Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ben 17 gun önce doğum yaptım 2 gundur emzıremıyorum ebe pompayla boşalt çıkan sutu ver bebegıne dedı ben 2 gundur kesınlıkle emzıremıyorum cocugumu ve pışmanlık hıssı duyuyorum cektıgım acı cabası cocugumu emzırememk çok zoruma gıdıyor gecer dıolar ama bana gecıcek gıbı gelmıyor artık kanıyor denemedıgımız sey kalmadı gerek koca karı şeylerı gerek kullandıgım kremler.1 kaç gun daha dayanıp sonra pes edıp mama verme kanaatındeyım sızce yanlışmı düşünüyorum , memeyı bırakıp mama vermeye bbaşaladıgımdada sıtma tutar goguslerın sıser dıyolar onunda korkusu var ofofof off dogum acıları bıle bu acı kadar degıldıı .sızden rıcam benım duurumumu yaşayan arkadaşlar varsa acıl çözümü olan bırı varsa ve bana tavsıye veren olursa sevınırım ..LUTFEN RICA EDIYORUM BANA YARDIMCI OLUN ARKADAŞLAR
ben 17 gun önce doğum yaptım 2 gundur emzıremıyorum ebe pompayla boşalt çıkan sutu ver bebegıne dedı ben 2 gundur kesınlıkle emzıremıyorum cocugumu ve pışmanlık hıssı duyuyorum cektıgım acı cabası cocugumu emzırememk çok zoruma gıdıyor gecer dıolar ama bana gecıcek gıbı gelmıyor artık kanıyor denemedıgımız sey kalmadı gerek koca karı şeylerı gerek kullandıgım kremler.1 kaç gun daha dayanıp sonra pes edıp mama verme kanaatındeyım sızce yanlışmı düşünüyorum ve bunun yanı sıra sutlerım resmen akıoo ped dayandıraıyorum memeyı bırakıp mama vermeye bbaşaladıgımdada sıtma tutar goguslerın sıser dıyolar onunda korkusu var ofofof off dogum acıları bıle bu acı kadar degıldıı .sızden rıcam benım duurumumu yaşayan arkadaşlar varsa acıl çözümü olan bırı varsa ve bana tavsıye veren olursa sevınırım ..LUTFEN RICA EDIYORUM BANA YARDIMCI OLUN ARKADAŞLAR
doktorunla da bi görüş ama erken pes edersen mamaya baslarsan asla emecegi varsada emmez
bence mantıklı olan pompayla cekip bebegin agzına damlatman biberonda vermeni tavsiye etmem ben ALLAH YARDIMCINZ OLSUN
Canım zor biliyorum yeni dogum yapmış olmanın ruh haleti ve bu durum ama biraz daha dayan bendede pompay la da olsa o sekilde ver sütunu anne sütunun yerini hicbisey tutmaz şutum de Akıoo. Diosun masss varken olduğu kadar emzir
Kesinlikle katılıyorum.Emzirdiğin sürece göğüs uçların buna alışacak,.... tavsiye ederim,bebek emerken silmen gerekmez.Emzirdikten sonra kendi sütünüde göğüs ucuna sürebilirsin.Silikon göğüs uçlarını tam 2 ay kullandım,gece saat aşırı emerdi,hiç üşenmeden gidip yıkardım onları,yanımda hazır bekletirdim.Bebeğin ağzına sadece ucu değil,ne kadarı sığıyorsa ona vermeye çalış.Mama sütün verdikleriin 100/1 verir.En baştan canlı antikor geçiyor bebeğe.
