Iki üniversite arasında kaldım, yardım eder misiniz?

Medipol pahali ama ya ama durumunuz iyiyse medipol olsun. O konusanlar gerizekaliymis asil medipolun de adi var. Kavacik beykoz taraginda falan mi oturuyosun

Iki seçeneğim var. 1.si, evime 15 dakika uzaklıkta olan ve imkanları iyi olan medipol universitesi, 2.si, evime cok uzakta olan, uc tane arabayla gidebildigim ve imkanlari medipol kadar iyi olmayan cerrahpasa tip fakultesi. Iki yillik bir bolum okuyacagim ve medipol universitesine %50 burslu tutuyor.
Seçim yapamıyorum. Annem, anneannem falan hepsi medipol diyor. Hem yakın hem de hastanesi olduğu için. Ama komşularin hakaret derecesine gelen yorumları var. Koskoca cerrahpasa varken özel üniversiteye mi gideceksin, cerrahpasanin adi var, biri sorduğunda cerrahpasa demek var diye. Çok arada kaldım. Gerçekten cerrahpasanin yadsinamayacak bir adi var ama yol cok uzak ve pek içime sinmedi gibi. Milletin de ne dediğini düşünmeden duramıyorum bana yardımcı olur musunuz lütfen?

Cerrahpaşa da okuyan arkadaşlarım var, medipolde okuyan arkadaşlarım var. Egitim olarak: medipol. Cerrahpasa da 200 kisilik siniflarda hocanin sesini duymaya calisacaksin. Yol yorgunu olduğun için duysan da anlamayacaksin. Cerrahpaşa da kütüphane vs olanaklar sınırlı, olanı da vize final zamanı o kadar kalabalık ve sıkışık olacak ki naletler okuyacaksin. Öğretmen vs zaten ikisi de kaliteli. Bolumdeki prof sayisina bağlı daha çok. Ferah ferah okumak varken insanlar neden ille de "adı duyulduk üniversite " diye tuttururlar. Neden lise bile okumamış insanlar, sağda solda duyduğu iki laftan kendilerince bir şeylere değer biçerler!??!?! Medipol neden adı duyulmamis oluyor o da ayrı bir konu. Sen nerede yasiyorsun diye sorarlar adama, medipol de en az cerrahpasa kadar kalitelidir. Hastanesi olan bir üniversite zaten. Sağlık bilimi şakaya gelecek bir konu degil, ve medipol de bu isi hakkiyla yapanlardan.

Arkadaşım boşuna okul hayatını zindan etme kendine. Ustelik Cerrahpaşa'dan sonra is bulmak senin için daha zor olcak. Medipol en azindan ogrencisine is imkani sunuyor. Yok eğer kpss dusunuyorsan arkadasin dediği gibi okul adı çok da onemli değil.

Hakkında hayırlısı olur inşallah . Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Iki seçeneğim var. 1.si, evime 15 dakika uzaklıkta olan ve imkanları iyi olan medipol universitesi, 2.si, evime cok uzakta olan, uc tane arabayla gidebildigim ve imkanlari medipol kadar iyi olmayan cerrahpasa tip fakultesi. Iki yillik bir bolum okuyacagim ve medipol universitesine %50 burslu tutuyor.
Seçim yapamıyorum. Annem, anneannem falan hepsi medipol diyor. Hem yakın hem de hastanesi olduğu için. Ama komşularin hakaret derecesine gelen yorumları var. Koskoca cerrahpasa varken özel üniversiteye mi gideceksin, cerrahpasanin adi var, biri sorduğunda cerrahpasa demek var diye. Çok arada kaldım. Gerçekten cerrahpasanin yadsinamayacak bir adi var ama yol cok uzak ve pek içime sinmedi gibi. Milletin de ne dediğini düşünmeden duramıyorum bana yardımcı olur musunuz lütfen?
ıstanbulda aılenız ıle yasayacaksanız ve sıze ulasımı kolay olan medıpol ıse ve kalan %50 yı aılenızın karsılama sansı varsa+ ek olarak ozel unıversıtede hersey ekstra para demek ordakı sosyal ortama ayak uydurmayı basarabıleceksen tabıkı de medıpol derım...
ama aılenın maddı anlamı durumu musaıt degılse, bursu kaybetme gıbı bır rıskın olusabılecekse, sosyal anlamda sıkıntı ceekrım dersen tabıkı de cerrahpaşa.
hem ıkı yıllık bır bolum ıcın çok kasma kendını bence, 4 yıllık mezunları bıle ıssız ıssız gezerken, sen okudugun bolumde okul hayatı dısında kendıne ne katabılıyorsun ona bak yabancı dılın olsun, stajların olacak muhakkak ıyı kurumlarda yap, ılerde tamamlama sansın varsa 4 yıllığa geçiş yap vs...
okul ısmı pek onemlı degıl!!!

