir hastalık taşıma anomali riski bilmem kaçta bir demektir kesinlik ifade etmiyor olasılık veriyor, raporu isterseniz verirdi bilmediğinizden atlamissiniz çok problem değil perinatoloji açıklar bakar
Çok teşekkür ederim. Gittiğimde hepsini soracağım. İnsanın aklına takılıyor tabi yüksek riskli görülünce. Hayırlısı olsun bilgi için çok sağolun tekrardan.

İkili tarama için grafiğim şu şekilde ulaştı elime. Buna benzer bir sonuç alıp bebeğine bir sorun olmayan çıktı mı.

bu zaten bir tarama testi kesin tanı değil hamileliğin devamını rahat girmek isterseniz doktorunuz fetal DNA veya cvs önermiştir bütçeniz varsa yaptırabilirsiniz

bu zaten bir tarama testi kesin tanı değil hamileliğin devamını rahat girmek isterseniz doktorunuz fetal DNA veya cvs önermiştir bütçeniz varsa yaptırabilirsiniz
Bugün fetal dna yaptırıyorum. Umarım iyi çıkar. Ben benzer test sonucu olan var mı acaba diye merak etmiştim. Cevap için çok teşekkürler.

Back