Gebeliğe Hazırlık İki kimyasal gebelik geçirdim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Elvisss

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2023
56
3
6
31
Merhaba arkadaşlar.Ben geçen yılın şubatında dış gebelik geçirdim.bir tüpüm alındı.İkinci bebek düşünüyoruz çok şükür bir evladım var.8 ay sonra yeniden denemelere başladık kasımda hamile kaldım kimyasal oldu yine ara verdik bu şubat tekrar hamile kaldım yine kimyasal oldu.Nasıl bir yol izlemeliyim genetik testler vermeme ihtiyaç varmı süreç nasıl oluyor.Kimyasallarln nedeni en çok neye bağlı .Bilgisi olanlar lütfen cevaplaya bilirmi?

genetiğe gerek yok bende 2 gebelik kaybı var yaptırdım ama doktorum bu testlerin güvenilirliğine çok bakmadıklarını söyledi yani siz de genetiğe gidip uğraşmayın hiç zaten sonuçlar da geç çıkıyor bence rahim filmi çektirin doktorunuz pıhtılaşmaya önlem amaçlı coraspin versin gebelik oluşursa da iğne bir de bu yolu denemek gerek bu tarz durumlarda deneme yanılma yoluyla ilerliyoruz malesef ha bir de eşiniz spermiogram versin

Bende iki kere kimyasal gebelik geçirdim birdaha aynı şeyleri yaşamamak için genetiğe gidip test verdim ve pıhtılaşma çıkmıştı suan tekrar hamileyim kan sulandirici igne kullanıyorumm

Benim de 2 çocuğum var tekrar çocuk istedik 3 kimyasal yaşadım tıbbi genetiğe gidip kan verdim sonuclar çıkmadan hamile kaldım yine 11 haftalık olduk şükür

Teşekkür ederim cevapladığınız için.Doktirum aslında önerdi iki kere yaşadığım için.Birincisinde 5 gün sonra başladı kanama bunda 3 gün sonra.Rahimde hangi sorundan kaynaklı ola bilir ki?Vajinal ultrasonda bir problem gözükmüyor dedi doktor.Eşim sperm testi olmuşdu sayı 32 milyondu ileri haraket 10 % bir az ileri hızında problem vardı.Takviye kullandı kullanmasına ileri hız sorunu kimyasala neden olirmu ki bilemedim şimdi

Bende iki kere kimyasal gebelik geçirdim birdaha aynı şeyleri yaşamamak için genetiğe gidip test verdim ve pıhtılaşma çıkmıştı suan tekrar hamileyim kan sulandirici igne kullanıyorumm
Gözünüz aydın .İnşallah sağ salim kucağınıza alın.Bende vermeyi düşünüyorum cuma doktorum gel demişdi.Devletde yapılıyormu genetik testi?Ya özelemi yönlendiriyorlar?

Aynı durumdayız. 1 dış 2 kimyasak gebeliğim oldu. Genetik ve pıhtılaşma testlerini muhakkak vermeni öneririm. Ben verdim temiz geldi. Eşimde morfoloji sıkıntısı var. Onunla ilgili olduğunu düşünüyoruz. Eşin test vermediyse onun da vermesini öneririm.

Benim de 2 çocuğum var tekrar çocuk istedik 3 kimyasal yaşadım tıbbi genetiğe gidip kan verdim sonuclar çıkmadan hamile kaldım yine 11 haftalık olduk şükür
Gözünüz aydın çok güzel olmuş. sağ salim kucağınıza alın.Ben de düşünüyorum genetiği yaptırmayı kimyasal süreçdeyim bu ayı dinlenmek istiyorum genetik versem zaten ara vermiş süreçde olacak.Hormon sorunundan da kaynaklanlyormuş onunla bağlı bir şey söyledimi size doktorunuz

Teşekkür ederim canım. Kan pıhtılaşması yoktu gebe kaldığım için de diğer sonuçları almaya gerek duymadım canım.

Evet kalitesiz spermde de oluyormuş.İkimiz de vereceğiz .İnşallah iyi olur her şey.Evet aynı durumu yaşıyoruz.Bende önce dış gebelik oldu sonra iki kimyasal.Morfoloji düzelir bir şeymi siz nasıl yol izliyorsunuz?

Morfoloji sonradan bozulan bir şeymi ya doğuşdan olan bir şeymi.Benim bir sağlıklı gebeliğim vadı.İkinciye karar verdik sonuçlar bu işte..

Merhabalar bende de 2 defa kalp atışı alınamayan gebelik oldu eşimin morfoloji 2 çıktı ama doktor bu değerin sizin probleminizle bağlantısı yok bu gebe kalmayı etkiler daha çok demişti de size ne denildi acaba ?

Yok o sorun neden olmaz kimyasala. Bildiğim kadarıyla tekrarlayan gebelik kayıplarında, tekrarlayan dış gebeliklerde, tekrarlayan kimyasallarda doktorlar öneriyor rahim filmini. Yine de doktorunuza danışın elbette onun ne düşündüğü de önemli

Rahim filminden korkuyorum bir az .Ama cuma randevum var doktorun tavsiyesi bakalım ne olacak

Morfoloji sonradan bozulan bir şeymi ya doğuşdan olan bir şeymi.Benim bir sağlıklı gebeliğim vadı.İkinciye karar verdik sonuçlar bu işte..
Morfoloji 1 ken de sağlıklı gebelik elde edenler ama daha zor tabiki. 1 tane sağlıklı sperm döllüyor zaten yumurtayı ileri harekette önemli.

Eğer sağlıksız bir sperm döllediyse yumurtayı vücut onu erken dönemde atıyor. Ama sizinkiyle ne kadar ilgisi vardır bilmiyorum. Genetik ve pıhtılaşma testleri istedi mi doktorunuz?

Eğer sağlıksız bir sperm döllediyse yumurtayı vücut onu erken dönemde atıyor. Ama sizinkiyle ne kadar ilgisi vardır bilmiyorum. Genetik ve pıhtılaşma testleri istedi mi doktorunuz?
Benim doktor da senin durumunla morfolojinin pek bir bağlantısı yok ama demişti yine de bilemiyorum. Diğerlerine de baktırdık genetikte sorun çıkmadı pıhtılaşmada benim hastane eksik bakmış sanırım doktor önlem amaçlı yeniden hamile kalsam iğne verecek zaten şuanda da coraspin kullanıyorum

Pıhtılaşmadan kaynaklıysa zaten iğne kullanırsan çözülmüş olur. Umarım sağlıklı, tez vakitte gebelik oluşur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…