Tabi ki Medipol. Medipolün adı var ve sonuçta 1-2 hafta değil yıl olarak okuyacaksın. O kadar yolu nasıl kaldıracaksın?

maddi durum sıkıntı değilse medipolu seç bence.
yol insanı mahvediyor gideceğin yere vardığında zaten enerjinin %50 si tükeniyor.
dolayısıyla insanın verimliliği düşüyor.
benim ilk işyerim 2 otobüsle gidebileceğim bir yerdi gidene kadar dağılıyordum.
şimdiki işyerim 10 dk büyük rahatlık gerçekten helede büyükşehirde isen.

ben olsam cerrahpaşa ya gıderdım
doyurucu bi egıtım planı var

Tek bir dersten kaldığında bursunun kesilmesi söz konusu oluyor bazı özel üniversitelerde, bunu iyice araştırdın mı ? Okuldan değilde okulda okuyan Öğrencilerden bilgi al, onlar objektif davranıyor bence. Ama okulun nasıl demek yerine, bu yıl tekrar tercih hakkın olsa yine cerrahpaşayı/medipolu tercih edermisin diye sor bakalım ona göre karar ver imkanları sor, kulaktan dolma Şeyler duymuşsundur onları sor bakalım.

Ayrıca tıp 6 hazırlık okursan 7 yıllık bir süreç.maddi imkanlarını bilmiyorum ama Bu zaman zarfında ailenin maddi imkanlarında büyük değişme olabilir, sonuçta para bu nasıl harcandığını anlamıyor insan. Özelde %50 burslu okumak yerine başka bir Şehirde devlet Üniversitesine gitsen yada Cerrahpaşa'ya daha iyi olur. Bildiğim kadarıyla Cerrahpaşadaki hocalar tus sınavını hazırlayan kadro içinde Hacettepeden sonra.

bence içine ne siniyorsa onu seç
anladığım kadarıyla medipolü istiyorsun
bölümün ne ?

okula giderken gidiş 4 dönüş 4 olmak üzre toplam 8 vasıta en az 1 saat en çok 3 saat yola harcanan vakit :) yani demek istediğim şu ki;okumak isteyen insan eğer içinde varsa kaf dağının ardında olsa dahi okur..gerekirse sabah 5 de bile kalkacaksın:) bu bir
ikincisi;bi okulun adı her daim önemlidir..eğer tabi önlisans değilse...
üçüncüsü;neden bilmiyorum hiç bir özel okula kanım ısınmadı..eline sallasan özel okula denk geliyor..ha okul kalitelidir falandır iyidir bilmem nedir tabiki bilemem ama lisans da genelde okulun adı daha önemli oluyor bizzat içinde olduğum için biliyorum..
son olarak da şunu eklemek istiyorum;sen neden milletin dediğine o kadar takılıyorsun?içinde gönlünde ne varsa onu yap,milletten sana ne ki :)

ev tutarsın cerrahpaşa'nın yakınında. cerrahpaşa'ya git.

Yakın olanibsec bence vuc vasıta sana işkence olur bunun trafiği yağmuru kari çamuru var he ailen senin için taşınacaksa o başka insanlar bir vasıta ile yeri geliyor sefil oluyor sinava okula hep geç kalırsn zaten o yorgunlukla ne okuldan bişey anlarsn ne de dinlenirsin sana üniversite okuyan biri olarak şöyle soliyim üniversite kazanmak kolay önemli olan onu okuyabilmek kendine boşuna işkence etme iki yıl günde altı kere vasıtayla geçmez ömür

Milleti umursama bence uzaklik buyuk sıkıntı..bu 1 gun degil 2 gun degil..2 yil asindiracaksin o yollari..misal 8 de baslicak dersin 4 te kalkip 5.30 da yola duseceksin cok zor

X