iki sorun: ev işleri ve birikim yapamamak

_Birce_

cennet dudaklarınmış öpte öleyim !!!
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2014
1.103
1.566
35
Arkadaşlar ben çalışan bi bayanım eşimle toplam maaşımız 4250 ama bir türlü birikim yapamıyoruzz. aylık 900 tl kira ve faturalar var 500 tl de kredi kartı taksitimiz var son 2 taksiti kaldı. ama ay sonunda kredi kartımız 1500 ü buluyor. kahvaltıyı ve öğle yemeğini iş yerinde yıyoruz. aylık 250 de onlar tutuo. pazar parasıydı nakit alıncak şeylerdi derken ayda 500 de nakit harcıyoruz. geriye 1250 falan kalıo. ama ben daha fazla atmak istiyorum. öle çok üst baş falanda almıyorum hani ona gidio desem neysede. öle bişeyde yok. herkes birinizin maaşını atıyorsunuzdur diyor ama nerdeeee. bunları duyunca daha çok sinir oluyorum kendime.
eşimle aynı iş yerindeyiz iş çıkışı hergün markete uğruyoruz 30 dan aşağı bişey almadan çıkmıyoruz. hep de lazım olan şeyler ama. bilmiyorum yaaa ben bu bütce işini yapamıyorum.
etrafıma bakıyorum millet tek maaşla gül gibi geçinio birikimini de yapıo bi güzel ama biz yapamıyoruzz.
ev yok araba yok bunları almak istiyoruz ama bizim biriktirdiğimizle heralde bi 10 yıl sonra alırız. çocukta olunca artık düşünemiyorumm.

birde çalışan kadın olduğum için evi bi türlü düzenli tutamıyorum. bi yerden toplasam bi yerden dağılıo. işten gelince yemekti bulaşıktı derken zaten halim kalmıyor. hafta sonu cumartesileri temizlik günü yapıyoruz eşimle. silmeydi süpürmeydi tuvalet banyoydu falan. ama o evi bi türlü toplayamıyorum.

yardım

Birikim icin once borca girmelisiniz. Bir ev yada araba taksitine baslayin derim. Yoksa her ay elde kalanla birikim olmuyor.

Markete ayda bir kez gidin.
Hergun mutfaginizda kalem kagit bulundurup ihtiyaclari yazin.
Ayda bir gidip alin.

Aburcubur almayin.
Kahvaltiyi evde yapin. Daha saglikli ve guzel olur.

Disaridan yogurt sut ve ekmek disinda birsey almayin.

Caniniz birsey istese bile kosarak markete gitmeyin. Zorlanmadan ev sahibi olunmaz diyin. Her caninizin istedigini almayin.

Ev temizligi sizinle benim uygulamam ayni. Fakat siz aldiginiz esyayi yerine birakmiyorsunuz daginiksiniz sanirim.

Her esyayi aldiginiz yere birakirsaniz daginiklik olmaz.
Sabah kalkinca ilk is yataginizi toplayin. Yatak odaniz derli toplu gorunur.
Camasirlari toplayinca atmayin bi kenara hemen katlayin. Bulasik makinasini duzenli bosaltin. Disarida bulasik birakmayin.
Esinizin de ev icinde disinda gorevleri olsun.
Cop atmak toz almak gibi.

Kirli camasirlari sagda solda birakmayin. Aklima gelenler bunlar. Sevgiler

Bir de haftalik yemek listesi yapin. Pazari da ona gore yaparsaniz daha tasarruflu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…