Iki üniversite arasında kaldım, yardım eder misiniz?

Evi orta bir noktaya tasima ihtimaliniz var mi?
Universitenin burs sartlari neler? Kesinti oluyor mu?
Hazirlik yok sanirim direk 1. siniftan baslayacaksiniz boyleyse ikiside esit oluyor.
2 yillik bolum oldugu icin %50 ucreti 6-7bin civari sanirim.
Burs kesintisi yoksa medipole gidebilirsiniz.

Bakın yine arada kaldım o_O Amaan iki yıl dayanirsin diyenler ve evine yakın olanı seç 3 araba zor olur diyenler, özelde okuman is bulmanda kolay olur diyenler ve cerrahpasanin adi var daha kolay is bulursun diyenler... Ben niye şıp diye karar verenlerden olamıyorum yahu? Ne yapacağım a dostlar:KK61:

Sordukça daha çok arada kalacaksın. İçinden ne geliyorsa orayı seç. İkisi de bence senin için iyi seçimler.
Daha fazla kafanın karışmasına izin verme. Hepimiz bir şeyler söylüyoruz ama önemli olan senin içinden gelen.

Iki seçeneğim var. 1.si, evime 15 dakika uzaklıkta olan ve imkanları iyi olan medipol universitesi, 2.si, evime cok uzakta olan, uc tane arabayla gidebildigim ve imkanlari medipol kadar iyi olmayan cerrahpasa tip fakultesi. Iki yillik bir bolum okuyacagim ve medipol universitesine %50 burslu tutuyor.
Seçim yapamıyorum. Annem, anneannem falan hepsi medipol diyor. Hem yakın hem de hastanesi olduğu için. Ama komşularin hakaret derecesine gelen yorumları var. Koskoca cerrahpasa varken özel üniversiteye mi gideceksin, cerrahpasanin adi var, biri sorduğunda cerrahpasa demek var diye. Çok arada kaldım. Gerçekten cerrahpasanin yadsinamayacak bir adi var ama yol cok uzak ve pek içime sinmedi gibi. Milletin de ne dediğini düşünmeden duramıyorum bana yardımcı olur musunuz lütfen?
onemlı olan hangı bolumu ıstedıgın vee adı var dıye bı yere gıdılmeyecegı.. ayrıcaa okulun ısmı bı yere kadar kendı caban daha cok onemlı

Evi orta bir noktaya tasima ihtimaliniz var mi?
Universitenin burs sartlari neler? Kesinti oluyor mu?
Hazirlik yok sanirim direk 1. siniftan baslayacaksiniz boyleyse ikiside esit oluyor.
2 yillik bolum oldugu icin %50 ucreti 6-7bin civari sanirim.
Burs kesintisi yoksa medipole gidebilirsiniz.

Üniversitemizde verilen burslar karşılıksız olup; ancak mazeretsiz devamsızlık nedeni ile başarısızlık, disiplin suçu işlenmesi ve yatay geçiş yapılması durumunda kesilir.
Sormayı unuttum gittiğimde, devamsızlık nedeni ile başarısızlık diyor, yani derslerden kalınca kesiliyor mu yoksa devamsızlık yapınca mı?

öncelikle hayırlı olsun şu an cerrahpaşanın binaları yenileceği için kampüsün avcılara taşınma gibi bir durumu var. kesin tarihini bilmiyorum 2 yıl sonra olacak diyen de var bu sene diyen de. ama karar kesinlikle alındı kurulda. avcılar sana baya uzak olur. bu konuyu da araştır derim.

Üniversitemizde verilen burslar karşılıksız olup; ancak mazeretsiz devamsızlık nedeni ile başarısızlık, disiplin suçu işlenmesi ve yatay geçiş yapılması durumunda kesilir.
Sormayı unuttum gittiğimde, devamsızlık nedeni ile başarısızlık diyor, yani derslerden kalınca kesiliyor mu yoksa devamsızlık yapınca mı?
Yasal hakkin 4 hafta bir donemde. Bazi hocalar 5 haftaya kadar musama gosteriyor. Hoca seni devamsizliktan birakti finale giremedin boyle bir durumda bursun kesiliyor. Yazdigin yorumdan ben bunu cikardim. Sen butun ayrintisiyla ogren sonra zor durumda kalma.

Bakın yine arada kaldım o_O Amaan iki yıl dayanirsin diyenler ve evine yakın olanı seç 3 araba zor olur diyenler, özelde okuman is bulmanda kolay olur diyenler ve cerrahpasanin adi var daha kolay is bulursun diyenler... Ben niye şıp diye karar verenlerden olamıyorum yahu? Ne yapacağım a dostlar:KK61:

bak canım böyle bir karara kadınlar kulübünde verilen cevaplarla karar verilmez.

yorum yapanların çoğu ne sağlık sektöründeler ne de bu okullarda okumuşlar.

ben kendim de sağlık sektöründe değilim. bundan dolayı şu daha iyi olur diyemem.

kendini çok şey biliyor zanneden tipler boğaziçiden başkasını yazmam diyor düşün. devleti komple çöpe atıyor. odtü, itü, bölümüne göre bir istanbul marmara hacettepe gibi iyi üniversitelere çöpe atıyor. bir de yaşlı teyzelere laf ediyor.

sen git bu iki okuldaki öğrencilerle de hocalarla da görüş. birinde para ödeyeceksin birinde yol uzun seçimini yap.

KPSS düşünüyorsan okul adının zaten hiçbir önemi yok. hayırlısı olsun.

