iki küçük çocuk annesi

Benim de 29 aylik bir oglum var.. su an krese gidiyor.. bazen vicdan azabi duyuyorum krese gonderdigim icin ama kardes dogduktan sonra yollarsam daha kotu olacagi icin sabrediyorum mecbur..

yalniz dogum yapacagim ve bana esimden baska yardim edecek kimse yok.. kardesten sonra krese yollanan cocuklarin "bebek geldi, beni evden yolladilar" hissi yasadigini duymustum.. hatta dogumla beraber odasinin ayrilmasi bile saglikli degilmis.. ev islerine yardimci degil de, kizinizla sizin yaninizda ilgilenecek gun icinde parka cikarip oyun oynayabilecek bir abla ayarlayabilseniz daha iyi olacak..
Evet canım ama işte o ablayı bulamadım bi turlu:KK43:

Yanlış yere açmışın konuyu.. Çocuk büyütürken'e açıcaktın.
Konuya gelirsek kızın 2 yaş bunalımının üstüne kardeş krizi yaşıyor.
Ona da hak vermek lazım.
Bence iş sizi aşıyorsa profesyonel destek alın. Kızınızı psikoloğa götürün. Bunlar kötü şeyler değil en azından aşmasına yardımcı olur.
Bunun haricinde kreşe göndermeyi deneyebilirsiniz. En azından ev atmosferinden uzaklaşıp sosyalleşir.

Canım bu kolik durumu ne kadar surer?
Bizim yaza denk gelmişti 3.5 ay sürdü. Sizinde çok sürmez bence havalar ısınıyo. Bide oğlunuz ağlamaya başlayınca süpürge fön makinesi vs açarsanız sakinleşir. Biz 3.5 ay fön makinesi sesiyle uyuduk.

Yanlış yere açmışın konuyu.. Çocuk büyütürken'e açıcaktın.
Konuya gelirsek kızın 2 yaş bunalımının üstüne kardeş krizi yaşıyor.
Ona da hak vermek lazım.
Bence iş sizi aşıyorsa profesyonel destek alın. Kızınızı psikoloğa götürün. Bunlar kötü şeyler değil en azından aşmasına yardımcı olur.
Bunun haricinde kreşe göndermeyi deneyebilirsiniz. En azından ev atmosferinden uzaklaşıp sosyalleşir.
Canım o forumda cevap yazan yok yoksa haklısın tabi.

Kucuk cocugunuzla fazla ilgilenip, kizinizi ihmal ediyor olabilir misiniz? Belki de kiziniz sizden ilgi, sevgi istedigi icin dikkat cekmeye calisiyordur? Ayni kiziniz yaslarindayken kardesim dogmus benim de. Ve ben de aynen cok uslu, buyuklerin "sanki buyumus de kuculmus" dedigi bir cocukken bir anda yaramaz bir cocuga donusmusum. Annem bir ara kardesimle fazla ilgilenip beni ihmal ettigini, benim davranislarimin da buyuk ihtimalle bu yuzden degistigini itiraf etmisti. Bu durumda kres, bakici filan kizinizi daha kotu yapar diye dusunuyorum. Yanlis anlamayin ama onun bastan atilmaya degil, anne ilgisine ihtiyaci var. Sizin bebekle, baskasinin kizinizla ilgilendigi bir ortam yerine, 3'unuzun yapabilecegi aktiviteler olan ortam yaratmaya calisabilirsiniz. Bebege kizinizla birlikte bakmak gibi, ikisine kitap okumak gibi, vs.

canım benım de ıkı kızım var kucuk dogdugunda buyuk 2,5 yasındaydı +gurbetteyım senı cok ıyı anlıyorum cogu kez pıman olmustum keske ara verseydım hemen ıkıncıyı yapmasaydım dıye ama sımdı cok sukur rahatım kucuk 1. sınıfta buyuk 3. sınıfta zaman cabuk gecıyo ama ıste bız tukenıyoruz.

