Dün ikili tarama testim riskli çıktı .pappa değerim düşük ( 0,535 ) kombine trisomy 1/615 çıktı . Doktor orta risklisin papp değerin düşük olduğu için risk taşıyorsun üçlü tarama yapamam amniosentez öneriyorum dedi .Ağlayarak başka doktora gittim o da riskin çok Yüksek buna orta risk diyemem fetal DNA ya da amniosentez olmanı öneririm olmak istemezsen normal gebelik takibi yaparız çocuk nasıl doğarsa kabul etmiş olursun dedi . Riski gebelik bölümünden randevu alıp amniosentez için evrakları imzaladım önce , ayrıntılı utrasyona baktılar bebeğin kalbi , kafası midesi vs incelendi . Doktor gebelik sürecim hesaplanamadıgı için risk grubunda olduğumu söyledi ( hamileyken regl olduğum için kaç haftalık olduğumu her doktor farklı söylüyor) doktor utrasyonda bir şey görmediğini söyledi . İçim biraz olsun rahatladı . Amniosentez için gün verdiler . Eve geldim ama kafam çok karışık yaptırmalı mıyım hangi doktora inanmalıyım ? İkilisi kötü üçlü testi iyi dörtlü testi kötü çıkan ama sağlıklı doğan birini duydum . İkili taraması iyi çıkan ama bebek doğduğunda x kromozom bozukluğu olan birisi ile de konuştum . . Amniosentez yaptırıp üçlü ve dörtlü tarama testi yaptırmaya gerek olmadığını düşünüyorum . Tekrar aynı stresi yaşayıp üzülmekteyse bir kez amniosentez olmayı tercih ederim . Siz ne düşünüyorsunuz