- 15 Şubat 2021
- 695
- 427
- 18
- Konu Sahibi nightingale62
Selam kızlar ilk doğumumda zorlandım çok. İkinci doğumu kolay geçenler moral verebilir mi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Epidural anestezi ile normal doğumunuzzu kolaylastirabilirsinizSelam kızlar ilk doğumumda zorlandım çok. İkinci doğumu kolay geçenler moral verebilir mi?
SağolunEpidural anestezi ile normal doğumunuzzu kolaylastirabilirsiniz
Merhaba, benim ilk doğumum aşırı derecede kolay, ikinci doğumum ise zorluydu. Aynı doktorda doğum yaptım iki bebeğim de dört kilo üzeriydi. İlk doğumda bebek suyuyla kesesiyle birlikte geldi bu yüzden kolay olduğunu söyledi doktorum. İkincide suyum birden boşaldı hastaneye gidene kadar iyice azalmıştı. Tabi buna rağmen ikisini de üç saat içinde doğurdum. İkinci de çok zor sayılmaz birincisi çok çok kolay geçtiği için ben zorlandım.Fil Bo Riva merhaba
Konudan yazacaktım gönderime kapalıymış
Selam ikinci doğum daha kolay oluyor mu yani duyumunuz var mı? İlki normal oldu. İkincisinde de sağlıklı, kolay normal dopum olsunKorkuyorum
Ben yaptım hemde rüya gibi.kendi sancinla gittim hastaneye. Ve tam açılmaya riskiniz yoksa ve tecrebulisiniz az çok. Normal doğumu kolaylaştıran tüyolar var Banu çiftçinin bir tane normal doğum vidyosu var onu muhakkak izleyin. Ve birebir uygulayın. Bende okadar ise yaradiki. Hem doğumun kısa sürdü hem az acı çektim. Bide dediğim gibi riskli değilse. Bildiğin tempolu yürüyün ki bebek yerine yerleşsin. Ben öyle yaptım ve 3 cm açılma olmuştu hiç öyle aman aman agrisida yoktu. Sancimin süresini ve hastane mesafesini de düşünerek.sancimin 5.6 dakikaya inmesiyle suyunun geldiği gibi direk hastane yolu. Ve hiç suni sancı ya gerek kalmadı çünkü doğru ikiniyordunm o taktik çoooooook işe yaradı . Ebeler bile şaşırdı yani. Varsa başka sorunuz çekinmeyin lütfen. Geçmiş olsun . Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahSelam kızlar ilk doğumumda zorlandım çok. İkinci doğumu kolay geçenler moral verebilir mi?
Teşekkürler. Kızımız 3 kilo altındaydı. Kilodan değil de öyle genel olarak :) ve suni sancı ile oldu.Merhaba, benim ilk doğumum aşırı derecede kolay, ikinci doğumum ise zorluydu. Aynı doktorda doğum yaptım iki bebeğim de dört kilo üzeriydi. İlk doğumda bebek suyuyla kesesiyle birlikte geldi bu yüzden kolay olduğunu söyledi doktorum. İkincide suyum birden boşaldı hastaneye gidene kadar iyice azalmıştı. Tabi buna rağmen ikisini de üç saat içinde doğurdum. İkinci de çok zor sayılmaz birincisi çok çok kolay geçtiği için ben zorlandım.
Çok sağolun ya Allah razı olsun. Suni sancı benimBen yaptım hemde rüya gibi.kendi sancinla gittim hastaneye. Ve tam açılmaya riskiniz yoksa ve tecrebulisiniz az çok. Normal doğumu kolaylaştıran tüyolar var Banu çiftçinin bir tane normal doğum vidyosu var onu muhakkak izleyin. Ve birebir uygulayın. Bende okadar ise yaradiki. Hem doğumun kısa sürdü hem az acı çektim. Bide dediğim gibi riskli değilse. Bildiğin tempolu yürüyün ki bebek yerine yerleşsin. Ben öyle yaptım ve 3 cm açılma olmuştu hiç öyle aman aman agrisida yoktu. Sancimin süresini ve hastane mesafesini de düşünerek.sancimin 5.6 dakikaya inmesiyle suyunun geldiği gibi direk hastane yolu. Ve hiç suni sancı ya gerek kalmadı çünkü doğru ikiniyordunm o taktik çoooooook işe yaradı . Ebeler bile şaşırdı yani. Varsa başka sorunuz çekinmeyin lütfen. Geçmiş olsun . Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Sancı süresi sizin nasıl doğum yapacağınıza da bağlı oluyor ama. Ne kadar sancılar güzel karşılık verirseniz doğum okadar çabuk gerçekleşir. Sancı geldiği gibi doğru ikinirsaniz açılma olur ve sancikarinizda kısalır az acı çekersiniz. Ben öyle yaptım. Ama sizin daha yenidir. Hamileliğinizin tadını çıkarın. Düşünmeyin ki bebeğinizde de o endişe olmasın. Düşünceler korkular hisler tepkiler hep ana rahmindeyken geçer çocuğa çoğunlukla.melankolimm çevremde hep ikinci doğumun şak diye olduğunu söylerler. Şaşırdım şimdi yorumlara
mantıken vücudun esneklik kazanması gerekmiyor mu? Hani doğum anından bahsediyorum. Sancı süresi değil tabiki. Çok güçlü kadınlar takmıyor hiç. Ama işte ben bütün gücümü kullanıyorım ki ne kadar ıkınsam da güç zor yetiyor. Allah yardım etti.
Doğuma yakın sadece güç toplayın. Ve çok dua edin. İnşirah süresi baya buna etkili oldu. Ben ezberleyip hep okuyordumÇok sağolun ya Allah razı olsun. Suni sancı benimsu veya sancı yoktu tabiki.Genel olarak kolay gelmiyor; Ikınmak. Doğru nefes vb. Açılmam da iyi olmuştu ama biraz daha beceri istiyor. Çevremde çoğu kişi naif oldupum için şaşırmıştı normal doğumuma. Açılma iyiyise ve risk yoksa zaten en önemlisi ıkınanilmek. Ikınma becerisi yoksa videoyla nasıl olacak ki. Yapıyla alakalı diil mi? Sezeryana alacaklarmış az kaldı, dığumdan sora konuşurlarken duydum. O kadar sancıdan sonra . Allahıma şükür sağlıkla kavuştum ya ne kadr şükretsem az.
Onu da okuyayım. Meeyem suresi hergün okumuştum yine okuyorumDoğuma yakın sadece güç toplayın. Ve çok dua edin. İnşirah süresi baya buna etkili oldu. Ben ezberleyip hep okuyordum