bı kadın var hergun gunluk hayatını kameraya cekıp youtube de yayınlıyo ( vakıt buldukca takıp edıyorım) kızı ıkı yasına gırecek yenı bı cocugu daha oldu bazen busunuyorum bız mı cocuk yetıstırmeyı bılmıyoruz,yoksa bızımkılerın cınsınde mı var :KK48: kadın gercekten mukemmel bı anne cok sabırlı yazdn berı takıp edıyorum daha buyuk cocugunu aglarken gormedım yemın edıyorum. cok akıllı uslu soz dınleyen ttlı mı tatlı bı cocuk masallah yenı dogan cocuguda gayet sakın ıstersen bı bak sana gorsel bı ornek olur suan hemen hemen aynı durumları yasıyorsunuz :KK66:

Kucuk cocugunuzla fazla ilgilenip, kizinizi ihmal ediyor olabilir misiniz? Belki de kiziniz sizden ilgi, sevgi istedigi icin dikkat cekmeye calisiyordur? Ayni kiziniz yaslarindayken kardesim dogmus benim de. Ve ben de aynen cok uslu, buyuklerin "sanki buyumus de kuculmus" dedigi bir cocukken bir anda yaramaz bir cocuga donusmusum. Annem bir ara kardesimle fazla ilgilenip beni ihmal ettigini, benim davranislarimin da buyuk ihtimalle bu yuzden degistigini itiraf etmisti. Bu durumda kres, bakici filan kizinizi daha kotu yapar diye dusunuyorum. Yanlis anlamayin ama onun bastan atilmaya degil, anne ilgisine ihtiyaci var. Sizin bebekle, baskasinin kizinizla ilgilendigi bir ortam yerine, 3'unuzun yapabilecegi aktiviteler olan ortam yaratmaya calisabilirsiniz. Bebege kizinizla birlikte bakmak gibi, ikisine kitap okumak gibi, vs.
Haklısın canım başımdan atıyor gibi görünüyorum ama oda benim evladım kötü olsun istermiyim oğlum kolik olmasa çok seçeneğim olurdu ama hiç susmadan ağlayan bir bebekle bırak kitap okumak tuvalete gidemiyorum:KK43:

canım benım de ıkı kızım var kucuk dogdugunda buyuk 2,5 yasındaydı +gurbetteyım senı cok ıyı anlıyorum cogu kez pıman olmustum keske ara verseydım hemen ıkıncıyı yapmasaydım dıye ama sımdı cok sukur rahatım kucuk 1. sınıfta buyuk 3. sınıfta zaman cabuk gecıyo ama ıste bız tukenıyoruz.

bı kadın var hergun gunluk hayatını kameraya cekıp youtube de yayınlıyo ( vakıt buldukca takıp edıyorım) kızı ıkı yasına gırecek yenı bı cocugu daha oldu bazen busunuyorum bız mı cocuk yetıstırmeyı bılmıyoruz,yoksa bızımkılerın cınsınde mı var :KK48: kadın gercekten mukemmel bı anne cok sabırlı yazdn berı takıp edıyorum daha buyuk cocugunu aglarken gormedım yemın edıyorum. cok akıllı uslu soz dınleyen ttlı mı tatlı bı cocuk masallah yenı dogan cocuguda gayet sakın ıstersen bı bak sana gorsel bı ornek olur suan hemen hemen aynı durumları yasıyorsunuz :KK66:
Ah canım beni en iyi sen anlarsın inşallah dediğin gibi carcabuk büyülerden sağlıkla. Bakayım bir internete belki bi fikir verir çok teşekkürler