canım inin hepimiz geçdik o yollardan yeni doğum yapan bütün annelerin başına gelmişdir göğüs ucu yarası bebek emerken acıdan bayılanları bile biliyorum ama geçiyor pes etme çok üzülürsün sonra sık dişini acısada sağ hiç değilse .....değilde aslında başka bir melhem vardı hastanede hemşire söylemişdi bana birtek o iyi gelmişdi ama adını hatırlayamıyorum
güzelim ayva bittimi bilmiyorum ama ayvanın çekirdeğini su ile kaynattığında koyu bir kıvam oluyor onu sürdüğün zaman göğüs uçlarına çok iyi geldiğni duymuştum bizzat arkadaşım denemişti internetten bir raştır istersen inşallah şu ana kadar da geçmiştir acısı diyorum
bende ne acılar çektim inan
ağlaya ağlaya veriyordum mememi
bi zamandan sonra uyuşuyordu acıdan zaten
ayva çekirdeğini kaynatıp sürdüm krem sürdüm
ama en güzel işe yarayan şey kuru bırakmamak
hep nemli bıraktım sütümü sürdüm yada ayva sürdüm
uçlarını streçle sardım hiç kuruya kalmadılar
öyle öyle düzeldi şimdide bazen uçları beyaz oluyor yara oluyor
3 ay oldu benim bide yapacak bir şey yok
çok acı çeksekte bebeğimiz için katlanıcaz
arkadaşlar çok tsk ederım 2 gundur emzırebılıyorm denemedgmz sey kalmadı en snunda bırısı zeytınyagı sur dedı surdum ve 1 gun sonra emzırebıldım zorda olsa dayandım ve emzıre emzıre bı nebze gectı ama sıze bı sorum daha olacak ben bu sorunu yendım gıbı bısey benım korkum tekrarlaması .Sizce tekrarlarmı ?yanı ıyı geldıgını duusundugum zeytınyagına devam edıyımmıı
arkadaşlar çok tsk ederım 2 gundur emzırebılıyorm denemedgmz sey kalmadı en snunda bırısı zeytınyagı sur dedı surdum ve 1 gun sonra emzırebıldım zorda olsa dayandım ve emzıre emzıre bı nebze gectı ama sıze bı sorum daha olacak ben bu sorunu yendım gıbı bısey benım korkum tekrarlaması .Sizce tekrarlarmı ?yanı ıyı geldıgını duusundugum zeytınyagına devam edıyımmıı
neyin iyi geldiğini düşünüyorsan ona devam et ama dayan mutlaka emzir ne güzel sütünde var geçecek benimde öyleydi resmen parçalanıyordu göğüslerim iltihaplandı kanadı kopacak sanıyordum bazen ama geçti 3 aylık oldu bebeğim şimdi çok rahat emziriyorum ki benim başlarda hiç sütüm yoktu ona rağmen memeyi bıraksın mamayla devam edelim hiç demedim bu zor günlerde geçecek meraketme
ben 17 gun önce doğum yaptım 2 gundur emzıremıyorum ebe pompayla boşalt çıkan sutu ver bebegıne dedı ben 2 gundur kesınlıkle emzıremıyorum cocugumu ve pışmanlık hıssı duyuyorum cektıgım acı cabası cocugumu emzırememk çok zoruma gıdıyor gecer dıolar ama bana gecıcek gıbı gelmıyor artık kanıyor denemedıgımız sey kalmadı gerek koca karı şeylerı gerek kullandıgım kremler.1 kaç gun daha dayanıp sonra pes edıp mama verme kanaatındeyım sızce yanlışmı düşünüyorum , memeyı bırakıp mama vermeye bbaşaladıgımdada sıtma tutar goguslerın sıser dıyolar onunda korkusu var ofofof off dogum acıları bıle bu acı kadar degıldıı .sızden rıcam benım duurumumu yaşayan arkadaşlar varsa acıl çözümü olan bırı varsa ve bana tavsıye veren olursa sevınırım ..LUTFEN RICA EDIYORUM BANA YARDIMCI OLUN ARKADAŞLAR
pişman olmana gerek yok cnm benimde bugün 40ım çıktı mama da veriyorum sağıp sütümüde veriyorum.. bende yaşadım şaftım kaydı diyebilirim hatta sagamadıgım dönemde göğüslerim doldugu için ateşim çıktı tir tir titredim geberdim acıdan ama doktor eger sagmazsan ameliyat dediği için aglaya aglaya sagdım verdim. 10 15 gün sonra geçti ama yaralarım. sende sabret geçecektir eminim. ama mama vermekte kötü değil, ben biberonda veriyorum nadiren emziriyorumda. sağıp vermek bana daha kolay geliyor. hem göğüsten gelen ilk 10 dk süt protein sonrası yag emdiğinde proteini alıyor yag kalıyor o sebeple sagıp vermek daha iyi bence.
ben tam 2,5 ay cektim ki benim gögüslerim yarılmıstı jiletle kesilmiş gibi ama cok sğlsrdım ben yaa emzirirken annemler zorladılar beni veremiyordum aynı senin gibi düşündüm ben de mama vereyim ama günahsız bebiş neden bağosıklık sorunu yasasın ki sabret cnm benim ver ne olursa olsun bebişe yazık
ben tam 2,5 ay cektim ki benim gögüslerim yarılmıstı jiletle kesilmiş gibi ama cok sğlsrdım ben yaa emzirirken annemler zorladılar beni veremiyordum aynı senin gibi düşündüm ben de mama vereyim ama günahsız bebiş neden bağosıklık sorunu yasasın ki sabret cnm benim ver ne olursa olsun bebişe yazık
canım bendede aynı şeyler olmuştu zeytinyagını sür devam et biraz daha ben emzircegim zamanda sürüyodum hem bebegininde karnını yumuşatır bende zeytin yagıyla geçirdim tekralamaz merak etme tabi diş çıkarmaya başladıgındada buna benzer bi sıkıtı bekliyo seni ısırmaya başlayacak hatta sen bagırdıkça hoşuna gidip daha fazla ısırcak benim şimdi başımdada:)