İKİLİ TARAMA TESTİ SONUCU

gizemefehakan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
3
0
1
32
merhaba ben 24 yasındayım ve 12 haftada 2 li test yaptırdım ultrason muayenemde hersey normal cıktı 2 li teste doktor bakınca düşük risk var dedi fakülteyede sormam gerektiğini söyledi sizce sonuclaım nasıl

PAPP-A 231.1 MOM 0.38
T-HCG 132.2 MOM 1.87
NT 2.30 MOM 1.41

RİSK DEGERLENDİRMESİ

DOWN SENDORMU RİSK 1:253 SINIR DEGER 1:250
SADECE YAŞ 1:1390

TRİSOMİ18/13 1:11300 SINIR DEGER 1:101

DOWN SENDROM RİSKİ CUTOFF DEGERİNİN ALTINDADIR.
DOWN SENDROM İÇİN BİYOKİMYASAL RİSK :1.98

TRİSOMİ 18/13 RİSKİ CUTOFF DEGERİNİN ALTINDADIR

SİZCE SONUCLARIM NASIL ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM .

anladığım kadarıyla risk düşük olması bir sorun olacağı anlamına gelmiyor ama doktorun fakülteye git dediysen sakın atlama derim.

merhaba benim de ikili test: 1/563 çıktı biyokimyasal risk: 1,59 doktorum normal dedi . ama başka doktor riskli dedi 4'lü istedi yorum yapacak olan var mı

Arkadaslar yardım edermisiniz. İkili tarama sonucum şu şekilde papp-a 1.35 serbest beta HCg değerim ise 16.4 başka birşey yazmıyor doktorum u yarın arayabilir im .açıkçası korkuyorum değer kaç bu sonuç kötü mü yardım edermisiniz .

Arkadaşlar bu tarama testlerinin hiçbirisine itibar etmeyin. Benim hamileliğimi berbat ettiler acabalarla 9 ay geçirdim. İkili taramada biyokimyasal riskim 1/ 100 cıktı yani yüksek risk grubundaydım. Dünyam başıma yıkıldı resmen. Amniyosentez önerdiler. Reddettim. Ben bu çocugu cok istedim. Amniyosentez yaptırarak riske atamazdım. Ama 9 ay da bu belirsizlikle geçiremezdim. Düzen laboratuarında nipt test yaptırdım 2 haftada sınuçlanmıstı ve risk görülmedi. Ama yine de 9 ay boyunca her gün düşündüm cok agladım acabalarla bebeğimi de üzdüm. Sonuçta sağlıklı bir kızım var rabbime çok şükür. Eğer sonuç ne olursa olsun ben yavruma kıyamam diyorsanız hiçbir tarama testini yaptırmayın. Rabbim bir daha hamilelik nasip ederse ben asla yaptırmayı düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…