Kızlaar tırlatma üzereyim kızım 2.5 yaşını geçti çok akıllı uslu bir çocukken kardeşi oldu uyku düzeninde yaramazligida tavan yaptı birde sürekli gezmek istiyor oyun istiyor oğlumda 42 günlük ama kolik uyanık kaldığı süre boyunca ağlıyor daha sakin etrafa baktığını görmedim eşim çok destek ama hafta ici ise gidiyor annem desen hasta başkada kimse yok.ev berbat öf. Of:KK43:kızımı kreşe yazdırmaya karar verdim ikisine bir yetmiyorum; (yardimci kadın da denedim kızım onu istemedi oğlan da zaten hep memede.bu böyle uzar gider çok bunaldim iki küçük çocuğu olan bayanlar napiyosun uz bir el atin:KK43:
3,5 yıldır ikizlerime kendim bakıyorum, durumunuzu anlıyorum ama ev işlerine konsantre olmanız mümkün değil, yardımcı gelecekse haftanın belli günleri ev işleri yemek vs için gelsin bu bile sizi rahatlatır. bebeğe masaj ve egzersiz yatırırsanız kolik için iyi gelir. bebekle ilgilenirken kızınızıda katın bence oyun zannetsin, üff bebek yine kokutmuş, bebek acıkmış vs bişeyler bulmanız lazım, çocuk bakımı için kim gelirse gelsin bu yaşta çocukların anneye olan ihtiyacı başka yardımcı bunları karşılayamaz. ki ben hiç yardımcı alamadım. sadece annelerimiz gelince biraz yemek ev işi yaptılar oda herzaman değildi. Allah yardımcınız olsun.

Benim 2kizim var biri 3,5 yasinda,küçüğü 2,5 14ay var aralarında 3yasinda anaokula basladi biraz rahatladim ama çok zor iki çocuk,okula gitmeden öncede çok çektim tek basina,okul yarim gün onuda götür getir o kismida zor,zor vessalam zor,çok iyi anliyorum sizi çok sabirli olmak gerekiyor,

Off bende korkuyorum.. Kızım 18 aylık doğum yaptığımda tam 2 yaşında olucak.. Şuan uslu sakin bi çocuk ama kardeşi olunca nasıl olur bilmiyorum..Allah yardımcımız olsun..

İkinci çocuğu yapmayı düşününce ilk bu yaşadıklarınızı aklımda canlandırıyorum. Allah yardım etsin. Ama kreşe kızınızın gitmek istemesi gerek yoksa kardeşi yüzünden kendisini evden uzaklaştırılmış hissedebilir. Ya I başka kreşe giden çocukların nekadar eğlendiğini falan anlatın ve bende gitmek istiyorum demesini sağlayın

kanguru kullanmanizi öneririm..

birde emzirme yastigi, bebeginiz kucaginizda yatip emerken iki elinizde bosta olur ve kizinizla ilgilenebilirsiniz..

sallanan besikler var hiz seviyesini ayarlayabiliyorsunuz o da büyük kolaylik

sabah zorlaniyorsan aksamdan yap bazi seyleri
ben kahvalti sofrasini aksamdan hazirliyordum.
sabah sadece yiyecegimiz seyi yapip oturuyordum sofraya

hepimizin kiyafetlerini bile aksamdan hazirliyordum

annen gelince yemekleri fazla fazlla yap ve buzluga at

kanguru kullanirsan odalardaki daginikliklari toplayabilirsinn hatta camasirlari masaya yigip camasir bile katlayabilirsin

ne yaparsan yap bebeginin ilk zamanlarinda kizini birazcikta olsa ihmal edeceksin bunun caresi yok...
onuda söyle dengeleyebilirsin belki, her firsatta al cocuklari disari cik hem evin kirlenmez hemde ikisiylede birlikte vakit gecirmis olursun..

krese gonder eve temizlikci al ah kk hanimlari para para para varligi bir dert yoklugu yara,oyle babam da bakar cocuga.

krese gonder eve temizlikci al ah kk hanimlari para para para varligi bir dert yoklugu yara,oyle babam da bakar cocuga.
Tatlım babam denedi ama be
Ah canım sadece para ile olan bir iş olsa.bak bu saatte Ayaktayim az sonra oğlum uyur kızım kalkar sabah olcak.e bende bir insanım uyumadan nereye kadar?ama bu bir şikayet değil binlerce kez şükür kurban olurum ben yavrularimi verene.ama gel gorki işte çözüm arıyoruz mecbur:)

X