• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkili tarama testi sonucu

peln19

Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2021
33
7
16
31
2li tarama testi yaptırdım ikiz gebelik mevcut olduğu için testin başarısı azalıyormuş.Doktorum perinatolojiye ve nıpt testi önerdi.İçimi korkular sardı.Tanı değil tarama testi içime şüphe düşürmeli miyim acaba ?Yorumlayabilecek biri var mı aranızda ?

Eklentiler

• 61AB24EA-3621-48D4-A349-507EECD0AEB4.jpeg
    61AB24EA-3621-48D4-A349-507EECD0AEB4.jpeg
    103,9 KB · Görüntüleme: 77
  • 88C4FCB3-BA8C-40A8-81F6-F95C004681DF.jpeg
    88C4FCB3-BA8C-40A8-81F6-F95C004681DF.jpeg
    22,2 KB · Görüntüleme: 68
Bu test benimde ilk gebeliğimi burnumdan getirmişti. Adını duyunca panik oluyorum. Bu gebeligimde yaptırmayacagım dedim doktorum da kesin sonuc vermiyor zaten siz nasıl isterseniz dedi. Sizinki ikiz gebelil olduğu için zaten riskli gebelik olarak geçiyor imkanınız varsa maddi olarak yaptırın bence nipt testini.
Birde burun kemiğine bilinmiyor yazılmış bir doktorun dedigine göre "bilinmiyor" yazıyorsa doktor bakmamış demekmis.
11-14 hafta arası ense kalınlığı+ burun kemiğine bakılması gerekiyor bunlarda da risk görülürse o zaman amniosentez veya nipt öneriliyor.

Bu test benimde ilk gebeliğimi burnumdan getirmişti. Adını duyunca panik oluyorum. Bu gebeligimde yaptırmayacagım dedim doktorum da kesin sonuc vermiyor zaten siz nasıl isterseniz dedi. Sizinki ikiz gebelil olduğu için zaten riskli gebelik olarak geçiyor imkanınız varsa maddi olarak yaptırın bence nipt testini.
Birde burun kemiğine bilinmiyor yazılmış bir doktorun dedigine göre "bilinmiyor" yazıyorsa doktor bakmamış demekmis.
11-14 hafta arası ense kalınlığı+ burun kemiğine bakılması gerekiyor bunlarda da risk görülürse o zaman amniosentez veya nipt öneriliyor.
Bir perinatolojiye gidip acilen yaptırmam lazım nıpt testini 😞 teşekkür ederim yorumunuz için

Back
X