Ben yine neden bir C şıkkın yok diye soracağım

4 yıllık olsun; uzak şehir olsun, olmuyor mu?

yine sağlık yahut benzeri olsun ama iki yıl sonunda pişman olma ihtimalin de var

Kesinlikle cerrahpasa ozele vereceginiz parayi cerrahpasaya yakin bi ev tutup masraflari dengeleyebilirsiniz

valla bende her gün bahçelievlerden kagıthaneye gidiyorum 3 vesaitte yol bir şekilde gidiliyor yolu takma eğer cerrahpaşa istiyorsan ama evine yakın üni varkende bilemedim ama zor yani 3 vesait bnm dersler 08.30 da baslıo 6.30 da yola çıkıyorum

Benim kardeşimde medipolde ön lisans okudu... bizde kavacık kampüsüne yakın oturuyoruz ama şunu da göz önüne alın medipolün uygulama hastanesi bağcılarda... ilk sene tüm dersleri kavacıkta aldı... ikinci sene medipol megada staj yaptılar... bağcılara gitmesi çok yorucu oldu onun için... stajı iyi geçiren arkadaşları medipole başvurdu ve hatta bazıları işe başladı... bu ilerde devam eder mi bilmiyorum tabi... ulaşım yönünden sıkıntıysa ikinci yıl yine sıkıntı yaşarsınız o yüzden bence cerrahpaşayı yazın...

İnsanları boşver konuşur susarlar sonuçta 2 yıl o yolu onlar çekmeyecekler. Ama ben yol uzak diye seçimimi ona göre yapmazdım açıkçası. Sonuçta süper bi iş bulup her gün o yolu da çekebilirsin öyle düşün. Benim fikrim ise cerrah paşa olurdu cv için mükemmel bir seçim öncelikle.

Benim kardeşimde medipolde ön lisans okudu... bizde kavacık kampüsüne yakın oturuyoruz ama şunu da göz önüne alın medipolün uygulama hastanesi bağcılarda... ilk sene tüm dersleri kavacıkta aldı... ikinci sene medipol megada staj yaptılar... bağcılara gitmesi çok yorucu oldu onun için... stajı iyi geçiren arkadaşları medipole başvurdu ve hatta bazıları işe başladı... bu ilerde devam eder mi bilmiyorum tabi... ulaşım yönünden sıkıntıysa ikinci yıl yine sıkıntı yaşarsınız o yüzden bence cerrahpaşayı yazın...

Anlamadım ulaşım yönünden sıkıntı bana cerrahpaşa. Kavacıkta oturuyorum, medipol daha yakın diye aklımda o var. Cerrahpaşa uzak olduğu halde orayı mı yazayım?

Anlamadım ulaşım yönünden sıkıntı bana cerrahpaşa. Kavacıkta oturuyorum, medipol daha yakın diye aklımda o var. Cerrahpaşa uzak olduğu halde orayı mı yazayım?
2. yıl çoğunlukla dersleri medipol megada alıyorsun yani bağcılarda... hastane stajı için konuşuyorum eğer sağlık bölümü yazıyorsanız... belki bölümüne göre değişiyordur medipole mesaj atıp sorabilirsin de... bağcılara gitmende aynı derecede zor olur zaten ulaşım açısından...

Medipolu sırf iş garantisi için düşüneceksen eğer, özel hastane olduğunu unutmamalısın. Devlet kadar rahat olmaz. Yok benim için farketmez diyorsan medipol derim ben de.
İkisi de güzel okullar hangisi olursa olsun canını böyle çok sıkma bence.

Zaten 2 yıllık okuyacaksın, Cerrahpaşada Tıp okumayacaksın yani.O yüzden TABİKİ medipol. TABİKİ. Komşular çok ötmesin herkes çok biliyor.

bak canım böyle bir karara kadınlar kulübünde verilen cevaplarla karar verilmez.

yorum yapanların çoğu ne sağlık sektöründeler ne de bu okullarda okumuşlar.

ben kendim de sağlık sektöründe değilim. bundan dolayı şu daha iyi olur diyemem.

kendini çok şey biliyor zanneden tipler boğaziçiden başkasını yazmam diyor düşün. devleti komple çöpe atıyor. odtü, itü, bölümüne göre bir istanbul marmara hacettepe gibi iyi üniversitelere çöpe atıyor. bir de yaşlı teyzelere laf ediyor.

sen git bu iki okuldaki öğrencilerle de hocalarla da görüş. birinde para ödeyeceksin birinde yol uzun seçimini yap.

KPSS düşünüyorsan okul adının zaten hiçbir önemi yok. hayırlısı olsun.
Hay ağzinla bin yasa

Bence git gez uzakligi cokta sıkınti yapma yani kimse armut pis agzima dus okumuyor.Ailen senin rahatini istiyordur ama bazi sorunlar olacak.Eger Kpss dusunuyosan evine yakin olani sec ama ben 2 yil okuduktan sonra ozelde calisacagim,kariyer yapacagim dersen universiteyi iyice dusun.Ama neden 2 yillik anadoluda 4 yillik okuman daha iyi olur bence.Benimde Hacettepe,Ankara,Odtu gibi universitelerde tutuyor puanim ama hangi bolum oldugu onemli.Yoksa eskisi gibi degil artik o universitelere girmek.Bide bilgili kisilerle konus canim benim yoksa valla bizim bakkal bile bana abuk subuk bolumler diyor.Bende senin gibi cok kararsiz bir insanim ama boyle bir konuda bencede hani bolum olarak danissan neyse ama universite soruyorsun :/

X