İki yüzlü bebek doğdu

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Avustralya'da genç anne Renee Young Anneler Günü'nde iki yüzlü kız bebek dünyaya getirdi.

Renee Young ve Simon Howie çiftinin bebekleri 6 hafta erken doğdu. Sancıları sıklaşınca acil olarak sezaryene alınan genç annenin Hope ve Faith adlarını verdiği kızları tek bedende, ancak iki yüzlü ve iki beyinli olarak doğdu.

Doktorlar, bugüne kadar karşılaşılmadık şekilde doğan ikiz kızların tüm organlarının tek ve aynı vücutta olduğunu sadece yüzleri ve beyinlerinin ayrı olduğunu açıkladılar.

İki beyin ve iki yüzle doğan ikiz bebeklerin beyin kökleri de tek ve dolayısıyla ayrılmalarını olanaksız kılıyor.
Genç anne Renee iki yüzlü kızları Faith ve Hope’u çok sevdiğini onları yaşatmak için elinden geleni yapacağını söylerken doktorlar iki yüzlü iki beyinli tek bedenli ikizlerin yaşama şansını “kritik” olarak değerlendiriyor. ( Posta.com.tr )

Allah yardımcısı olsun miniklerin ve annenin.Ne zor bir durum.Bizim bu hale gelmemize sebep olan radyasyonlu,GDO'lu gıdaları üretenler,virüsler üretip zorla ilaçlarını satın aldıranlar, milyon dolarları kazanıp rahatça otursunlar.

çok ilginç gerçekten, Hope ve Faith isimlerini koymalarıda manidar, hayatın acı bi şakası

Bunlarin yani sira aslinda dogada bu anne düsük yapmasi gerekiyordu. Ancak gelismis tipten dolayi böyle olaylar oluyor iste.
Mücize demiyecem cünkü sadece yasamak önemli kanimca. Yasam kalitesi asil önemli olan. Bu çoçuklarin yasam kaliteleri kanimca sifir olur?
Gerçekten çok yazik ve üzücü bir durum

böyle bi mucizeyi yaratan Rabbim yaşamasını da mucizevi bi şekilde gerçekleştirebilir biz onu sorgulayamayız
gerçekten mucizevi bi durum söyleyecek bişi bulamadım

böyle bi mucizeyi yaratan Rabbim yaşamasını da mucizevi bi şekilde gerçekleştirebilir biz onu sorgulayamayız
gerçekten mucizevi bi durum söyleyecek bişi bulamadım

Herkezin düsüncesi, felsefesi, dini kendine tabi fakat ben dindar degilim. Ondan dolayi ben mesela bu durumu mücize olarak göremiyorum.
Daha çok doganin hatasi olarak görüyorum. Laflarim çok kati farkindayim ama benim gözümde bir gerçek. Keske o bebekler hiç dogmasaydi.
Bu hayatta onlarin yasayacagi aci, o annesinin yasayacagi acinin tarifi olmaz. O bebeklerin kendine ait vücüdlari bile yok. Asil bana sorarsan korkunç bir tablo.

Tabiki sen baska acidan bakarak kendine göre hakli olabilirsin. Dedigim gibi, herkezin fikri kendine tabiki.

farkında mısınız bilmiyorum ama ben sizin ne dininize yada dinsizliğinize yada düşüncenize hiç bi şekilde bi laf söylemedim sadece biz yargılayamayız dedim
evet onlar bi acı çekecek anne ayrı bi acı çekecek zaten bu dünyada yaşamamızın nedeni de bu zorluklar karşısında neler yaptıklarımızdır
ben burda size dünyanın amacını da anlatamam ne olduğunu.
ne diyim umarım bi gün siz de gerçeği görürsünüz

Farkindamisiniz ben sizin düsüncelerinize karsi hiç saygisizlik yapmadim, küfür etmedim fakat sizde hemen bir alinganlik oldu.
Ben size "umarim bir gün dogruyu görürüsünüz" deseydim, kendinizi nasil hisederdiniz? Sizin dini hasasiyetleriniz varda, benimki yokmu? Yoksa sizinki dahami üstün sirf bir varliga inandiginiz için?

Zaten ben sizden dini ders almak felan amacim degil. Yani ne demek "ben burda size dunyanin amacini anlatmam".
Sanki tüm dogrulari sadece siz biliyormusunuz gibi.

Yahu gerçekten iki farkli düsünen insanlar seviyeli bir sekilde tartisip, konusamicakmi artik? Üstelik nickiniz "sosyolog". Harbiden o bölümü okumusaniz, sizden böyle bir yorumu beklemezdim.

Ha bu arada bu benim son mesajimdir. Dini konular yasaktir ve üstelik daha fazla polemige girmek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…