Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Fetal dna nasıl bişey doktorum fetal dnadan bahsetmedi . Ne kadar ücreti mesela , ne farkı var ikili tarama testinden ? Siz ne yaptnzYüzdelik vermiyor ikili test, olasılık veriyor. Yani 1:700 diyor mesela, sizinle aynı değerlere sahip 700 anneden 1'i sendromlu çocuk doğurmuş demek oluyor. Riski düşük çıkıp yine sendromlu bebek doğuranlar da var yüksek çıkıp sağlıklı bebek doğuranlar da, tanı testi değil çünkü. Bütçe ayırırım, içim de rahat etsin isterim derseniz fetal dna daha iyi tabii.
Ben ikili yaptırdım, risk çıksaydı fetal yaptıracaktım. Fetal test %99 doğruluk payına sahip, ikili testte bu oran yanlış hatırlamıyorsam 70'lerdeydi. Dolar bazında oluyor ödeme birkaç ay önce 15-18 bin civarlarındaydı ama Eskişehir Osmangazi üniversitesi Hastanesi'nde 400 TL gibi bi fiyata da yaptırabiliyorsunuz sanırım öyle okudum geçen gün burada, daha az hastalığa bakılıyormuş amaFetal dna nasıl bişey doktorum fetal dnadan bahsetmedi . Ne kadar ücreti mesela , ne farkı var ikili tarama testinden ? Siz ne yaptnz
Ha anladım . Herşey para yaniiBen ikili yaptırdım, risk çıksaydı fetal yaptıracaktım. Fetal test %99 doğruluk payına sahip, ikili testte bu oran yanlış hatırlamıyorsam 70'lerdeydi. Dolar bazında oluyor ödeme birkaç ay önce 15-18 bin civarlarındaydı ama Eskişehir Osmangazi üniversitesi Hastanesi'nde 400 TL gibi bi fiyata da yaptırabiliyorsunuz sanırım öyle okudum geçen gün burada, daha az hastalığa bakılıyormuş ama
Maalesef. Keşke ikiliyi çıkarıp fetali ekleseler devlette yapılabilecek testler arasınaHa anladım . Herşey para yanii
Keskee. Ama mümkün değil . Siz de ikili yaptrdniz sonuc ne çıktı acaaba Bu arada kaç aylık hamilesinizMaalesef. Keşke ikiliyi çıkarıp fetali ekleseler devlette yapılabilecek testler arasına
Trizomi 13(patau sendromu), Trizomi 18(edwards sendromu), Trizomi 21(down sendromu) hastalıklarının taraması yapılıyor. Sonuç bir grafik olarak çıkıyor ve orda hastalıkların olma olasılıkları yazıyor. 11-14.haftalar arasında yapılıyor. Benim 12.haftanın içindeyken yapılmıştı ve down sendromu riskli çıkmıştı. Gebelik sonlandırma düşüncem olmadığı için ileri tanı testlerini yaptırmadım. Çok şükür kızım sağlıklı doğdu. İkili testin güvenirliği için hekimler farklı şeyler söylüyorlar. Biri %90 biri %60 doğru diyor. Sonuç olarak bu bir tarama testi kesin var veya yok diyemez.İkili tarama testi neden yapılır sonuç % kaç çıkarsa pozitif yani down sendromu riski olmuş olur ? Detayli bilgi verebilen , daha önce yaptırmış olan varmı ? Kaçıncı haftada yaptırdınız